• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

My super kočky "ne"přibíralky maminkami

5. dubna 2010 
Zuzi to ma moc moc mrzí, dúfam, že dnes bude Adamkovi už lepšie!!! Moc držím palečky, hlavne aby bol cez sviatky už zdravučký :pensive:
A má aj niečo iné alebo len horúčku???

My sme včera boli s malým zasa na očnom, stále má obidve očká zahnisané, ale kanáliky mu ešte prepichovať nebudú, ešte máme 2-3týždne kvapkať a masírovať a ak to nepomôže potom už sa tomu prepichu nevyhneme...je mi doslova zle keď si to predstavím, ako by mi pri tom strašne plakal, zlatíčko moje :cry:
No a môj otec včera prišiel o prácu - jazdil na sanitke a rozvážal ľudí po slovensku po nemocnciach, ale včera mal nočnú a hlava hlúpa nafúkal! Takže okamžitý výhadzov, vysoká pokuta a asi mu aj papire vezmú...a to už má 57 rokov, mama je na polovičnm invalidnom a nedarí sa jej nájsť si prácu...no fakt super "predvianočná" nálada :frowning2:
Ale mohlo to dopadnúť aj horšie, to je pravda, sná´d sa to nejako prevalí a bude zasa dobre :unamused:

Moje jedálničky za posledné dni boli celkom slušné a zdravé - celozrnný kuskus (je super), pohánka, kopa hrášku (malému nevadí jupííííí :grinning: ) a dokonca aj zákusok s kopou ananásu a ani ten nevadil. Ananás dokonca vraj mierne zvyšuje laktáciu, tak som rada že malému nijako neublížil, zasa mm čo papať naviac:slight_smile: A aj hrzno bolo v pohode...

Zuzi, nezmenilo sa Adamkovi okolo dvoch mesiacov trávenie - teda hlavne kakanie? Mne malý začal kakať o niečo menej často (predtým do každej plienky) je to trošku tmavšie a inak to cítiť. Ale hlavne ho odvtedy ani nebolí bruško a môžem jesť dosť vecí ktoré by inak asi vadili...sa vytešujem, len nech mu to vydrží:slight_smile:
A ešte som sa chcela spýtať kde a kaý kuskus si kupuješ? Ja som si kúpila v tescu celozrnný predvarený, kupuješ nejaký iný?

A dnes sme spali od pol dvanástej do piatej a potom od štvrť na sedem do deviatej tak som asi prvýkrát od pôrodu bez kruhov pod očami :grinning:

Ywone šetri sa trochu kašli na tento blázninec veď máš oddychovať! Ale takto o rok budeš mať zasa iný - a snáď o dosť krajší blázninec doma aj s drobcom, čo? :grinning:

Alex dve deti sa dajú zvládať rovnako ako jedno, chce to len zorganizovať si to a hlavne sa nenechať rozhodiť neporiadkom, nestíhaním a tým, že nemáš čas na seba :wink: Proste si časom uvedomíš že budeš mať pokoj len vtedy keď budeš mať spokojné deti, potom si môžeš "ukradnúť" aj chvílku pre seba.
Ja som napr. pri Sonynke do jej asi roka a pol nedokázala len tak ju niekomu "nechať" a ísť sa niekam zabaviť bez nej, brali sme ju so sebou všade, lebo keď som videla ako s ňou svokrovci narábajú tak to bolo to "menšie zlo". No a Adamka tiež berieme zo sebou a nenechávam im ho, som oveľa kľudnejšia keď viem čo sa deje s mojim dieťaťom. A stávam k nemu výlučne ja, manžel má na starosti Sonynku (v noci sa často budí) no a keďže kojím tak by toho v noci aj tak moc nepomohol. A stále si hovorím, že viac detí už asi mať nebudem, tak si malého užívam tak moc ako sa len dá. Veď mi tak rýchlo vyrastie, vidím to na Sonji ako rýchlo narástla a už je to úplne iný človiečik ako to bábenko kedysi...už ma takmer nepotrebuje tak som šťastná že som si ju riadne užila kým o to stála :slight_smile: A neľutujem ani jednu prebdenú noc :wink:
22. pro 2009 v 10:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Marci - ahoj! Moc diky....ted uz je lip, ale v 01 rano mel 38,9 a to jsem se fakt bala......pak zabraly cipky a ted ma 37,4 a usnul, chudacek....prave ze k tomu nic nema, zadna ryma, nic.....budu doufat, ze uz to bude OK.....

Kupuju ten kuskus kdekoliv, tusim, ze muj poslendi je taky z TESCA a super......a kakani se opravdu zmenilo, kadi ted 1x denne, teda uz cca od toho 2.mesice......a muzu podle me uz skoro vsechno....ovsem moje jidelnicky jsou ted "vystresovane" - hodne sladkeho :pensive: :confounded: Ale jak mu bude lip, i ja se dam dohromady......ja fakt mela sileny strach.....holt prvni miminko a prvni nemoc.....tuhle noc i spal u me, potrebovala jsem vedet, ze je OK a aby citil mamu.......

Zavidim ti to spani, to u nas neni........ale ja si nestezuju, klidne ho budu kojit 5x za noc, hlavne az je prdelka v poradku......

Drzim palce na to ococko, taky jsem se tech kanalku strasne bala.....vsechny tipy jsem ti uz napsala, uz nevim.....ani to MM nepomaha? Moc moc drzim Adamkovi palecky......
22. pro 2009 v 11:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj kocky tak nakup mam za sebou, myslela som ze ma porazi lebo moj drahy mi zabudol povedat ze vybral vsetko z jeho kreditky a ja som nou chcela platit, takze cely nakup musel ostat pri pokladni a utekala som pre svoju do auta.... aaaaa ci som nadavala ako syrota, mala vrestala ze chce sa valat v snehu, obchod plny ludi a moj drahy niekde strateny.... neviem vobec ani kde bol ale v praci urcite nie. no dnes pride moj otec tak tu az taky blazninec nebude, dufam, len dnes vsetkych zamestnam ze budu sycat paaaaru.... treba vsetko upratat a tak... mala je od vcera urazena tak ta trucuje od vcera v posteli, zapla si v deckej telku a nebavi sa s nikym... ako ju dostala(asi pred 3 dnami) kasle na vsetkych, nevitiahne ani nos zo svojej izby... aspon necha na pokoj pocitac.... kocky tak som vratila spet kilecko tak ece dnes sa najem poriadne tak sa uvidi.... vcera som stihla zjest len skoricove osie hniezdo, bolo mi stale na vracanie, mavam take kyseliny ze ma chyti kedykolvek pocas dna to zvracanie a nic mi nepomaha...
22. pro 2009 v 11:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
baby, teda mate to perne, zuzka, moc ma to mrzi s tou horuckou, aspon ze uz je trochu lepsie, moj zacal kychat, tak som sa nastvala na tie radiatory, dneska boli opravovat, tak je tu trochu teplejsie!!! a je aj chory??
marceli - jednej babe prepichovali tie kanaliky, teda jej babatku, nic moc, mala revala, tak snad vam kvapky zaberu ... teda po 2. mesiacoch ma lepsie crievka? risko zatial ma taku riedku svetlo zltu stolicu, ale aspon casto, aspon nema zapchu .-.. dnes vstala svokra 2 krat v noci, tak sme sa vyspali aj s muzom ... u nas este ziadna vianocna atmosfera, bic bestihame, muz pracuje a vybavuje riskove papiere, ja mam riska a domacnost ... stromcek a darceky budu ficat asi az toho 24 :unamused: :frowning2: no ale risko spinka ...
marceli - ty nemas dobrych svokrovcov? je sice pravda, ze najlepsie si vsetko urobim sama, napr. ho svokra s muzom prebalovali, a bol pocikany, ale kedze tie plienky su ze suche, tak si to nevsimli, ze aj sme skusali, a bolo to szche, ja ze ale ta plienka je tazsia, aj je zltsia ... (no poznajuc muza som to po nich skontrolovala, a bol pocikany, no co uz s nimi, sa mi ospravedlnovala, ze nabuduce bude vediet, ale to sa nauci), ale ja ho skor nenecham nasim, oni sa o neho moc netrhaju, ani nepomahaju ... tak kaslem na nich ...ani ho vidiet nechcu ...
22. pro 2009 v 11:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ali a ty v noci nekojis? asi mi to nejak uniklo....jak jsi psala, ze vstavala svokra.... :confused:

Marci - jeste k tomu kakani - driv to mel Adamek taky tak, skoro po kazdem kojeni charakteristicky bublavy zvuk a bylo jasno :grinning: Ale ted fakt 1x denne, takze spotreba plenek hodne klesla:slight_smile:))

Ted tu lezi u me, v lehatku a konecne vypada lip, jinak bylo proplakane dopoledne, bud spal, kojil se nebo plakal, ja ho nosila, zpivala mu a nic nezabiralo....nebo, ze bych byla tak spatna zpevacka? :wink: :grinning:

Petrunka ted vyrazil na darky, ano - DNESKA....v tomhle je to felgmous, ale ma strasne stesti, protoze jde a vymysli a sezene super veci, tak uz se zacinam tesit:slight_smile:)))

Ywonne - to by me porazilo.....kam ti ten chlap utekl? :confused: :angry: A taky super, vybrat vsechno a nerict....ach jo....mas svatou trpelivost....btw.uz jste si promluvili proc mel to spatne obdobi nebo na to kasles?A proc je mala urazena? :confused: Jinak chavlim, asi jsi uzasna pekarka, kdyz vsechno cukrovi uz zmizelo :grinning:
22. pro 2009 ve 14:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Marci, ted mi doslo, ze jsem nereagovala na ten vyhazov :pensive: :stuck_out_tongue_closed_eyes: je mi to strasne lito....a takhle pred Vanocem a v tomhle veku....musi z toho byt hotovy, vid? Ach jo.......
22. pro 2009 ve 14:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
v noci mam odsate mlieko, pre pripad, ze vstane muz, a nakrmi, a ja si trochu pospim... veru, aj moj sa pri kazdom papani pokaka ... tak je to asi normalne ... no ale niekedy prebalujem aj 3 krat ...
ywonne - vyssie otazky aj mna zaujimaju, no mne sa stalo podobne, lebo muz neposlal na kreditku peniaze, a materska mi este nedosla, som platila v lekarni 15 eur, a tam nic, tak hanba, som mala v penazenke presne 16 eur, tak som bola jako taka chudinka, ked som si nasledne kupovala sisky, ze kolko dostanem za 1 euro??? :fearful: no ale neva, ale materska mi mala dojst do 15.12, a nic!!!
marci - ani ja som nereagovala na vyhadzov, asi ste z toho hotovi, ale nemam k tomu slov, no trubiroh!!! (pardon :confounded: ). taketo cosi!!
mne donesie 2 kolace snad mama, samozrejme si necha zaplatit vsetky sroviny, ale aspon to napiekla, ja urobim 2, jeden sladky, a jeden na slano, to postaci!! aj tak este lietame, muz pracuje, za chvilu ide na stretnutie s klientami, no u nas vianoce zatial nechyrovat!!!!!!! :frowning2: :unamused: :confounded: :astonished: :cry: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :confused: :fearful: :zipper_mouth:
22. pro 2009 v 17:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ali krize s tema penizkama..... :pensive: To fakt musi byt strasne...me se zase 1x stalo, ze jsem mela furu penezi na karte, ale v hotovosti asi 5Kc a v tom malem obchudku - na vesnici, brali jen hotovost a ja nemela ani na jogurt :confounded:

Ozaj, Ali, jak peces ten spany kolac?

U nas je to lepsi, ale fakt si myslim, ze jsou to zuby.......
22. pro 2009 v 17:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
no vies co, to je taky jednoduchy, z listkoveho cesta, vyvalkas, a das nivu nadrvenu, potom kecup a oregano, zrolujes, potries vajickom, a das zapiect, cca 10-15 min, a je to vynikajuce!!!!!!!!!!! viem, ze ta niva nic moc, ale snad mi trochu neuskodi ... je fakt vyborny, a je hotovy strasne rychlo, na viac nemam cas, uz som napiekla, aj ten pernik ... zvysok donesie mama zajtra ... vcera horory, risko plakal cely den, od pol 1 do 10, s pauzami, no sila, potom spal od 11 do pol 6, muz celu noc pracoval, a potom do roboty ... no je to hrozne ...teraz je trochu lepsi, preto som cosi stihla ...ale cez vianoce aspon nebudem na riska sama, lebo vcera som bola zrela na obesenie, bolalo ho brusko, a ja som nemohla nic robit ...nijak mu pomoct ...
23. pro 2009 v 17:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Holky, preju krasne proziti Stedreho dne a koukejte se tu zase brzo ukazat :wink:
24. pro 2009 v 05:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojkyyyy:slight_smile:

Samozrejme nestíham, ale chcem Vám aspoň zaželať šťastné a veselé Vianoce, veľa lásky a darčekov ale najmä veľa veľa pohody!
Som hrozne rada, že Vás mám! :wink:
24. pro 2009 v 16:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
koooockyyyy toto bol najkrajsi stedry vecer v tomto byte od kedy tu byvam a mozno aj v mojom zivote.... prekrasny.... zajtra Vam napisem viac dnes uz len idem dofucat, donapchavat sa a spaaaaat konecneeeeeeeeeeee..... zajtra uz mozno aj vlozim foto ak sa mi podari... prajem Vam vsetkym stastne a vesele vianoce ... a bohateho jeziska
24. pro 2009 v 19:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
ywonne - no teda, to som strasne zvedava, co sa take staloooooooooo!!!!!!!! snad zajtra napises!!!!!!! no ja idem na film, a objest sa kolacov, ako sa patri!!!!!!!! KRASNE VIANOCE VSETKYM!!!!!!!!!!§ baby, skoda ze sme takto rozlezene po celom ceskoslovensku, by sme urobili nejaky zraz, no snad ked budu deti väcsie :grinning: :grinning: cafte vsetky!!!!!!!!!!! uzite si sviatky aj s babatkami, nech su dobre, zdravucke a robia vam radost!!!!!!!! (ako iste aj robia!!!!!).
24. pro 2009 ve 21:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
baby, ako ste sviatkovali?? no risko sa nam horsi, v noci sa budil po hodine, aj cez den je hore, alebo chce jest, a papa strasne vela ... nic nestihame ... ale inak ok, vcera sme tu mali svokrovcov a svagra, bolo super ... svokra varovala :grinning:
26. pro 2009 ve 14:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ahoj holky!

Tak navstevni maraton snad za nama, teda ne my, ale k nam
:grinning: a zitra razime na hory, snehu tam moc neni, ale kamosi ano, a to je nejdulezitejsi :wink:

Doufam, ze jste si to krasne uzili, u nas to letos nejak nebylo o darkach, nasi me zase zklamali :pensive: :frowning2: ale to je na delsi rozebirani....ale na druhou stranu jsem si uvedomila, uz asi po milionte, jak mam skveleho muze a jak jsem rada, ze ty svoje kluky mam :wink:

Vcera jsme zvladli i prochajdu po Staromaku na vanocni trhy s tchanovcema, pak druhy stedry vecer......

Ali - neni to horsi, lepsiiiii, Risko bude vic reagovat a bude vetsi prca :grinning: Teda v noci ne, to ti preju aby vzorove spinkal...ale pres den...ted je to uplna parada, Adamino si uziva hraci deku, ruzne hracky, rozkecal se , je to fakt prcaaaaa, odpovida nam a je moc "chytro" :grinning:

Ywonne - honem, pis, jsem taky strasne zvedava!!!!

Marci - kocko, moc se tesim na fotecky a az napises jak to u vas probihalo, co Sonicka, Adamek - co jeho svatek? U nas byl dort - medovnik...a uz jim vsechno, jako uplne :grinning:

Mari - ukazes se? Chybis mi tu......co holky?A jak se manzelovi povedlo cukrovi?
26. pro 2009 ve 21:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojkyyyyy:slight_smile:

Tak u nás Vianoce paráda, malá sa hrozne tešila z darčekov, malému to bolo ešte docela jedno, ale ja som sa tešila aj zaňho :grinning: Dostali sme hlavne zásoby oblečenia tak som včera oprala tri práčky nových oblečkov a to ešte nie je všetko :stuck_out_tongue_closed_eyes: Ale hodí sa to, lebo malý sa mi aj trikrát denne prekadí a stále ho len prezliekam :unamused:

Zuzi, ten tatkov výhadzov je smutný, ale môže si za to sám, nemal si dať "panáka" keď išiel do práce. Smola že práve prebiehala kontrola...snáď muaspoň nechajú papiere aby si mohol nájsť nejakú prácu inak neviem, neviem... :pensive:
Adámek už je zdravý? Aj mne napadlo či to nesúvisí so zúbkami, už ich môžte čakať kedykoľvek, aj keď ešte dlho s anemusia objaviť žiadne...Sonynke vyšiel prvý v 7mesiacoch a krátko pred druhými narodeninkami jej dorástli posledné dve stoličky. Ale kamarátky mali deti bezzubé aj skoro do roka, je to hooodne individuálne...
No a so spaním so to prechválila, teraz sa malý veľmi rád budí-len tak, dnes dokonca od pol jednej do štvrtej spal pri mne, inak nechcel zachrnet. A to zaspal o pol dvanástej a 10 minút po polnoci už plakal. Bol najedený, prebalený, bruško v pohode-na to plakal málo...jednoducho chcel byť asi pri mne. No a papáme zasa dvakrát za noc, ešte mám aj nejako viac mlieka, asi je to tým že hrooozne veľa pijem a často sa mi robia až hrče na prsiach tak sa vždy doslova teším až mi to vypije, odsávať mi nijako nejde... :zipper_mouth:
No a to kadení u nás je také že síce má za deň 1-2 plienky nepokadené, ale je toho o to viac a vždy mu to nejako vylezie z plienky a stále ho len prezliekam:( V noci ho musím prebalovať, dnes bol dokonca precikaný a to mal tú plienku tri a pol hodiny. Takže plienok minieme doslova more.
No a Adamkove očká už sa lepšia, konečne mu to ide z tých kanálkov vytlačiť aspoň trochu takže aspoä nejaký pokrok. To MM som skúšala a nepomohlo, už to mal príliš "rozvinuté"...ale masírujeme, kvapkáme, vytláčame...
No a ešte k jedlu - dnes som skúsila papriku a zatiaľ v pohode, včera som dokonca mala aj mandarinku a zatiaľ sa nič neudialo:slight_smile: Skúsila som aj med, pár pistácií, hrušky a hrozno môžem na kilá, plesňové syre tiež nevadili...je to o hooooodne lepšie a som fakt rada, zajtra asi skúsim niečo nové zo zeleniny alebo ovocia už s ateším:slight_smile:

Marinka už chýba aj mne, už tu dlho nebola, asi má toho veľa s dvomi princeznami, síce aj ja ale mne hodne pomôže keď si malú vezmú svokovci, hneď mám čas aj na net:slight_smile:

Ywone aj ja som zvedavá na Tvoj štedrý večer, čím bol tak super a tak...poteš nás:slight_smile:

Alex ako si písala že malého viacej bolieva bruško - koliky začínajú práve v 2-3týždňoh, u nás to teda bolo v tých dvoch týždňoch dovtedy nevadilo ani čerstvé pečivo, hrášek, proste nič, až potom...ale teraz od dvoch mesiacov je to zasa oveľa oveľa lepšie, ale pijem aspoň 2-3kojo čaje denne a moc to malému pomáha.
A je fakt že čím je dieťa staršie tým viac srandy a zábavy s ním je, aj mne malý "odpovedá", usmieva sa, vydáva rôzne krááásne zvuky, hrá sa na deke, spokojne hojdá v lehátku...dúfam, že spánok a intervaly papania sa Vám zlepšia! Ešte Ti u jedla zaspáva? Mimochodom, možno práve má iba spurt - ten čo býva v troch týždňoch, vydrž, bude to zasa dobré!!! :wink:
27. pro 2009 v 18:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
zuzka - ja to vnimam presne tak, aj nasi nekupili riskovi nic, a svokrovci pritom hej, a to maju menej penazi, hlavne ze nasi si vynovovali byt, a ani dupacky, alebo tak ... no a presne si vravim, akych mam doma skvelych chlapcekov, muza, syna a psika!!!!!!!!§ a z nich sa vytesujem!!!!!!!! ty si z prahy? ja tam mam dost vela rodiny, a casto tam chodime, ked vidim, ze prechadzka po staromaku ... v lete sa tam urcite chystame, pridem ta pozriet :grinning:
marcelka - co je spurt?? inak, maly je lepsie na tom, davam trochu kvapiek sab simplexu, a brusko asi prestava boliet, ma obcas reflux, ale uz mi spi aj 6 hodin, sme skoro spadli z noh, ked nam spal v noci 6.5 hodiny, sme neverili vlastnym ociam, ked je poriadne napapany, a ze papa riedne, ked sme to ratali, ze z flase odsate, sme boli zvedavi, tak zje za den aj viac ako 600 ml, a to ma 3 tyzdne, to je hodne, nie?? na jeden sup aj 120-130 ml ... a sa tesim, az bude uz komunikovat, strasne, uz mam pocit, ze viac reaguje, a u kohokolvek moze revat na rukach, aj ked je hladny, ale ked ho vezmem ja, tak sa utisi, aj sa usmeje, tak ho milujem!!!!!!!! inak, marceli, aj mne sa na jednom prsniku robi taka bolestiva hrca, som nevedela, z coho to, to po kojeni musim poriadne odsat, aby to zmizlo, inak je to sialena bolest ... no u nas tiez navstevy, ale bolo fajn, vsetci sa z riska strasne tesia, a vcera varovala svokra, tak sme na 3 hodiny vyrazili do obchodu, dokupit nejake veci, a ono to rovno aj vypredaje, tak som si nakupila ... (a aj skasirovala muza, sak budem mat 2.1 meniny :grinning: :sunglasses: ).
28. pro 2009 v 15:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
baby, kde steeeeeeeeeeeeeee??????????
30. pro 2009 v 16:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Všetkým želám v roku 2010 veľa zdravia, šťastia, lásky a úspechov :wink:

Viac napíšem až nabudúce, dnes toho máme veľaaaaaa:slight_smile:
1. led 2010 v 11:17  • Odpověz  •  To se mi líbí
aj ja zelam""""""""""
1. led 2010 v 15:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
Alex, ten spurt je v podstate stav, keď malý zrazu potrebuje viac mliečka a ono sa nestíha vytvárať. Býva v troch týždňoch a potom v troch mesiacoch.
Mne Adamko tiež odmalinka pil tak veľa mliečka-teda už keď prestal u toho spať a viac si vytiahol, tak asi od dvoch týždňov pil minimálne po 100ml a teraz niekedy si dá aj 190ml naraz :sweat_smile: :grinning: Ale to viem vďaka tomu že si ho ešte stále vážim pred a po jedle, odsávať mi fakt nejde. S odsávačkou vôbec a ručne tak 30ml a viac nič, aj keď tam mám hrče. Vždy sa len modlím aby už išiel papať a dostal mi to odtiaľ, lebo to fakt dosť bolí.

No a čo sa týka našich a svokrovcov tak k malým sú v tomto super-teda v darčekoch a tak, vždy toho nakúpia až príliš veľa. Veď po Vianociach som prala len malým 3 práčky nového oblečenia a to boli tie práčky napratané!

No ale čo sa týka prístupu a výchovy, malá je kvôli svokrovcom v poslednej dobe drzá a neposlušná, obaja sú doma, majú voľno a je veľa s nimi a dosť to vidno. Už aj manžel povedal že ju tam tuším nebudeme púšťať, ale je to ťažké keď bývame v jednom dome.
Dnes napr. malá mlátila bábiku ako o život a svokra jej ju ešte pridržala a usmievala sa :rolling_eyes: A štve ma aj to že ju strašia všetkým možným a začína sa báť tmy bubákov a neviem čoho ešte. Teraz mi už ani nechce ísť do miestnosti kde je tma, teda ide ale prehovára ma aby som išla s ňou, na čo jej hovorím že je veľká a nemá sa čoho báť. Svokra, naopak, vždy ide s ňou a hovorí jej že "teraz tam bubák nie je" čo je fakt povzbudzujúce... :stuck_out_tongue_closed_eyes:
No možno sp to kraviny a drobnosti ale je ich tak veľa že to začína byť fakt neznesiteľné :frowning2:

Ale inak je všetko O.K.:slight_smile: malý v pondelok vážil 5580g - mal 10 týždňov. A pribral 280g za 9dní:slight_smile:

No a ja som asi tiež teraz pribrala tak pol kilča, ale čo už :grinning: :grinning: :grinning: :grinning:
1. led 2010 v 19:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojte holky, zdravím vás až po svátkách, bylo toho hrozně moc, přiletěla ségra z Anglie i s přítelem a pod stromečkem nám řekli velkou novinu, že jsou zasnoubení :dizzy_face: Ségra dostala na Štědrý den nádherný prstýnek s diamanty a oba dva zářili štěstím, tak my s něma, i když je mi trošku smutno, že ségra zůstane v Anglii, ale tak nějak už se s tím počítalo..Takže u nás byli skoro každý den a když ne oni,tak jiné návštěvy a nic jsem nestíhala. Štědrý den se nám krásně vydařil, Anička si to moc užila, hrozně ji bavilo rozbalovat dárečky a ze všech dárků měla radost, nejvíc asi z mluvící panenky chou chou, z doktorské sady a žehličky s prknem :grinning: Leontýnečka je furt zlatá,už teda pořád nespí, ale pláče minimálně, v noci jedno kojčo a chrupčí dál :dizzy_face: A parádně přibírá, na kontrole v šestinedělí měla 4,5 kg, takže přibrala za měsíc 1,5 kg :grinning: Přibírá mnohem víc než v té době Anička, mám asi místo mlíka smetanu :grinning: Silvestr byl taky krásný..

Zuzi, cukrovíčko se povedlo úžasně, všem moc chutnalo a už jsme ho všechno sprášili :grinning:

Já jsem přibrala přes svátky půl kilečka, ale myslím, že bude brzo dole :wink:

Doufám, že se máte všechny krásně, nemám vás ani dočtené.. :frowning2:

Přeju vám do nového roku jen to dobré, ať nám dětičky dělají jen samou radost a jsou zdravé :dizzy_face: :dizzy_face:
1. led 2010 v 19:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
cauki kocky!

I ja se hlasim :wink: Vcera vecer jsme se vratili z hor a ted davame relax, bylo to hooodne narocne, prece jen je Adamíno jeste male piskle :grinning: Nevim, co jsem vam psala, ale bydleli jsme normalne v byte, hned u lanovky, 3+kk, ale celkem 6 dospelych a 5 deti, takze opravdu mazec...Adama to hodne posunulo dopredu, co se tyka rekaci a tak, ale zase nechtel moc pit pres den, protoze ho vzdycky neco zaujalo, proste vyrusilo....no a usinani naprosta parada, byl po celem dni uplne KO, ale v noci.........rict na pytel je slabe....vstavala jsem k nemu treba i 14x, 7x bylo minimum, nechtel uz ani pit, jenom púroste nechtel lezet...tak jsem zapojila i Petrunku, strasne mi pomahal, protoze ja uz po dvou takovych nocich padala "na hubu" a jeste se ode me cekalo, ze vecer budu fit a hyrit vtipem......a bohuzel ostatni - teda jeden par, uz zapomneli jake je to mit takhle male deti, onui maji 3 a 5let kluky a treba s nimi hrali v 8 vecer fotbal......Adama jsem uspala uz v 7, takze se probudil, plakal, nemohl zabrat....ach jo......

A taky jsem byla trosicku zpruzena, protoze ostatni holky jsou takove "maminy", nemyslim to zle, ale cele dopoledne travily u sporadku, pak obed, pak odpocinek a pak k veceru nejaka ta kratka prochazka s ditetem a "pani chlapi" si budou uzivat....no a my meli dohodnuto s P.ze se budeme stridat, uzivat si hory, bezky a lyze a tak.....no....chudak.P musel vysvetlovat, proc musi byt brzo zpatky a tak....oni nechapali, ze i ja muzu chtit ven :stuck_out_tongue_closed_eyes: :pensive:

Ali - maly krasne pije, parada! A na navstevu se tesim!!!!

Marci - ti tchanovci- grrrrr :stuck_out_tongue_closed_eyes: :confused: Je super je tam kit na pohlidani, ale zaroven se "moc vmesuji, vid,".......musite to nejak zvladnout....a parada, ze se vam povedly vanoce!

Mari - super zpravicky! A leontynka je fakt sikulka.....
2. led 2010 ve 12:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Doufam, ze to ode me nevyznelo nejak depresivne, hory jsme si fakt uzili, brali jsme to i hodne rodinne, Adam jel poprve na sankach, padouch zavrel oci hned jak jsme vysli z domu a my dali s Petrunkou takovy vyslap, zpoceni jsme byli az na zadku :grinning: Fotky dodam na rajce, hned jak bude minutka......

A vy, sup sem a popiste jak se mate....jooooo, a abych se drzela tematu, mam skoro o kilo vic, takze jsem z vas nejvetsi spekounek, ale ja to dam zase dolu,prisaham na holy pupek :wink:

A ted jdu surfovat, chci Adama prihlasit na plavani a nejake cvico, snad to ja v kolektivu preziju :wink: Jooo, a mam predsevzeti zdraveji jist, tak jsem mela k obedu cervenou cocku s jahlama a zeleninou - podle receptu z knizky Radist ze zdravych deti - dostala jsme k vanocum, proste jdu do sebe :wink: :grinning:
2. led 2010 v 19:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahooooj kocky konecne som sa dostala k netu.... no masaker doma.... stedry vecer vynikajuci fakt, bol u nas moj oco a stromcek skoro spadol co pod nim bolo tolko darcekov... naozaj krasne vianoce aj mala bola z nich uplne nadsena... naozaj som este nikdy taku nadhernu atmosferu nezazila... mala somnou varila a chlapy upratovali a zdobili stromcek.... no paradicka... na druhy den si prisli ex pre malu a ja som 2 dni nevytiahla nos s pod paplona, nechavala som sa rozmaznavat a obskakovat.... potom na meniny dorazili kamosky tak som dostala asi 5 cokolad a samozrejme za 2 dni som ich uz nemala... potom som bola na nakup na silvestra a zase cucala pod paplonom.... silvester dopadol tiez super boli sme doma a aj moja naj kamoska tu bola aj s muzovym bratrancom.... dala som si par poharov sampusu a o poldruhej som odpadla ako miminko.... no ale vcera mi bolo priiiiserne, cely den bol ok boli sme aj gratulovat ale poobede mi prislo zle, velmi ma rozbolela hlava az tak ze ma chytali mdloby a celu noc som prezvracala.... maly chuda v brusku sa od tolkeho napinania pri zvracani prehadzoval v brusku... Patrik myslel ze uz ma bude brat na pohotovost ale nakoniec som siahla po liekoch ktore som brala pred tehu na migrenu a do hodiny (asi o 5rano) som zalomila a vstala az na obed.... dnes mam od obeda strasne tvrde brucho tak hadam to nic nebude lebo ma aj prehana a napina na zvracanie zas.... no a moja vaha??? no celkom to ujde... jedla som vsetko co mi prislo pod ruku.... ale ozaj vsetko keby ste to vydeli tak zhrozenim kricite ale vela som toho nepribrala.... od zaciatku tehu mam teda len +5kg.... potesilo ma to po tychto vianociach.... cha ale je mi vsetko volne... mam len obrovske brucho a ostatne nohavice na mne lietaju a opasok mam trosku problem dat na seba lebo maly je uz dole... v utorok idem do poradne a v pondelok ma caka zas interne a kardiologia.... no nieze by mi nejako bolo zle ale dost tazko sa mi dycha nato ze maly uz zostupil dole.... ved uvidime.... dnes uz viac nestiham ale zajtra doobeda si Vas vsetky docitam a potom napisem...

Marinka som rada ze si ok a ze si sa uz ukazala.... pozerala som foto a dievcence su roztomile....

alex vsetko najlepsie k meninam... heh ja zase zajtra slavim narodeniny...
2. led 2010 ve 21:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
tak poporadku :wink:

Ali - vsechno jen k svatku! ja zapomnela, u nas ma 2.1. Karin :pensive:

Ywonne - tobe velikanska gratulace k narozeninam, at se ti vsechno dari, mas spokojenou rodinu - to je zaklad! A jsem moc rada, ze sis uzila super svatky, vsak sis to po tech stresech zaslouzila!

U nas pohoda jazz, Adaino usnul vcera asi v puil 8, kojeni zase casto, i vstavani, ale nejak mame za posledni dny nacvicene s P., ze kolem pul 6 vstava na hodinu s Adamkem on, zabavi ho, pak ja nakojim a bud jeste vytuhne - Adama, Peta vzdycky :grinning: nebo vstavam ja....takze i ta hodina neprerusovaneho spanku je pro me super....a ted jsem ho uz druhy den osalila a spi na balkone a ja konikarim :wink:

Jinak 0,5kg uz je dole, bylo to fakt jen prechodne :wink: Ted si davam caro a docitam :wink:

Holky - chodite s detma, nebo chodily jste, vy zaslouzile maminky, nekam do materskeho centra nebo plavani ci neco jineho?
3. led 2010 v 10:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Mari - fotky paradni! Moc vam to jako rodince slusi! A holcicky mi cim dal vic prijdou podobne na manzela......je to tak nebo fotky klamou? U nas taky vsichni rikaji, ze Adamíno je na taťku........Jo, a Emitex je paradni!Mama modro modrou kombinaci a parada! Diky za tip!
3. led 2010 v 10:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojte kocky, som si vas zase precitala, este ze ste sa tu zastavili!!!! zuzka, u tvojich prispevkov sa ako vzdy nasmejem, take trefne a vtipne poznamky tam su!!!!!§ teda, aj u nas zapajam manzela, niekedy vstane aj castejsie jak ja, ked uz nevladzem uspavat, tak uspava aj on aj 3 hodiny, ja tiez neni som taka zasluzila mamina, ze deti sporak a tak, no ja som uz napr. bplôa na vypredajoch a v kine, a muz a svokra strazili ... a tiez chcem zacat sportovat, co najskor, uz aj hned, ja sa teraz ani nevazim, ale podla mna som tiez cez sviatky pribrala, lebo jak som ja nejedla sladke, az v tehu, a teraz to pokracuje, uz som zjedla aj cokolady, aj kolace nejake ... no musim si vstupit do svedomia ... a to si vravim, ze od dnes ... a od pondelka ...klasika ...
marceli - mas veru pravdu, neni si paranoidna, by ma porazilo, keby takto strasili deti, alebo podporovali, ze mlati babiku a podobne ... to treba utat nejak!!!!!!!
marci - tak ste mali veselo cez vianoce, aspon budes chodit do anglicka na nakupy a podovbne, a deti na prazdniny ,a naucia sa po anglicky ...
zuzi, inak, ja by som chcela cosi take, u nas su vselijake centra, ale vraj su tu aj nejake kurzy, pre malych, ze angliny, alebo tak, cca od 1 roka, ze sa hraju a vypravaju na deti po anglicky, to by som chcela ...
ywonne - ty slizik!!! no posledny mesiac je uz tazky, to len treba nejak prezit, potom ... no kolotoc, sak sama vies ...
my sme boli na vianoce doma, aj sme boli raz vonku, inak je kosa jak slak, tak sme zase doma, ale svokrovci a nasi chodia k nam, ale hlavne svokra, a pomaha fakt, aj mi ozehli, poupratuje, povaruje riska, je to fakt super ... aspon nepadame na hubu ...vcera ma muz vzal na meniny do kina ...
ywonne - VSETKO LEN NAAAAAAAAAAAAJ K NARODKAM!!!!!!!! SI KOZOROZEC??
3. led 2010 v 17:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ali - parada, ze svokra tak pomaha, to ja si muzu jen nechat zdat...zatim jsem byla bez Adamína jen cca 1,5h a taky hlídala tchýně, ona by hlídala i víc a ráda, ale bydlí až na Morave, tak není šance....a moje mamka je trošku "na baterky", Adam miluje, ale je pro ni strašně náročná cesta k nám přijet a má tisíc výmluv, tak já s ní prostě nepočítám, neřeším to, protože by mi bylo smutno a beru ji jen jako návštěvu a víkendu, kdy se chce s A.mazlit.....naštěstí mám Petrunku a jsme super tým a pomáháme si.....ale nejaky shopping bez Adamína bych dala a jak! :wink: :grinning:

Musi se vam priznat, dostala jsem od kamaradky darek - udelat si sadrovy otisk Adamovy nozicky - veeeelka akce, nejdriv jsme mu dali do koupelny hraci deku - dneska jsem nekde cetla, ze deti se nejlip zacnou pretacet kdyz nemaji plenku, toz tak...pred koupanim jsme ho odsvlikli, polozili, ja i P.jsme ho opusinkovali, polechtali - rehta se jako blazen a pak on si "bushidoval" - rozumejte - rozhazoval rukama a nohama :grinning: , no a ja rozmichala sadru a meli jsme cekat......cekali jsme, cekali a furt voda...tak jsme A.dali do kyble, koupali....najednou kouknu a vidim, ze uz je to skoro suche, tak jsem zavelela - Honem! P.osusil Adamovi nozku, ja ji pritiskla do sadry, trosku nasilim :grinning: a ono skoro nic, pozde :angry: :confounded: Tak jsme to podelali, zitra musim koupit nekde novou, protoze my se nevzdame :grinning:

A nase spani - dneska uspech, vstavala jsem asi jen 7x, rano si ho zase vzal P. a pak ja....u usinani - dneska plac jen 5min, jsem tvrda, nakojim, pustim medvidka, pohladim, opusinkuju...a jdu pryc....uvidime co bude zitra....a P.jde zitra do prace, tak se urcite naladi na "stand by" rezim anebude slyset, tak budu rano asi hotovson......jak ja bych chtela spaci miminko......ale nenadavam, vynahrazuje mi to jinak :wink:
3. led 2010 ve 20:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ali tisko zavidim... moja svokra si dnes nespomenula na to ze mam narodky nieto este aby mi mala prist pomoct a to byva tu za rohom.... nepomozu nam ani financne nijako... hlavne ze moj muz im musi robit na ich dome dobre ze nie otroka... a moja mama??? ta si tiez ani nespomenula ze pred 26 rokmi sa jej narodila dcera... pre nu ani ja ani sestra neexistujeme... ved ani ona pre nas... este ze mam tak uzastnu staru mamu ktora mi tu pride pomoct aspon na par tyzdnou pretoze Patrik bude asi vela v praci... treba nam vela zarobit, vianoce a necakane vydavky z autom nas tak odrovnali ze nam neostalo ani len na kocik.... nastastie dostaneme to porodne tak to dovtedy nejako bez kocarku vydrzime... aj tak bude zima....

a dakujem za gratulacie zuzka aj Ali.... heh potesilo ma to naozaj.... clovek aspon ze ma priatelov ked si uz vlastny nanho nespomenu....

ozaj a kde su tie nase povestne jedalnicky???
3. led 2010 ve 20:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jdi na stranu:   Zruš
Tvůj příspěvek