Mytí hlavy s trubičkami v uších

billi
24. únor 2018

Potřebovala bych rychlou radu. Jak nejlépe zajistit, aby se nedostala dítěti voda do uší po trubičkách. Spoléhala jsem na špunty, ale ty budou až za 2 měsíce.
Vím, že exsistuje kšilt, ale ten u nás neprojde, měli jsme ty klasické a nesnese je ani 5 minut.
Máte nějaké jiné nápady, rady a tipy?

nessik
24. únor 2018

@billi já koupila, ale je to už déle (děti už mám větší), neoprenovou čelenku.

ludovika6
25. únor 2018

Tak asi záleží jak je dítě staré, dcera měla trubičky skoro v šesti letech. Stačilo, že si uši při smývání šamponu z vlasů zakryla rukama ( tak nám to ostatně řekla naše ušní). Umývala jsem je tedy samozřejmě já. Neoprenovou čelenku používala až později, když chodili se školou plavat. Nikdy se nic nestalo, trubičky vydržely.

billi
autor
25. únor 2018

@ludovika6 3,5 roku a má nejspíš vývojovou dysfázii, takže nějaké vysvětlení je u něj složitější. Navíc nenávidí vodu na hlavě, to ječí a je nepříčetný. Ty špuntíky vůbec netuším, jak zlvádne, ale věřím mu.

ludovika6
26. únor 2018

Tak asi jedině dva dospělí? Jeden chrání uši a druhý myje? No, je to věda 😕. Tak hlavně, ať trubičky zaberou. A mám tři kluky s OVŘ ( nejmladší má 3 roky a 2 měsíce a doufám, že to bude jenom ten OVŘ 👏), takže chápu, že je to složitější...

katkatris
26. únor 2018

@billi Co zkusit mu dát kousek vaty do ucha? sice trochu navlhne, ale úplně do ucha se mu voda nedostane, pokud si jí tam nebude lít, je to měkké a mohlo by to být příjemnější než špunty. Je to jen nápad.