icon

Nájem LED žárovek od Innogy

lydiee
12. srp 2017

Ahoj děvčata. Zase jdu za vámi pro radu. Hned dnes ráno jsem se pekelně dohřála😈! Mamka je u Innogy a šla si tam pro knížku (kterou v knihkupectvích nikdo nechce, tak ji dávají spřáteleným firmám jako dárek úplně blbým zákazníků) a vrátila se s taškou plnou LED žárovek, které si u Innogy PRONAJALA😠!!! Nevěřím tomu, že jde o charitu a jen trošku jsem to spočítala a tuším, že mamka na tom prodělá. Už jen to, že vzala 10 kusů žárovek, za každou platí měsíční nájem a do bytu potřebuje max. 5ks těchto žárovek, takže i za těch dalších 5 kusů, které se jí budou válet někde v šuplíku a nebude je používat, bude platit měsíčně nájem...😨!! Podle mě to je zase jenom vylákání dalších peněz z lidí, kteří se nemají kde a s kým poradit, z lidí hloupých nebo starých, kteří uvítají jakoby "výhodný" nákup...
Mohu se, prosím, zeptat, zda s tímto máte nějaké zkušenosti? A jaké? Mile by mě překvapilo, pokud by to zkušenosti byly pozitivní...
Děkuji za váš čas a odpovědi🙂

misa357
•
12. srp 2017

Tak to vraťte. Vysvětlujete jim, ze maminka je senilni a nevyužije to. Jistě to nebude problém.

lydiee
autor
•
12. srp 2017

@misa357 Ano, zkusíme vrátit, už jsme nad tím přemýšleli. Ale nemůžu o mamce říkat, že je senilní, to bych neřekla ani jako lež...mamka má 65, má své tmavé vlasy, hladkou pleť a vypadá minimálně o 10 let mladší....ikdyž toto nemusí být hlavcní ukazatel, ale...předvším se jako senilní člověk nechová.....Prostě to vrátíme bez udání důvodu, myslí, že by tam měla být nějaká lhůta... Děkuji!!

misa357
•
12. srp 2017

@lydiee promiňte, ale pokud je její uvažování zcela a naprosto ok, tak snad neni nutné, toto za ní řešit. Pokud ví, co dělá, tak měla k tomu nějakỳ důvod a chtěla to přesně takhle. V tom případě to nechte být. Je li zcela příčetná, tak ji nechte, ať si dělá, co chce.

lydiee
autor
•
12. srp 2017

@misa357 Jejda, to je tedy ale diskuze...No, moje mamka je zcela příčetná🙂 ale udělala chybu, tak jako ji udělá ve svém životě každý člověk. A teď je z té své chyby nešťastná....a já, protože vidím, jak se tím trápí a nechci, ať se trápí, tak jí chci pomoct...Nic víc nic míň🙂 Promiňte, pokud jsem do prvního příspěvku nenapsala úplně všechny podrobnosti nebo jsem jej špatně formulovala, příště si dám pozor, abych nikoho nemystifikovala....

prostenika85
•
12. srp 2017

Neznám aktuální situaci, ale jestli se za poslední dobu nezměnily zákony, maminka může ve čtrnáctidenní lhůtě odstoupit od smlouvy. Šla bych na pobočku, kde maminka musela uzavřít smlouvu s připraveným písemným odstoupením od smlouvy.

lydiee
autor
•
12. srp 2017

@prostenika85 Moc děkuji🙂 už jsem to dnes na netu studovala a ta 14 denní lhůta by měla být platná. Určitě to zkusíme, věřím, že úspěšně, díky moc a hezký večer🙂

anina32
•
13. srp 2017

Takový vytočení při ceně kolem desetikony měsíčně za žárovku? Bože, je mi líto té maminky jak to musela schytat za to že si dovolila je přinést domů 😔

lydiee
autor
•
13. srp 2017

@anina32 Mé mamky ti líto být nemusí 😉 máme spolu úplně super vztah, už 43 let❤ neschytala ode mě, neboj😀 toto jsem přece nikde nepsala, já jsem se naštvala na ty, kteří takto okrádají lidi....víš??? Pokud tě to tak zajímá, zkus si to spočítat, na kolik tě nakonec v reálu pronájem takových žárovek přijde a něco si o tom přečti na netu....než někoho budeš odsuzovat a navážet se...Nebo počkej, až tebe nebo někoho z tvým blízkých taky takhle napálí...zkus pak ve slušnosti požádat o radu a možná se jí dočkáš stejně jako já....

beetlejuice1666
•
14. srp 2017

@lydiee co je na tom za okradani? Jedna kvalitni ledka stoji klidne i tri stovky. Firma je pronajima za par kacek mesicne. Je to sluzba jako kazda jina. Nevidim rozdil mezi pronajmem zarovek a pronajmem auta, pujcenim lodi na vodu. Resis kraviny.

prostenika85
•
14. srp 2017

@beetlejuice1666 Nedalo mi to a koukla na stránky IKEA. Momentálně má v nabídce led žárovku za krásných 29kč. Innogy holt dělá ten pronájem za pár kaček z čisté dobroty svého srdce 😉

beetlejuice1666
•
15. srp 2017

@prostenika85 Tak treba Philips stoji daleko vic. Nemam nic spolecneho ani s energetikou, ani s zarovkami, ale mam vyzkouseno, ze ty Ikeacky nejsou tak dobry jako ty drazsi. Ale je to jen muj nazor 😉

Nevidim na tom nic divneho, pronajem se ti musi vyplatit vzdy. I kdyz pronajimas treba vysokozdvizne voziky, plosiny, naradi, nebo monitor dechu. Ten jsem mela pronajatej za litr na pul roku a mela jsem ho rok. Urcite bych ho sehnala na koupi ve finale levneji, ale nechtela jsem to resit a pak zase prodavat. Zakladatelka uz by pistela, ze jde urcite o podvod, protoze movej monitor muzes sehnat od patnacti set! 🙂

lydiee
autor
•
15. srp 2017

@beetlejuice1666 už pištííííím😂...a ano, já mám na to zase jiný názor😉

lydiee
autor
•
15. srp 2017

Děkuji všem, diskuzi můžeme ukončit, už máme vyřešeno🙂