icon

Naše vzpomínky na dětství. Přidejte nějakou

lendy1
23. led 2008

Holky, vzpomenete si na něco, co jste měli rády/nerady ve svém dětství, na co si občas zavzpomínáte a dnes už to nikde není...nebo je vše jinak...

např.: hračky, knížky, oblečení, potraviny, pořady...atd...

já jsem třeba nedávno objevila, že se dají sehnat ještě Igráčci 😵
pak jsem měla moc ráda růžové Pedro, sbírala jsem obrázky ze žvýkačky BaJo
nosila jsem ty úžasné béžové punčocháče a kamaše (-hrozný slovo)
......

Strana
alcatko.j
23. led 2008

Lendy, skvely tema 😵 😵 😵

♥Pamatuju si na hnusny bezovy puncochace, ktery mely vytahany kolena a slapky jsem tahala za sebou 😀
♥Mela jsem 3 moncicaky-ruzovyho, bilyho a ruzovyho, ruzovej si dokazal strcit palec do huby 😀
♥Kdyz mi bylo tak 5, jezdila jsem nahata na hromade pisku u babicky a pak me vecer, kdyz me maminka sprchovala, palila pipina 😀
♥pak jsem milovala snidane u babicky-hrnek mleka s krajicem namazanym maslem 😵
♥Rukavice na gume, ktera se vytahala a rukavice se souraly po zemi 😀
♥moje dlouhy nazrzly vlasky , denne spletane do francouzkeho copu 😵
♥maminka mi obcas nalakovala malicky 😵 😵
♥spolecne koupani ve vane s mladsi sestrou 😵
♥guma - hra, se kterou jsem travila vsechny prestavky
♥pytlik na papuce a v nem me plesnive schovane svaciny 😅
♥kazdy vecer nam maminka cetla pohadku 😵
♥Tatinkovi mini snehulaci na parapetu okna 😵
♥privazovani pytliku se strouhankou na strom pro ptacky 😵
♥dusena mrkev a moje poblinkani 😅
♥besidky ve skolce, hrala jsem mysku v "boudo budko" 😀
a spousty spousty krasnych vzpominek 😵 😵

alcatko.j
23. led 2008

ten 3. moncicak byl modrej 😀

kristi
23. led 2008

Alci 😀 😀 😀
-puncochace vedou, mama me do nich vzdy soukala tak hodinu

- krupicna kase, sezrala jsem ji snad vagoooon, a to umeni to jist od kraje a zasadne nemichat

- nemocnice - mesic v Litomysli se zloutenkou, musela jsem tam pak nechat vsechno, pac infekce

-vsechny moje tety, u kterych jsem spavala atd...

- nase Rychla Rota - byla jsem Gedzitka

- vypravy na cizi zahradky a zrani vseho,co se tam dalo ukrast....

sonisek
23. led 2008

Téda, těch vzpomínek by bylo 😀 Ale ty punčochy vedou asi u všech a hlavně ještě, když mi přes to rvala máma kamaše, modrý a dole se ještě ohrnuly, páč mi byly velký 😀
Dodnes si pamatuju na hrůzný zážitek z roku 90, kdy mně, co by 8leté, brali nosní mandli, tři dny v nemocnici, no hnus, je to pořád jak živé ☹ ☹
Ve školce, když jsem nechtěla jíst maso a házela ho pod stůl 😀 A jeden kluk zase miloval škraloup na mlíce, tak jsme mu ho všichni dávali 😀 A když bylo hezky, tak jsme se chodili koupat do bazénku, nahatý, ve školce 😀
Ve škole jsme zase hrávali pořád "céčka", to bylo dobrý...
Mončičáky jsem taky měla a taky si strkaly prst do pusy 😀
A taky mám pěknou vzpomínku, když jsem s našima byla na dovče(než jsem šla do první třídy) na Nových Mlýnech, bydleli jsme v Pohořelicích a tak...k snídani jsem jedla super palačinky a u N.M. jsme si dávali rizoto, se až divím, že si to všechno pamatuju. A to jsme byli na výletě v jeskyních v Krasu a jeli jsme na lodičkách a oni tam zhasli, jsem řvala jak kdyby mi chtěli zavraždit 😀
A na vesnici u rodičů jsme taky chodili krást na cizí zahrádky jahody a večer jsme chodili zvonit na zvonky, a schovávali se, aby nás nikdo neviděl 😀
Vzpomínek je určitě hodně, ale ne a ne si teď na všechny vzpomenout, ale to přijde 😀

gedren
Autor odpověď smazal
alcatko.j
23. led 2008

Holky, to je srandy kopec, ja uz mam zas svy rezavy vlasky a nudli u nosu 😵 😅 😀 😀

♥Jeste si pamatuju jak jsem vylezla u babci na desne, ale desne vysokej orech a apk uz jsem neslezla a volala jsem o pomoc, ale zahrada byla velika, strom nejdal a ja se mohla uvolat k smrti a kazdej se na me tak akorat vysrala a ybla jsem tam az do tmy, dokavad me nezachrnil az deda a jak jsem na nej skakala, tak jsem se zahakla a rozthla jsem si teplaky(modry, s gumou dole) 😀 A byla mi videt prdel 😀
♥Pak jsem se jednou prezrala srdcovek(tresne) a pak jsem se zeblila a zsrala uplne z podoby 😀 😀
♥A lezla jsem na pudu, po zebriku a nahore jsem se otocila, takze jsem nebxla zebriku celem, ale zady a dzuchla jsem, asi ze 2 metru, pac se ten zebrik jak v pohadce naklonil a padal a ja triskla primo na dlane a rvala jsem, ze jsem asi ochrnutaaaa 😀 😀
♥A moje prvni navsteva Prahy, s nasima, o prazdninach pred 1. tridou, skakala jsem po "koni" a furt jsem se chtela fotit 😀 A pak jsem se chtela fotit i u kazdyho znamyho hrobu na Vysehrade 😀
A metro, to bylo opravdu neco 😀 😀
♥A skraloupy jsem Vencovi Mastilovy ve skolce taky vytahovala, on byl desny prase 😀
♥A Mikulas ,kterej byl ve skolce, to byl peknej smejd, asi nekdo zaloval, musela jsem pred vsema detma(3 oddeleni)rikat nejakou stupído basnicku a rict, ze uz budu hodna, az ja zjistim, kdo bonzoval, bude mazec, to totiz jeste neni doreseny, todlecto 😀
♥A vinilova deska Dalibora Jandy, desetibarevka v ruce, nahrazujici mikrofon a moje arie 😀
♥A holky z nasi skolky v Bota jmenem Melichar, pak jsem si predstavovala, ze jsem taky jolana a taky me tak nekdo bude milovat a bude to velka laska trebas s devatakem 😀
♥A olympiada v hodu kryketakem, ve skolce, trenovala jsem tydny a rano pred soutezi jsem se mminecce sverovala, ze jako nevim, jak vylezu na ten stupen vitezu 😅 (nakonec jsem byla treti 😵 😀 )
♥A pak ta libezna vune u babicky, kdyz chystala zradlo prasatum, mne ten srot s horkou vodou a repou proste desne vonel 😀
♥A sbirala jsem takovy ty hnedy, tvrdy obdelnickovy, puvodni jizdenky na vlak 😀
♥♥♥♥

alcatko.j
23. led 2008

Digihra!!Gedren, jeste ji maaaam, ale vlk chytal do satku vajca od slepic 😀

lendy1
autor
23. led 2008

ty brďo, boudo budko-to si pamatuju, guma, svačiny... 😀
mončičáka jsem taky měla -žlutého, malého hnědého a duhového 😵

vlk a zajíc - tý jo, to ještě někde mám 😀

a pamatujete v úterý a ve čtvrtek dávali Vegu a Magion (magický oko) , jsem měla ráda Čáryfuka a zlou TV Ednu

a taky jsem musela mít šmoulí abecedu s fosforovýma barvama na penálu, sešitech... 😀

alcatko.j
23. led 2008

mela jsem triposchodovy penal, hec 😀
vega v utery, magion ve ctvrtek - vega Jancarik, magion nevim 😀

alcatko.j
23. led 2008

Boze, ja mam normalka, asi tak aspon o 1000 % lepsi naladu 😵

gedren
23. led 2008

A holky sbiraly jste Lutru? 🙂

evcafrank
23. led 2008

jj, lutru😀 a pak taky něco podobnýho s obrázkama Barbie a Kena nebo Beverly Hills 90210 😀 😀 😀

gedren
Autor odpověď smazal
evcafrank
23. led 2008

myslíš Rosáka?

gedren
Autor odpověď smazal
alcatko.j
23. led 2008

Lutra?Neviiiiim????

gedren
Autor odpověď smazal
alcatko.j
23. led 2008

U esa jsem poprve dostala periódu 😀

Gedren, ty si pamatujes telefon?? 😀 😀 😀

alcatko.j
23. led 2008

Jasne, Standa 😀

alcatko.j
23. led 2008

A v nedeli Rano Studio Rosa 😀 😀

gedren
Autor odpověď smazal
evcafrank
23. led 2008

hele a o čem byla Bedna Edna? já si totiž pamatuju jen: jsem zlá bedna Edna 😀 😀 😀 a nikdo kolem mě si to nepamatuje 😅 myslela jsem, že jsem blázen, ale asi to dávali, když si to pamatujete taky 😀 😀 😀

macanet
23. led 2008

-šmoulové na všem a všude, album samolepek Barbie, kdo je neměl byl blb a kdo měl stejný, ještě větší, takže se kšeftovalo, tátův obří sněhulák s prsama, parukou a babiččinou zástěrou postavený směrem k silnici 😀 pak sněhule hnusný sněhule s vložkou, gumový, do kterých nešlo normálně vlízt, natož chodit, takže brácha cestou do školy šmajdal půl metru za mnou, dále každovečerní vysypávání tašky a svačiny v žákovský značně zmaštěný, každovečerní otázka, jak bylo ve škole. Noční psaní úkolu, kdy jsem si ve 3 ráno vzpomněla na úkol z matematiky, psal tatínek po půlhodinovým snažení mě probrat. Mončičák 😀 😀 vzpomínka na bratra, kterej si vystavyl mončičáky, řadu na peřiňák, když byl nemocnej a vedle postele měl kýbl, no a v noci blinkal a mončičáci mu tam napadali, joo od těch dob jsou všechny plyšáci blitkové. Legíny, děsná moda legíny a dlouhej svetr, kdo byl malej vypadal jak skřet, ale byl super důležitej. Pavel Horňák láska největší 😉 pak přišel Axel Rose a mamka šílela, že tu umečenou kozu nebude poslouchat, tak jsme si s tátou pustili Black Sabath 😀 Sbírání bylin, na který v pubertě chodila místo mě moje prababička, já vyhrála knížku a pak jí z ní předčítala, to musela mít radost 😀 Cihličky, hra, která nás ovládla i na WC jsme stavěli zeď.

alcatko.j
23. led 2008

Jako, v Edne mmam taky mezery 😅

A moje prvni pusa a pak kdyz jsem porve sahla klukovi na pero, pak jsem netrpelive cekala 14 dni asi, jestli nejsem tehotna 😀 Na to pero jsem sahla pres obleceni 😀

alcatko.j
23. led 2008

Mac 😀
Ja mela leginy s krajkou dole, leskly a fialovy 😀

gedren
Autor odpověď smazal
gedren
Autor odpověď smazal
alcatko.j
23. led 2008

Roxettaky jako ja lavinuju furt 😀 Hau du ju důůůdu ju důů

macanet
23. led 2008

školka, vylívání mlíka do šuplíčků, následně šuplíčky oddělali a my hnojili květinky, stejně tak pomazánkou a ostatním 😀 manžel nosil domů maso v tepláčkách, rožvejkaný 😀 ači? Jak vznikla Nelinka? 😀 😀

alcatko.j
23. led 2008

Gedren, ja to pero ve 13 a to jsem byla sama pero 😀 A pak az v 18 😀 😀

Strana