icon

Neplánované třetí dítě 2015/2016

nikolpohl
1. srp 2015

Čeká někdo miminko a je to opravdu nečekané?

hanik73
•
1. srp 2015

@nikolpohl V říjnu čekáme chlapečka.Vzhledem k našemu věku,mně je 41 a manželovi 47,jsme už další dítě neplánovali.Já mám z prvního manželství dvě děti 20 a 16 let a manžel dvě dospělé dcery.Ale zkrátka mimčo přišlo,tak musela být i svatba 🙂 Ale můžu říct,že třetí těhotenství si opravdu užívám a moc se na malého těšíme.

nikolpohl
autor
•
1. srp 2015

@hanik73 závidím to teseni , ve me se furt vše pere, miliony planu, hlavne prace, kam mám za pár dní nastoupit , teseni, že trochu vydechnu, klukům budou 3,něco n asetrime a Bum... opravdu necekane

hanik73
•
2. srp 2015

@nikolpohl Ahoj,taky jsme se těšili,že začneme cestovat,když už jsou děti odrostlé.Synovi jsem zaplatila soukromou školu a záhy přišlo nečekané těhotenství a od května jsem na neschopence.Tak taky čára přes rozpočet.Ale nějak to prostě zvládneme a těšení se na malého je silnější.Když si představím,že v našem věku se nám tohle ještě podařilo a přirozenou cestou,považuji to v dnešní době tak trochu za zázrak.
Před 3 lety jsem podstoupila miniinterupci,nebylo to nic příjemného po stránce psychiky,dnes už bych to neudělala.Držím Ti palce,ať vše zvládnete v pohodě,uvidíš,že radost z miminka vše přehluší 🙂

ipkh
•
3. srp 2015

Take cekame neplanovane tretatko. A tesim se z toho zazraku, ktery nam byl dopran.... Vek 35 a 41let neni az tak moc, spis pres me zdravotni problemy (borelioza, mutace genu, antileukocitarni latky v krvi, 2x cysta, podezreni na endometriozu s navrhem na odstraneni delohy...) to bylo uz necekane...

Manzel nadseny vubec nebyl, planoval na leto Sumavu na 16 dni (kola a stan) a ja zjistila, ze jsem tehu...
Kluci maji 9 a 13, tak jsme si taky zacinali uzivat toho, ze uz jsou samostatni a nemusime porad byt s nimi...
Nekdy si taky rikam, jestli budu mit na toho nejmensiho jeste trpelivost...

andrrriiik
•
3. srp 2015

Holky,jak já vám závidím.Taky bych chtěla jednou třetí,ale manžel nechce,tak tajně doufám,že buď změní názor časem,nebo mimčo přijde neplánovaně samo ☹

jandulinkaa
•
5. srp 2015

Ahoj holky, také čekáme neplánovaně třetí mimi 🙂. Ze začátku bylo velké rozhodování, byla jsem už objednaná i na mini interupci, ale nakonec jsme si to rozmysleli a už se všichni moc těšíme 🙂. Budeme mít holčičku, tak nás bude v rodině převaha 🙂 Také jsme už třetí neplánovali ani do budoucna, museli jsme i rušit leteckou dovolenou na toto léto, což jsme nakonec vzhledem k momentální situaci rádi, že jsme nikam neletěli. Bude to ze začátku určitě záhul, protože mám obě děti ještě malé, ale vše se dá zvládnout 😉

nabidka
•
18. srp 2015

@jandulinkaa moc držím palce. Také jsem kdysi před lety byla potřetí těhotná. Měla jsem v té době 2 syny a nemocnou matku a myslela si, že bych třetí dítě nezvládla. Šla jsem nás mini interrupcí. Tenkrát mi nikdo neřekl , nechte si to miminko, zvládnete to. Mohu říci, že od té doby mi toto rozhodnuti často mrzelo a kolikrát jsem si říkala, že jsem to dělat neměla. Pozdě! Určitě jste se dobře rozhodla. Přeji vám krásné a zdravé miminko. A kdyby jste potřebovala někoho k ruce, takovou náhradní babičku, hlásím se. Vnoučata ještě nemám žádná a tak ráda bych už měla malé děti kolem sebe.

akankeo
•
18. srp 2015

Pridavam se. Ja jsem sice treti chtela, ale nejdriv az deti pujdou do skoly, pokud se mi do toho kolotoce bude jeste chtit no a stalo se. Manzel, ktery chtel jen dve deto se tesi no a ja sem jak na houpacce, jeden den se tesim, druhy den si rikam, ze mi rodicovska zrovna dvakrat nechybi, uz jsem 2 roky zpatky v praci, konecne sem to zacala vsechno zvladat ke sve spokojenosti a ted kdyz se mi to nejmin hodi opet tehu. A pak zase si rikam, ze deti budou ve skolce, budu dopo jenom s mimineckem, takze to vlastne bude pohodicka co jsem u holek nezazila a budu mit na sebe aspon trochu cas po letech. Na podzimni dovolenou samozrejme neletim, nedostanu razitko, poprve mam tehu trable, tak snad bude aspon miminko rozumne a bude jako ma druha dcerka jenom bastit a spinkat 🙂. Jinak bych to asi taky mela povazovat za zazrak, ale to jsou vsechny me deti, mam mit diky mutacim problemy s otehotnenim i dale, me vejcovody jsou taky prekazkova draha atd, takze nechapu, jak se to dite vzdycky pres ochranu podari, ale u tech dvou co mam jsem stastna ze je mam a nakonec i za to ze prisly, kdyz prisly, tak doufam, ze to potreti bude stejne 🙂

nikkoli
•
22. srp 2015

Řeším podobné pocity jako vy a věřte nebo ne není to nic příjemného.Máme také skoro odrostlé děti nejmladšímu je deset a najednou bác těhu.Už Jsem prodělala nedávno jeden potrat a celkem mne to štvalo a jelikož to ted přišlo znovu tak to asi tak mělo být.Ještě čekáme na výsledky screeningu a genetiku.Třebas ještě bude vše jinak,ale spíš si myslím, že ne a mimi bude ok.Chlap o mimču nechce slyšet a myslím si,že má i trochu strach jako já, ale zároven, že pak bude dobrej táta a vychutná si to, i když to bude někdy těžké.

bonulinka
•
25. srp 2015

Jak to tady tak pročítám, tak si říkám, že ten leden 2015 byl nějaký plodný 🙂 . I já jsem neplánovaně otěhotněla. Ještě tak před 5 lety jsem o miminku uvažovala, ale manžel nechtěl ani slyšet, tak jsem to nechala plavat a pořídili jsme si fenku. V prosinci jsem byli na návštěvě u známých a já tam tenkrát říkala, jak je to bezvadné, že jsou už dcery velké a samostatné a mám více času pro sebe. A najednou letos v únoru nevěřícně koukám na ty dvě čárky na testu - oba nás to s manželem zaskočilo.
Na mimčo se už všichni moc těšíme a těhotenství si užívám. Dokonce ani ta vedra mi moc nevadila. Raduji se z každého dne a okamžiku. Doufám, že to nadšení mi vydrží...

nikkoli
•
25. srp 2015

Ty joo bonulinko...to už budete mít mimi za chvilku a jaké jsou tvé pocity?A jak to vzali děti?

ipkh
•
25. srp 2015

@bonulinka to jsme na tom skoro stejne, jen my mame dva syny... A misto psa dve kocky...

bonulinka
•
27. srp 2015

@nikkoli Po zjištění byly pocity dost smíšené, prostě už jsme měli do budoucna jiné plány. To ale přešlo během několika dní a pak už se jen těšilo a řešilo, co a jak zařídit a předělat do porodu. Několikrát se objevil i strach o miminko, to když jsem onemocněla a vypadalo to dost bledě, pak špatné triple testy, tlak od doktorů, abych šla na odběr plodové vody...Ten jsme tedy odmítli s tím, že 1. screening dopadl dobře a že tedy chceme podrobnější ultrazvuk. Na ultrazvuku žádná VVV vidět nebyla a i další ultrazvuky byly ok.
A jak to vzaly děti ? Mladší dcera si ještě sourozence přála, takže té se přání splnilo 🙂, starší byla zaskočená, sourozence už má a dalšího nějak nepotřebovala, ale vstřebala to velmi rychle a když měli ve škole psát sloh na téma : Nejkrásnější zážitek, tak psala o tom, jak byla s námi na ultrazvuku ve 12. tt. Češtinářka mi to dávala číst a musím přiznat, že mě až dojalo, jak krásně to dcera napsala a jak moc se už na sourozence těší.

A jak už jsem psala v jiné diskuzi, raduji se teď z každého dne a těhotenství si užívám. Beru to jako dar, který přišel sice neočekávaně, ale určitě naší rodinu pozitivně obohatí. A manžel ? Ten se chová tak skvěle, že jsem to ani u jednoho plánovaného těhotenství nezažila. Teprve teď asi dozrál do tatínkovské role, anebo je rád, že bude mít konečně syna, kterého si přál už poprvé.