Když už je tu téma netradiční jméno pro chlapečka, co takhle rozjet téma netradiční jméno pro holčičku? 😉
Mě se třeba strašně líbí taková typická židovská jména jako je Rebeka nebo Ráchel - bohužel u nás jsou vzhledem k příjmení a křesťanské rodině trochu nepoužitelná. ☹
Když jsem vybírala jméno,nebylo pro mě ani tak důležité,aby bylo zas tak moc netradiční,ale vzhledem k tomu,že jsem učitelka a mám jména spojená s konkrétními lidmi a dětmi,tak jsem nějak potrebvala, aby moje dítě bylo první toho jmena,koho budu osobne znát... Amalku ani Miriam jsem nikdy neučila a ani žádnou neznám, je mi jasné,že se s někým toho jména v životě ještě setkám,ale moje dcery byly prostě první! (Ta druhá se teprv narodí😀). Je to vlastně nesmysl,ale já to nějak vnitřně potřebovala🙂.. a s partnerem jsme se na jménech vždy okamžitě shodli,takže o toto bylo snazší🙂...
@codal To naprosto chápu. Taky jsem to tak chtěla. Můj muž je konzerva,kdyby to bylo na něm,nejspíš bychom měli Janu,Danu,Hanu. Tak jsem to vymyslela já a dneska se naparuje, když mu někdo pochválí výběr jmen. Pamatuji se,jak koulel očima,když jsem navrhla Johanku. Dneska je jí už 22 let.
Moje dcerka se jmenuje Mia,říkáme jí Mijuško,Mijko,nebo lumpino☺
Timea se mi líbí
@jodiddraselny V naší porodnici se nedávno narodila Anděla, doma má bratříčka Mikuláše a jmenují se Nebesovi.
Nedávno jsem tu psala,že budeme mít Miriam. To jméno se mi hrozně líbí a s partnerem jsme se na něm shodli. Od doby, co mi doktor řekl,že asi budeme mít holčičku, ji tak chci říkat,ale nějak mi to nejde. U první dcery jsem okamžitě začala používat vybrané jmeno Amálka a absolutně to zaklaplo, už jsem si neuměla představit jiné... Teď to nějak nefunguje😞. Stalo se to někomu? Že se mu jméno hrozně líbí,ale nemůže se s ním zžít?
Nedávno mi tchýně jen tak mezi řečí rekla,že se jí moc líbí jméno Anastázie, a ač jsem o něm nikdy neuvažovala, tak mám pocit, jakoby k nám sedělo mnohem lip. I partnerovi se líbí,tak o něm uvažujeme. Zatím nic není rozhodnuto, je čas, budu tak chvíli pupíku říkat a uvidím, jestli to zaklapne, ale překvapilo mě to,protože jsem si fakt myslela, že máme stoprocentně rozhodnuto😃..
Vybírali jsme s přítelem a líbila se nam Vivien. Nakonec chlapeček takže Teo 😊
@codal máme podobný problém, taky máme jména, co se nám líbí, ale nějak mi nejdou přes pusu a tak používáme pořád "pracovní název" :D Uvažuju nad tím, že to fakt necháme až po porodu a rozhodneme se, až ji uvidíme. Akorát mamka přítele a vlastně i moje je z našeho výběru zděšená, že jestli si prý neděláme legraci.. :D
@lenouch211318 u nás z těch jmen taky nikdo není nadšený🙂.. ale oni si zvyknou😀...jen já teď prostě musím některé z nich přijmout za vlastní...
Pro me bylo poucenim v prvnim tehotenstvi nikomu jmeno nerikat. To, co jsem si totiz vyslechla hlavne od tchyne na svou milovanou Bereniku bylo des. Ted ma pres 2 roky a jmeno k ni dokonale pasuje. U druheho jsme porad dokola opakovali, ze nemuzeme jmeno vybrat 😁
@kejt29 máme to teď stejně... První dítě byl syn a bylo navýsost jasné, že jméno bude po manželovi. Já s tím souhlasila, nikdo nic nenamítal. Ale vzhledem k tomu, že to vždy může být druhé pohlaví, vybrali jsme i pro holčičku. To jsme ale neříkali. Teď bychom měli čekat holčičku a jméno jsme zatím neřekli nikomu. Hlavně ne těm nejbližším. Ty blbé kecy a zhnusení jména mi za to nestojí. Stačilo, když manželův brácha teď čekal prvního syna a jméno řekli (Daniel-dle mého normální jméno). Jeho taťka na to, že Daneček (jak mu chtěli říkat), to je jako blbeček... No comment 😠
@mamitom presne, no snazila se mi to tchyne do posledni chvile vymluvit. Prej rikala jsem to kamaradkam a vsechny kroutily hlavou co je to za jmeno.... A ted ji rika Berusenko 🙄 U druheho porad tlacila, jak se bude jmenovat. To mel ale za ukol manzel, takze to tolik netlacila pac on ma nerozhodnou povahu. Nakonec se ji ale jmeno libilo. No a kamaradka jmeno Berenika ani nedokazala vyslovit 😂😂😂
Doma uz mame Emily a ted cekame druhou holcicku a rozhodujeme se mezi Timea x Bianca 🙂
@codal Mne se to stalo. Meli jsme vybrana jmena Adriana a Kristian, okamzite jsme se s manzelem shodli, zadna jina ani nepadla. Kdyz nam rekli, ze to bude holcicka a ja jsem ji najednou mohla oslovovat jmenem, vubec mi to neslo. Az do porodu jsem ji rikala holcicko. Ted si neumim predstavit, ze by se jmenovala jinak, je to jasna Adri 😉 a pristi tyden bude mit rok.
Za mne Timea, krasne to jméno, u nás doma neproslo, tak doufam ze uz za mesic tady s námi bude Stela 😉
@lenouch211318 teď přišel manžel ještě s Jasminkou,takže jméno je zatím stále otevřené a cekame, které se nám dostane pod kůži🙂...
A co takhle Tara?
@martulka6188 Adrianu a Kristiana jsme měli i my a máme doma Adri :D
...doma mám mj. Magdu a ještě se mi moc líbí Anika (ale tu už si pořizovat nebudu...) 😉
Hedvika!