icon

Netradiční jméno pro kluka

sumitra
13. únor 2018

Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!

vineta
3. bře 2018

@fifina1234 Těžko čekat jiný názor od člověka, co česky ani neumí...

@bayt Averzi vůči Adolfovi vlastně vůbec nechápu.. Bylo to v Čechách docela normálně rozšířené jméno, měli jsme ho i v rodině, a jen kvůli jmenovci ho takhle odepsat.. zajímavé, že spousta ostatních s neslavně známými jmenovci vůbec nevadí. Zajímalo by mě, jestli je to takhle vnímáno i v cizině.. Mně se třeba líbí, ale rozpakovala bych se to jméno dát právě kvůli takovým názorům- na druhou stranu nechápu, pro by ho měl mít Hitler navždy zapikaný 😉

mcellinka
3. bře 2018

Já mám chlapečky Jamie a Samuel . Máme cizí příjmení tak se nám české k němu moc nelíbilo 🙂

odula
3. bře 2018

@vineta to je fakt. Stalin taky nema zapikanyho Josefa. ... 😉

mirenka_rajchmanka
3. bře 2018

@hanulka190 I my čekáme Otíka🙂 Dáme jak je v kalendáři Oto 🙂

lysecek
3. bře 2018

@vineta O tom jsem videla moc peknou komedii, Jmeno (le prenom). Doporucuji!
@odula

prorodinu
3. bře 2018

Znám Amose (reforma školství už je potřeba 🙂), Zachariáše, Diviše. Přeju ať se vám daří!

coreprincess
3. bře 2018

My mame Floryho 🙂 Florián, Floriánek, Fló, Florik, Floriček, Floryš 👦🏼❤️

bayt
3. bře 2018

@vineta to bude tim, ze Josef je jmeno rady slavnych lidi, ale Afolf se vybavi dnes jen jeden :D

fire85
Autor odpověď smazal
radka8888
3. bře 2018

@fire85 ja vždycky, když vidím nějaký bizar, myslím něco ošklivého o rodičích. Chudáci děti. Myslím, že takový Dylan Omáčka to bude mít ve škole fakt těžký.

vineta
3. bře 2018

@lysecek Díky za tip, vypadá to dobře, píšu si 😉

luciza
3. bře 2018

Nepročítala jsem vše. My máme Nikolase - Nikolásek, Nik, Niky, Nikošek, Nikoš. Moje mamka oslovuje Nikýsku (zatím. Má 5 měsiců 🙂 ). Dalo by se třeba i Koli, Koljo, Oli. Jinak neobvyklé je třeba Metoděj, ale to mi manžel zatrhl 🙂

guill
3. bře 2018

@junkka ja theodora mam 😀 a teošek uz ze me taky vypadl 😁😁

tynka9
3. bře 2018

@bayt co třeba Adolf Born? 😉

krao
3. bře 2018

Bruno! Medard... ve skolce mame Simeona, jeho bratr Gedeon uz chodi do skoly, rikaji mu Géďa... pak ve skolce dalsi sourozenecka dvojice (slovensky vliv) Anton a Vavro.

herberta
3. bře 2018

Mám netradiční jména německá,ale ladí s příjmením taky německým.Ovšem jsou to jména,která zde jsou jen už vymírají.
Ovšem taky nemusím když je ve jméně zdvojené písmeno nebo se jinak píše jak vyslovuje.Já měla problém i se jménem Lucka,kdy mi jako dítěti rozumněli,že jsem Zuzka😒takže aby některé děti nebyly zpruzené celý život tím,jak budou každému hláskovat své jméno a vysvětlovat správnou výslovnost.Pamatuju,jaký měly problém tři Krystíny/Kristíny ve třídě,každá snad denně hláskovala jak se její jméno píše.

bayt
3. bře 2018

@tynka9 No přiznám se, že ten mě jako první nenapadl 🙂

tynka9
3. bře 2018

@bayt já vím, taky mě prvně napadne Hitler, ale jak jsem to tu pročítala, tak mě hned blesknul hlavou Born, tak alespoň něco pozitivního. PS Adolfa bych také svému synovi jako jméno nedala. 😉

hanulka190
4. bře 2018

@mirenka_rajchmanka Dobrý výběr 😉Ten náš je čtvrtý v rodině, tak to má dané

astyna
4. bře 2018

My mame Jana a Tomase. V zaplave Vincentu,Felixu,Samuelu a jine exotiky si uz pripadame spis vyjimecni my 😀 bude se tolepe hodit kdo prijmeni?

aimer
5. bře 2018

@maki600 kamaradka ma Samaela 🙂

netradicni,pekny 🙂

biedronka10
5. bře 2018

Ja v budoucnu kdyby byl kluk tak krome jmen mych favoritu ( nechci zminovat) se mi libi Medard. Ale chlapovi se protocily panenky, takze to zustane asi jen zboznym pranim. Pritom sv. Medard byl velice vyznamnou osobnosti v dejinach.

timotek69
5. bře 2018

Netradicni nejsou ale my chystame kluk Marek a holka Julie

prejeta_zaba
5. bře 2018

Možná to někoho nenapadne, ale než necháte dítěti zapsat jméno do matriky, opravdu se zamyslete, kolikrát denně bude dítě vaše krásné a originální jméno muset někomu hláskovat a vysvětlovat proč zrovna on se píše "Mathessius" a není prostě Matyáš, jak se vůbec má oslovovat atd. Opravdu kolikrát i jako dospělá přemýšlím, jak koho oslovit. 🙄 Všechny možné učitelky a úřednice prostě naflákají první variantu, která je podle nich jediná správně a akorát to dotyčného stojí nervy. Kolikrát jsem si užila s naprosto obyčejným příjmením, které mi byl schopný někdo 3x do týdne zkomolit. 😝 Neříkám, že se každý musí jmenovat Jakub nebo Maruška, ale vždyť je plný kalendář jmen, tak proč musí být 50 variant Kristýny a xy výmyslů, s prominutím - Samael mi přišel na první pohled spíš jako překlep, asi jsem konzerva, no.

michalusenka
5. bře 2018

Mě se líbí Sebastian - Sebík, Sebo

kamino
5. bře 2018

@biedronka10 a jak se rika jinak Medardovi ? Medik?

gita17
5. bře 2018

@biedronka10 nekecaj, neznasam ked ludia fantaziruju. Na 100% si o nom nikdy nepocula a len predpokladas ze by mohol byt vyznamny. Hod si ho aspon do googla pred tym ako nieco pises

bayt
5. bře 2018

@kamino Kamarádka mu říká Méďa, Medík, Meda, Medášek

kamino
5. bře 2018

@gita17 proc.by.nemel. byt slavny ? I Jarek Nohavica o.nem zpiva a je patronem vinaru, sedlaku... https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Svatý_Medard

michalapickova
5. bře 2018

My jsme při vybírání jmen pro vyplňování dotazníku měli v prvním kole Arnošta a v druhém Jindřicha - nepoužilo se ani jedno 😀

Strana