Netradiční jméno pro kluka
Ahoj, uz to tady bylo tisickrat, ale presto poprosim, jaka netradicni jmena maji vasi synacci? Porad hledam jmeno, do ktereho se zamiluju na prvni pohled, a stale se nedari :( Diky!
Já mám chlapečky Jamie a Samuel . Máme cizí příjmení tak se nám české k němu moc nelíbilo 🙂
@hanulka190 I my čekáme Otíka🙂 Dáme jak je v kalendáři Oto 🙂
Znám Amose (reforma školství už je potřeba 🙂), Zachariáše, Diviše. Přeju ať se vám daří!
My mame Floryho 🙂 Florián, Floriánek, Fló, Florik, Floriček, Floryš 👦🏼❤️
Nepročítala jsem vše. My máme Nikolase - Nikolásek, Nik, Niky, Nikošek, Nikoš. Moje mamka oslovuje Nikýsku (zatím. Má 5 měsiců 🙂 ). Dalo by se třeba i Koli, Koljo, Oli. Jinak neobvyklé je třeba Metoděj, ale to mi manžel zatrhl 🙂
Bruno! Medard... ve skolce mame Simeona, jeho bratr Gedeon uz chodi do skoly, rikaji mu Géďa... pak ve skolce dalsi sourozenecka dvojice (slovensky vliv) Anton a Vavro.
Mám netradiční jména německá,ale ladí s příjmením taky německým.Ovšem jsou to jména,která zde jsou jen už vymírají.
Ovšem taky nemusím když je ve jméně zdvojené písmeno nebo se jinak píše jak vyslovuje.Já měla problém i se jménem Lucka,kdy mi jako dítěti rozumněli,že jsem Zuzka😒takže aby některé děti nebyly zpruzené celý život tím,jak budou každému hláskovat své jméno a vysvětlovat správnou výslovnost.Pamatuju,jaký měly problém tři Krystíny/Kristíny ve třídě,každá snad denně hláskovala jak se její jméno píše.
@mirenka_rajchmanka Dobrý výběr 😉Ten náš je čtvrtý v rodině, tak to má dané
My mame Jana a Tomase. V zaplave Vincentu,Felixu,Samuelu a jine exotiky si uz pripadame spis vyjimecni my 😀 bude se tolepe hodit kdo prijmeni?
Ja v budoucnu kdyby byl kluk tak krome jmen mych favoritu ( nechci zminovat) se mi libi Medard. Ale chlapovi se protocily panenky, takze to zustane asi jen zboznym pranim. Pritom sv. Medard byl velice vyznamnou osobnosti v dejinach.
Netradicni nejsou ale my chystame kluk Marek a holka Julie
Možná to někoho nenapadne, ale než necháte dítěti zapsat jméno do matriky, opravdu se zamyslete, kolikrát denně bude dítě vaše krásné a originální jméno muset někomu hláskovat a vysvětlovat proč zrovna on se píše "Mathessius" a není prostě Matyáš, jak se vůbec má oslovovat atd. Opravdu kolikrát i jako dospělá přemýšlím, jak koho oslovit. 🙄 Všechny možné učitelky a úřednice prostě naflákají první variantu, která je podle nich jediná správně a akorát to dotyčného stojí nervy. Kolikrát jsem si užila s naprosto obyčejným příjmením, které mi byl schopný někdo 3x do týdne zkomolit. 😝 Neříkám, že se každý musí jmenovat Jakub nebo Maruška, ale vždyť je plný kalendář jmen, tak proč musí být 50 variant Kristýny a xy výmyslů, s prominutím - Samael mi přišel na první pohled spíš jako překlep, asi jsem konzerva, no.
Mě se líbí Sebastian - Sebík, Sebo
@biedronka10 a jak se rika jinak Medardovi ? Medik?
@biedronka10 nekecaj, neznasam ked ludia fantaziruju. Na 100% si o nom nikdy nepocula a len predpokladas ze by mohol byt vyznamny. Hod si ho aspon do googla pred tym ako nieco pises
@gita17 proc.by.nemel. byt slavny ? I Jarek Nohavica o.nem zpiva a je patronem vinaru, sedlaku... https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Svatý_Medard
My jsme při vybírání jmen pro vyplňování dotazníku měli v prvním kole Arnošta a v druhém Jindřicha - nepoužilo se ani jedno 😀

@fifina1234 Těžko čekat jiný názor od člověka, co česky ani neumí...
@bayt Averzi vůči Adolfovi vlastně vůbec nechápu.. Bylo to v Čechách docela normálně rozšířené jméno, měli jsme ho i v rodině, a jen kvůli jmenovci ho takhle odepsat.. zajímavé, že spousta ostatních s neslavně známými jmenovci vůbec nevadí. Zajímalo by mě, jestli je to takhle vnímáno i v cizině.. Mně se třeba líbí, ale rozpakovala bych se to jméno dát právě kvůli takovým názorům- na druhou stranu nechápu, pro by ho měl mít Hitler navždy zapikaný 😉