icon

Nevěra - jak být silná a nevrátit se k němu?

hanickajenej
16. črc 2018

Ahoj mile dámy.. prosím o radu.. všude kolem slyším a čtu, jak ve vztahu nevěra dřív nebo později prijde.. a žádná se tomu nevyhne a pokud ano, je to jak výhra v loterii.. A pokud k nevěře dojde resp. Když muž má přímo milenku, tak ženy doma čekají, zoufají a doufají, ze jejich manžilek jednou od své milenky odejde zpět k nim. Nebo by mu, už dávno odpustily. Já prozivam něco podobného i když jiného. Mě můj manžel jednou podvedl (on tvrdí, ze nedošlo k sexu, ale víme jak to bývá), ale jelikoz byla ve vztahu velká krize, nakonec jsem odpustila. Každopádně po půl roce přišla další a já už to na vazno utla. Manžel prosi, naléhá, posila darecky no proste je na dne. Kontaktoval mě i jeho bratr, jak je na tom zle. Vím, ze ty jiné manželky by daly kdo vi co za to, aby se je manžel prosil o odpuštění, ale já mám takovou zlost, cítím zradu a hrdost se nevracet! Je to teprve 14 dni od rozchodu, ale já se z toho cítím opravdu také na dne. V práci se nesoustredim, nespim, nejim a bohužel pořad na nej myslím. Mám pocit, ze se z toho zblázním. Na jednu stranu mi taaaak chybí a na druhou vím, ze bych nebyla s nim, uznikdy šťastná i s tím, ze by se to mohlo opakovat.. Děti nemáme... má někdo podobný příběh? Vydržel to z vás někdo i přes tu strašnou bolest v srdci z opuštění? Jak dlouho to bude ještě trvat? Vše se ve mě mele.. nejdříve brekot, jak mi chybí, pak zase NE UŽ NIKDY S NIM - nevazil si mě.. nebyla to jednorázová akce, ale scházeli se a kdo vi kolikrát spolu spali. Nechci mu odpustit, ale ta bolest ☹ ... Má prosím někdo podobný příběh?

Strana
z9
codal
16. črc 2018

@irisv já vůbec netvrdím, že to u vás takhle dopadne, nechtěla jsem tě tím vyděsit, jen já po svých zkušenostech jsem na tyhle "kámošky" fakt alergická::(.. já myslin, že to děláš dobře... Dělat radikální rozhodnutí s horkou hlavou je nesmysl... navic oni nejsou očividne tak daleko a je šance, že to u toho "povídání" i zůstane! Minimálně budeš mít další argument, proč odchazis a budeš vedet, že jsi udělala maximum! On neví, že o té schůzce víš? Je pravda, že u nás ultimáta nefungovala, vždycky jsem byla za tu špatnou a na just udělal pravý opak. Jenže já byla jedna z těch,co nedokázaly odejít, i když mi "s.al" na hlavu.. věděl, že si může dělat, co chce, protože ho neopustím.. jemu by asi možná ani nevadilo, kdybych odešla.. on nechtěl přijít hlavně o ni! Pak jsem se i dozvěděla, že ona tvrdí, že si mě vzal na truc, páč se ona zasnoubila.. on mi pak řekl, že se mnou by deti nikdy neměl, protože mám hrozne vlastnosti (ale s holkou,co spi cíleně s oběma a tahá je oba za nos, dítě mít klidně bude!!! On byl ochotný s ní být, i když to dítě nebude jeho,ale ona zůstala u manžela).. do té doby mi říkal jak mě miluje, všichni nás měli za ideální pár, kamarádky nám to závidely..byli jsme spolu deset let... byl to dobrý herec!!! Nechtěl být sám, byla jsem jen přechodnou stanicí, než si ho ona pustí víc k tělu.. to dítě s ní chtěl mít jen proto, aby s ním zůstala.. netušil, že ona manžela neopustila a dal s ním spi.. přesto ji dal miloval a čekal devět měsíců na verdikt, s kým ona zůstane.. takhle zvráceny to byl vztah!!!

simkrk
16. črc 2018

@hanickajenej presne jak pises... :/ ale ja vim ze kdyby jsme nemeli dceru, uz bych ho nechtela videt...ublizil,byl nevernej a ne jednou.. A nebylo to jen tak bez citu... :/ na co takoveho cloveka v zivote kdyz mysli akorat sam na sebe... 🙂 jako to ze bych s nim i tak chtela byt, protoze si rozumime a je nam stale spolu fajn.. Tak si myslim ze ja bych to nejako nedokazala... :/... On se rozciluje jen nad myslenkou ze ja budu mit někoho jinyho... Ale to ze on je s jinou je v poradku... :/ to ze dceru pomalu skoro nevida je uz ale jeho problem.. :/

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@simkrk to jsou přesně chlapi! Oni můžou my ne.. jednou jsem se ho zeptala, když mi ještě přísahal, ze s ni nespal, jestli by mi odpustil, kdybych já jako on se vyspala s dvěma muži a ještě jsem mu vyjmenovala jména. Jeden můj šéf na kterého zarlil a pak kamose a on se vyděsil, řekl ze NEVI a začal se vyptavat, jestli to je pravda... Proste si najdi frajera a jemu aspoň sklapne 🙈😄

codal
16. črc 2018

@hanickajenej trochu jak přes kopírák.. jen můj bývalý mě zpátky nechtěl, on tam měl tu vidinu toho,že bude ten OTEC a ona s ním konečně opravdu bude.. možná by se mi tenkrát ulevilo, kdyby mě chtěl zpátky, měla bych pocit zadostiučinění.. ale nestalo se.. nejsem si jistá, jestli bych se k němu vrátila, myslím, že ne, u nás kvůli tomu mimcu fakt nebylo cesty zpět,ale asi by mi udělalo radost, kdyby se připlazil.. trvalo to dva roky než jsem byla schopna navázat plnohodnotny vztah a znova se zamilovat. Ale měla jsem štěstí.. už tři roky mám skvelyho chlapa, kterému fakt věřím.. a to je taková úleva, nevyskakovat jak čertík z krabičky, kdykoliv přijde SMS, vědět, že můžu odjet a nebát se.. to jsem za osm let před tím nezažila, žila jsem v neustálém napětí.. ta láska je ted úplně jiná, už to není ta závislá, majetnická, už je dospělá, vyrovnaná.. měla bych svému ex vlastně poděkovat.. mám krásnou dceru, druhou v bříšku a jsem dva měsíce znova šťastně vdaná!! Dokonce jsem těsně před svatbou potkala onu sokyni a dokázala jsem s ní i prohodit pár slov a uvědomila si, že ta nenávist vůči nim je úplně pryc.. už jsem úplně jinde a vážně bych jim měla poděkovat.. s ním bych nikdy tohle neměla. On je teď sám a ve svých 34 letech žije jako puberťák.. mezi kamosema, chodej pít, střílet z pistolek.. děkuji už nechci!!!

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@codal to se hezky poslouchá. 😍... doufám, ze ho také najdu. Mě je 31 a s nim jsem plánovala i rodinu, tak to také není úplně rychle odmilovani.. jen si říkám, jestli ho ona neodmitla 🤷🏻‍♀️ a on prosi zpět.. nevím, ale už je to jedno, stejne jdu dal 🎉

codal
16. črc 2018

@hanickajenej mně bylo 28.. chápu, že se člověk neodmiluje hned, mně to trvalo možná rok než jsem měla pocit, že ta láska je uplne pryc.. Já měla v tý době i neskutečnou paniku, že už nebudu mít děti (taky už jsem po nich toužila).. a pět let a všechno je jinak🙂..v našem věku už to pak jde rychleji, my jsme se na dětech s manželem dohodli po půl roce, že tomu necháme volný prubeh (s tím, že to určitě bude trvat), další měsíc už jsem byla těhotná😀. Nelituji ani chvíli, je to úžasný táta!!! Ono to přijde, jen si dej teď čas si to "odtruchlit" a vypořádat se s tím..tohle slepit už nejde, už by to mezi vámi vždycky stalo a pochybuju, že se opravdu změnil.. nový začátek je mnohem lepší!

biedronka10
16. črc 2018

@hanickajenej jojo to je jak pres kopirak. Ja nastesti situaci vcas ve vhodnou chvili zarazila na uplnem zacatku, tedy se mi to povedlo a uz je to par let, ale od te doby razim heslo. Bacha na radoby kamosky svych chlapu a v podstate se mi malem vymstily i moje kamosky, od te doby si hlidam prostor. Ale taky uz jsem jinde. Mam vetsi sebevedomi a nemam problem dat najevo, ze mam svou hodnotu. Proste si verim a to dela taky hodne. Je potreba si taky trochu verit a mit se rada.

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@codal přesně, nez čekat jestli se vazne změní, kdy by pak on byl v klidu a já z toho všeho v 🍑 to je opravdu lepší ten nový začátek.

letadylkokane
16. črc 2018

@hanickajenej zamkni pro nej srdce a zahod klicek. Ten clovek neni vyzraly pro to, aby mel vazny vztah a rodinu. Nemusi byt primarne hajzl, ale ma zkratka hlavu jinde a neumi vztahy. Tim, ze nemate deti, je to uplna brnkacka.

hanickajenej
autor
16. črc 2018

@biedronka10 amen 🙏👍

letadylkokane
16. črc 2018

@biedronka10 Ja a muj prvni partner jsne dodnes opravdu pratele. Chodili jsme spolu, kdyz jsme byli na stredni, zname se temer dvacet let. Uz tam davno neni zadna sexualni pritazlivost, ale ryzi pratelstvi. Nektere jeho bejvalky desne zarlily, ale nebylo na co. Nechapala jsem je, my uz meli davno odzito. Mnohdy zensky vidi neveru i tam, kde fakt neni. A to jen proto, ze si nejsou jiste samy sebou.

biedronka10
17. črc 2018

@letadylkokane @letadylkokane Nj, jenze je rozdil kdyz je nekdo histericka zenska a vidi neveru vsude a nebo zcela konstruktivne a v klidu umi rozpoznat a vyhodnotit chtic svym barometrem rypakem l, protoze zkratka to poznat je na tech zenskych 😀

priefi
17. črc 2018

@irisv kdyz jsem byla v sestinedeli se synem, zacala manzela otravovat jeho kolegyne. On ji bral jako kamaradku (nemamela jsem mit pry strach, ma manzela a deti... no bez komentare... jakoby tohle byla nemoc...), ale jak jednou prisel domu a na ruce mel nakreslene srdicko, mela jsem dost. On o tom pry nevedel... Sezral si to i s uroky a nonstop me ujistoval, ze miluje jen me a naseho syna a ze by nikdy neudelal neco, cim by nas mohl ztratit. Pak uz byl urazeny, jak jsem vyvadela. Ono to nebylo poprve, ona porad za nim tak nejak dolizala a psala mu(dle toho, co mi manzel rikal, ze byla napr.mimo praci a nonstop mu psala na sluzebni sit). Jenze pak mu zacala psat sms i domu. Ja bych to nevedela, ale primo pred nosem jsem mela jeho mobil a jak to zapipalo, nejak automaticky sel muj zrak smerem k pipajici veci. Text jsem cely nevidela, jen to co blikne. On pak sam priznal, ze mu pise, kdyz jsem se ptala, co to ma jako znamenat. Hormony se mnou teda delaly divy a ja delala total sceny (ale asi to nebylo jen hormony v sestinedeli, asi by to bylo i tak). Jenze muj manzel vedel, ze takhle to dal nepujde a utnul s ni tento kontakt. Udajne nastvane za ni v praci prisel a rekl ji, ze si nepreje, aby mu domu psala, ze spolu sice spolupracuji, ale tim to hasne. Udajne se na nej urazila a on mi pak dotcene rekl, ze prisel o kamaradku. Takze ja na tuto vetu zase zacala vyvavadet, ze kamaradka by nekresli zenatemu chlapovi na ruku srdicko. Pak hledali nekoho na jine oddeleni a on ji tam sefovi doporucil, tak ji tam presunuli a za nedlouho menil praci i on, ale to chtel uz pred tim, nez se tam dotycna objevila, nelibilo se mu tam moc. Asi bys mu mela dat jasne najevo, ze Ti to hodne vadi. Za tech 12 let, co jsem s manzelem, jsem zjistila, ze nejlepsi je dat nuz na krk, ty zenske totiz maji v planu urvat si ho pro sebe.
@hanickajenej je mi to lito, ze si tohle musis prozivat. Uz jednou Te zranil a pak kdyz jsi mu odpustila, repete. Pokud bys mu odpustila, za nedlouho se objevi nova pani dokonala a zase bude repete. Ale je to na Tobe. Presne jak pisou holky, nelituje toho, ze Ti ublizil, ale lituje sebe, ze nema to, co chce.
@montyjack tyhle nazory opravdu miluji... nevera k lidem nepatri... no... bud nekoho milujes a vazis si ho, nebo si ho nevazis a o lasce nemuze byt teda rec. Podvadi jen sobci, kterym zalezi jen na sobe... a ke Tvemu poznatku ohledne sprdungu od sefa jako zaminku pro neveru.... ty brdo... od kud jsi spadla??? Pokud by mel takto fungovat svet, tak jsme vsichni v prd..i, naprosto souhlasim s @letadylkokane a fakturou 😅

lioness34
17. črc 2018

@martaskaaa já myslím, ze to muže být i lepší nežli dřív, pokud jsou ve vztahu deti a muž je rodinný typ, a neujel vyloženě ze byl sex, ale žena udělá fakt takový toco ze si uvědomí o co vše by přišel, tak muže vzít rozum do hrsti a začít si považovat toho co má doma.... a manželce pak nosi modre z nebe....je to ale běh na dlouhou trať a ne každý to dá...a navíc ten vztah mu musí dávat zazemi než se to stane - musí se v něm cítit dobre....

lioness34
17. črc 2018

Holky ohledně kamarádek to je příště neuvěřitelný co je schopna žena ženě udělat... za mě žádné vodeni domu, sejít se, dat si kafe někde mimo, pokecat, sem tam vyrazit na dvojku nebo cvičit, ale žádné tahání domu... já to znám - snaha o kamaradeni ale pak by klidně šly do postele s manželem.... sem tam mu daji za pravdu.... pak k vám do vztahu vidí..u vás se prevlikaji náhodou před nim nebo mají cosi vyzývave... pak ho v něčem chápou, potrebuji radu od muže tak se zeptají jeho, potrebuji pomoct od muže - ten jejich nemůže nebo jsou samy.... sem tam se zeptají na vás a pak jen tak v mezi řeci daji za pravdu jemu..... popřípadě takového muže jako jsi ty co já bych za to dala apod .... jako ani za nic....nejsem blázen. Kamoska to teď řeší - našla si chlapa co je finančně zajištěny a v pohodě, 3x pozvala kamarádku na grilovacku a už to jelo v podobném sledu... s přítelem se pohádali a kdo ho utesoval??? V dnešní době Facebooku .... její “kamaradka” ho potkala na akci a pak ještě vyzvidala a najednou už holky nekamaradi.... rozchod a do toho on má novou přítelkyni....no jistě ze kamosky kamarádku

lioness34
17. črc 2018

A ohledně mě - nepodporuji v žádném případě kamaradeni manžela a jakékoliv ženy... od povídání a všeho má mě... neříkám, že nesmí promluvit s ženou, ale psychologa nikomu dělat nebude. Pokud má žena problémy ať si zajde za kamarádkou nebo k osychologovi....

priefi
17. črc 2018

@irisv uprimne? Kdyby manzelovi nejaka kocka napsala, ze chce za neco nekam pozvat, tak bud bych fakt dala nuz na krk a se scenou, nebo bych mu navrhla, at me vezme s sebou. Kdyz to je kamaradka, rada bys ji poznala a zaroven ukazala, kde je jeji misto. Ale popravde dle mych zkusenosti jedine, co opravdu funguje, je zavcasu dat nuz na krk.
@codal ja taky neverim na kamaradstvi mezi muzem a zenou... a ci to bylo dite, jeho nebo manzela te zenske? Uz jsem se v tom ztratila. Prislo mi prvne, ze Tveho manzela, ale ted si tim nejsem jista, zda jsem to pochopila spravne? A ted teda ta zenska je s kym?

irisv
17. črc 2018

@codal nene, mně to nevyděsilo, jen si říkám, že ten tvůj byl fakt ... debil, slušně řečeno. A těžko říct, jak dopadneme my. Já jen vím, že má rád mě, malou zbožňuje, dělá pro nás věci a stále plánuje budoucnost, i tu dalekou. Jako ano, je to sobec, co když to na něj přijde, tak můžu padat na hubu, ale on sedí u pc nebo spí, nebo si sám odjede na dovolenou, ale když si promluvíme, většinou se zase ustálí. Měl to tak vždycky. Nás teda okolí za úplně ideální pár nemá, o nějakých problémech ví, ale všichni stojí na mé straně (když nás nechá doma a sám si odjede atd.), včetně jeho matky, ta mi vždycky říká, že mu dá po držce 😀
@priefi díky. Tak ten můj v tom až zas tak nevinně jak ten tvůj není, je mi jasné, že s ní určitě flirtoval. Ale když sem požádala, okamžitě s ní utnul kontakt. To ona z ničeho nic po měsíci kontaktovala jeho, a jak sem už někde psala, poznám jeho reakce. Takže když jí psala "jo, můžeme", tak i přesně vím, jak se u toho tvářil, to je jeho reakce "no když chceš, tak teda jo", takže vím, že urvaný z toho není. Jen mám obavy, že by do toho mohl spadnout. Zatím to asi nechám a uvidím, jak se vyvine jejich kontakt po tom setkání... JInak scény na mého chlapa ne, on by pak natruc šel. Chce to v klidu a bez emocí si s ním promluvit a mazat med kolem huby. Bohužel.

hanickajenej
autor
17. črc 2018

@priefi jenže když tam jsou už city, je těžké a nebezpečné dávat nůž na krk. Může se s ní vídat dál, jen si dá pozor a začne lhát a tajit. Muže to vše hodit na tebe, že to byla opravdu jen kamarádka a ty mu dáváš ultimátum. Ale mně přitel u jednoho kamaráda řekl, že už se s ním nebudu stýkat a já to musela slíbit a opravdu jsem ho od té doby neviděla... no a vidíte co udělal on.. pak si řikám, proč já jsem tak pocivá a on takový sobec. Dnes se chce sejít na předání posledních věcí a prý vysvělení, že většina jsou jen pomluvy.. tak ale stačí, že odešel, nedal vědět několik dní a vyspal se s ní... takže není moc ani co vysvětlovat. Stejně to bude jeho upravená verze. Ale bude to v srdíčku bolet ☹ to je jasné.

lioness34
17. črc 2018

@priefi jedine co funguje je dat za včas nůž na krk.... souhlas a s mym dodatkem domu si nikoho nebrat....
ja už jsem z téhle zachranovacich akci vyrostla... ty nekomu pomuzes v dobre víře a v závěru oci pro pláč.... žádný takový....

veronicka89
17. črc 2018

Ja mevim , podvod je hnus , ale vic nez to bych resila proc mate krizi atd ...

A podle toho vseho resila vec dal....

Kazdy dela v zivote chyby nebo si neni vedom co mel nez to ztrati...

lioness34
17. črc 2018

@hanickajenej níž na krk se muže dat ale musí na to být správná chvíle..\ klimes to popisuje fakt pekne ve svých přednáškách

hanickajenej
autor
17. črc 2018

@veronicka89 to s tou první udělal v krizi a já odpustila a snažila se ten problém vyřešit, oba se snažili.. v druhém případě krize nebyla. Nebo nevím, on ji možná měl, ale pak to měl řešit jinak než nevěrou a tahání se s jinou.. Já, už nevěděla co dělat více, když tam jezdil.. snažila se jí poznat, nežárlit, dávat mu volnost.. ale nakonec stejně odešel a to jsem se s ním ani nepohádala. Nic, jen jsem valila oči co vyvádí, co že už nemůže vydržet.. dokonce jsem mu i napsala, že ho chápu, že něco v sobě řeší. Napsal mi, že to necítí, že to vyprchalo a že potřebuje ten čas.. napsala jsem mu, že mu čas dám. A mezitím ten čas strávil s ní v posteli. Toto není chyba, ale jeho rozhodnutí. Chyba je na jednu noc, opilý a uvědomí si to následující den...

letadylkokane
17. črc 2018

@lioness34 tak to jsi teda dost drsna... Jakym pravem nepovolujes muzi kamaradky? Jsi snad jeho armadni velitel?

35_a_budu_mamka
17. črc 2018

@biedronka10 Naprosto souhlasím👍

lioness34
17. črc 2018

@letadylkokane já nejsem drsná ale žádná bába nebude přednější nez rodina - já a deti. Aby si muž vypisoval nebo se sebral a odjel nekomu pomáhat když máme plány apod to nepřichází v úvahu. Já taky nepůjdu od oběda ze potřebuje kamarád pomoct ze se mu hroutí manzelstvi.... tak jsem to myslela. Samozřejmě ze přijde do kontaktu s ženami a bezne s nimi mluví apod není izolovaný od žen 😁 ale odsud podsud.
A jestli Tobě nevadí když by manžel odjel pomáhat kamarádkám - je to tvoje věc. Mě to vadí. Nejprve my a pak všichni ostatní.

letadylkokane
17. črc 2018

@lioness34 Z meho pohledu delas chybu. Partner by mel vedle tebe moci dychat. Timhle ho silene dusis.
Manzel ma par kamaradek, jsou to spoluzacky z fakulty. Pomahaji si pracovne (predavaji si zakazky) a s jednou i trochu soukrome. A mne to vubec nevadi. Ty holky znam, manzelovi verim a nevidim duvod, proc mu je mela zakazovat. Jedna ta jeho kamaradka mi ted byla pomhat hlidat deti, kdyz on hasil pracovni pruser a ja mela sadru na ruce.
Kdybych dostala ultimatum, zda muj kamarad, o kterem jsem psala vyse, nebo partner, volila bych toho kamarada. Nemohla bych fungovat s partnerem, kteremu vadi muj zivot a moji nejblizsi.

codal
17. črc 2018

@priefi celých devet měsíců to táhla s oběma.Oba to vedeli a oba jí tolik milovali, že doufali, že to bude jejich, páč ona jim řekla, že se rozhodne podle toho, či to bude. Oba nakupovali věcičky, opečovávali ji, ten můj si byl plně jisty, že je to jeho.Rodicum to teda neřekl, to vyčkával,až do porodu (hrdina - a dodnes to nevedi, že byli malém prarodiče),ale kamarádům se chlubil, jak bude mít syna. Po porodu se udělaly testy a bylo to jejího muže.Muj bývalý tam ale ještě měsíc po porodu jezdil, když její manžel nebyl doma, a vozil kočárek,asi aby ji dokázal, že ji chce za každou cenu, i když to není jeho.Ona nebyla schopna se rozhodnout a tak to nakonec měsíc po porodu vzdal a rozešel se s ní. Čtrnáct dní na to měl už novou slečnu.Ona zůstala s manželem a mají už druhé dítě.

lioness34
17. črc 2018

@letadylkokane ale já mu nedávám žádná ultimáta 😁 z jediného příspěvku udelas hned rozbor (což si netroufne ani psycholog) a to, ze manžel nemůže dýchat.... můj manžel by taky nechtěl abych od oběda utíkala pomáhat spoluzakovi.... proste my to tak máme oba nastaveny.... nejprve my, deti jako rodina a pak ostatní.... a světě div se, máme i kamarády ....
oba to máme takhle nastaveny...není to tak, ze bych nad nim stala jako hysterka a dělala mu scény.... ale proste mi nepřijde normální aby třeba byly Vánoce a on si posílal sms od stolu....
a je mi jedno jak to kdo má a komu co přijde a nepřijde normální...
Můj manžel kdykoliv chce jde s kamosema kam chce - není u nás žádná diktatura 😁

lioness34
17. črc 2018

@letadylkokane a k větě nemohla bych fungovat.... to snad každý 😉 proto si každá hledáme partnera tak aby nám vyhovoval.... já bych zase nemohla fungovat s mužem co má mraky kamarádek kterým neustále pomaha... jednou bych byla těhotná a on by se sebral a jel za jinou ženou??? Mě by to vadilo....
A každý ať si to má jak chce....

Strana
z9