Neví někdo....?

popelkajurasek
23. dub 2021

Ahoj,
mám 14 dní v nemocnici tchýni, našli jí nádor na děložním čípku. Hodně krvácí. Dnes nám řekla, že jí asi nebudou operovat a od pondělí bude chodit na chemoterapii. Počítáme s tím, že jí tam bude muž vozit a pak zase domů. Ale kvůli práci nemůže každý den. Jde v nemocnici domluvit, aby pro ní jezdila sanita a pak ji zase odvezla domů?

maaaadlaaaaa
23. dub 2021

@popelkajurasek Většina nemocnic má převozové vozy za poplatek. Nejlepší je si zavolat přímo do nemocnice, kam bude dojíždět.

gramar
23. dub 2021

@popelkajurasek Jde objednat převozovka, jen je potřeba mít žádanku od lékaře a pak jsme neplatili nic... Obvodní lékař, případně nemocnice ti určitě dá kontakt a s nimi domluvíš i žádanku... Jen je dobré jí objednávat s předstihem, jsou dost vytížené...

ireniq
23. dub 2021

U nas na lidi bezne jezdi na stacionář na chemoterapie sanitkou, nebo střídavě rodina a sanitka podle domluvy. Ale je to hematoonkologie, takze mají skrouhnutou imunitu a nemuzou jezdit MHD, nevim jestli to je i pripad tvoji tchyne. Pokud by potřebovala vozit kvůli třeba špatné pohyblivosti (ne kvuli nynejsi nemoci), tak ji muzou rict, at ji sanitku napise praktik.

popelkajurasek
autor
23. dub 2021

jsem si to myslela, že to jde. Ona je pohyblivá,ale má obr fobii z metra a eskalátorů, vůbec s cestováním. Ted do toho ještě to krvácení, tak úplně nevim, jak by to dávala. Hlavně jí může být po tý chemošce blbě. Ale děkuji za rady.

majena39
23. dub 2021

@popelkajurasek jestli řídí tak můj strejda jel s doprovodem akorát na dva cykly a kdyz mu nic nebylo tak se od te doby vozí sám 🙂 Vždycky dostane preventivně něco na nevolnost, v pátek tam jede na napojení. Dvě hodiny tam leží, s chemoskou odjíždí domu a vrací se zase v neděli na odpojení 🙂 Ne každá chemoterapie je snášena špatně 🙂

popelkajurasek
autor
23. dub 2021

@majena39 neřídí a normálně není ani schopná jet někam mhd sama...to je takový těžký na vysvětlování...u nás doma byla jen jednou a to jí sem muž musel skoro násilím dovléct...když má kamkoliv jet , tak jí je vždycky blbě...

drakenn
23. dub 2021

Jde to, na onkole ji vypíší zadanku a ona sama si bude volat a objednávat sanitku.

jijulka
24. dub 2021

@ireniq praktik pise sanitky jen na vysetreni/ošetření kam posila sam. Pokud se jedna o onkologickou léčbu indikovanou onkologem, pise sanitu onkolog.
@popelkajurasek nicmene sanitka neslouží k převozu protoze pacient se boji jet metrem. Indikaci transportu zváží ošetřující onkolog. Jinak treba taxi.