icon

Nosí se nasazovací rovnátka i během spánku?

ivkasolavova
18. čer 2023

Maminky syn dostal rovnátka ,byl tam manžel s ním moc jsem se nedozvěděla ,má to nosit celý den . Je myšleno i na spaní ? Manžel tedy tvrdí že ne že to může spolknout ,já si myslím že to nespolkne tedy. Přes den je moc nemá protože pořád něco zobe a pak to už zapomene nasadit. Máte zkušenosti s tím na noc tedy?

lv
18. čer 2023

Na noc určitě, ale tavolej si tam

ivkasolavova
autor
18. čer 2023

@lv určitě zavolám ,ale tak mě dopletl že jsem už věřila tomu že to spolkne fakt ,ale já je taky kdysi měla na noc

monikos
18. čer 2023

@ivkasolavova ségra 11 let nosí rovnátka jen na noc, nikdy je nespolkla

levandule_k
18. čer 2023

Nosila jsem nasazovací rovnátka po fixnich. Napřed celý den a celou noc, pak se ubíralo. Neslyšela jsem o nikom, že by je spolkl. Je to fakt dobře zachycené za zuby.

levandule_k
18. čer 2023

Ani jsem nedostala varování, že by se mohlo něco takového stát.

arevb
18. čer 2023

@ivkasolavova dcera 7 let a má nosit jen v noci

hanyzka11
18. čer 2023

Je myšleno pořád. I na spaní. Spolknutí je blbost. To by přece mohl i během dne,kdyby se třeba zakuckal. Navíc si nedokážu představit, že by něco tak velkého a členitého šlo spolknout 😁. Jinak pokud má nosit celý den, tak ať si je fakt vyndavá jen na jídlo.
Samozřejmě záleží na tom,jak to má s rovnátky naplánované. Dcera měla nejdřív roztahování horní čelisti kvůli špatnému skusu. Potom nosit vyndávaci rovnátka celý den. Po pár měsících 2/3 dne a po čase už jen na noc. Až se jí vymění většina chrupu, je v plánu fix. Teď jsme to nepohlídali, měsíc si je na noc nedávala a čelist se jí zase vrací zpátky. Rovnátka nesedí a museli jsme je upravovat. Bylo vidět, že to nošení má opravdu smysl.
Moje sestra a i kamarádka, které měly fixní rovnátka až v dospělosti, nosí stále vyndávaci na noc a budou nosit pořád.
Takže za mě pokud to s rovnáním zubů myslíte vážně,tak opravdu nosit co nejvíc. Jinak je to ztráta času a peněz 😉.

hanka_12345
19. čer 2023

Me prijde ze ty sundavaci jsou uplne na nic. Ty zuby z toho tak boli že se s tim neda spat. Ty fixni clovek nesunda ale u tech vyndavacich to tomu nabada..jak to vyndate neskutecna uleva. Myslim si ze deti nemaji tu vuli aby to vydrzeli.

pampeliska1313
19. čer 2023

Měla jsem a jen na noc, přes den ne. Nedalo se v nich mluvit a furt jsem slintala🙂 když jsem to zkoušela.)