Oboustranný zápal plic Covid. Neměla jste to některá s vašimi rodiči či prarodiči podobně?

katanovobran
17. dub 2021

Ahoj holky chci se zeptat je to 5 dni co odvezli mého dědečka se zápalem plic do nemocnice má ho oboustranný,doktorka řekla ze jsme přijeli ještě včas neměl to tak rozjete,jinou nemoci netrpí není cukrovka ani obézní srdce má jako zvon a opravdu mu nic jiného není nebo ničím netrpí vím ze mi nikdo z jistotou nemůže nic říct ale neměla jste to některá s vašimi rodiči ci prarodiči podobně ? Je to 5ty den co leží v nemocnici a zatím žádná zlepšení .. bere kortikoidy

urtica
17. dub 2021

Ano, můj táta to prodělal (68 let), stejný zdravotní stav - oboustranný zápal plic s bakteriální komplikací plus embólie. Zlepšování nastalo asi 3. den poté , co mu nasadili kortikoidy, atb a kyslík...nicméně ještě po návratu domů se mu cca dvakrát vrátily horečky...byly to takové jakoby vlny...musel znova pro další atb. Držím palce.

katanovobran
autor
17. dub 2021

@urtica on má jen ty kortikoidy s antibiotikama čekají,mám strach ..a špatný pocit z toho ze ty hodnoty klesají strašně pomalinku,bojím se aby to vůbec dal .. mám strašný strach

urtica
17. dub 2021

@katanovobran To chápu, zažili jsme něco podobného - otec se odmítal nechat odvést do nemocnice a vydržel v tomto stavu doma 10 dní. Je zázrak, že vůbec přežil. Snad se to u Vašeho dědy zlomí k dobrému.

katanovobran
autor
17. dub 2021

@urtica Dekuju jste moc hodna 😊 to naštěstí neodmítá i když se u nej divím je to palicak ..

kittystar
17. dub 2021

@katanovobran přeji hodně zdravíčka, ať to zvládne... Tchyně nedávno také prodělala zápal plic při covidu, dostala antibiotika, tři dny byly strašné, čtvrtý den bylo lépe. Má jinak chronické potíže s pruduskami a plicemi. Tak to snad bude dobrý.

martt
17. dub 2021

@katanovobran Moje babička 80 let covidovy zapal plic. Cca 3 týdny ležela na covidovym oddělení týden po covidovym. Co víme od lékařů, tak ji dávali kyslík. Babička pak měla i hodně spatnou krev , ale pak se ji ty hodnoty začali pomaličku zlepšovat. Babička uz je v rámci možností zdravá akorát je hodně zesláblá. Ted ji máme v jednom domově následné péče, aby nam ji trochu rozhejbaly.

knuffel
17. dub 2021

Dokud není na ventilátoru, nezoufej!
Víc raději nepíšu. Držím palec.

katanovobran
autor
17. dub 2021

@knuffel na ventilatoru ne má kyslikovou masku akorát

knuffel
17. dub 2021

@katanovobran V tom případě to dá 😉. Ventilátor už je průser.