icon

Opakovaný sex = bolest. Jde si pomoct?

nandule20
29. zář 2017

Ahoj holky. V diskuzích jsem nenašla můj problém, pokusím se ho tedy stručně popsat. Sex máme s partnerem tak 4x týdně. Někdy obden, někdy několikrát za víkend. Bohužel mě to bolí.. První je v pohodě a pak musím mít pauzu vždy tak aspoň 3 dny. Když ne, tak první minuta je pro mě dost bolestivá, pak už celkem v pohodě. Jenže ta představa té velmi bolavé minuty mě odrazuje... Říkala jsem si, že to je krátkým sexuálním životem, ale už mám pohlavní styk přes 6 let a změny žádné. Nevadí mi jeden dlouhý styk, ale pak to chce tak tři dny relax (gel vždy používáme)... Mrzí mě to, proto si jdu pro radu. Napadlo mě, že může jít o velké přirození partnera, ale to mi nepřijde nějak nadprůměrné, naopak mě napadlo, zda není problém ve mě. Již uvažuji o konzultaci s nějakým lékařem, ovšem zkouším radu ještě tady. Dodávám, že nejsem po poporodu, ani nejde o ovulační dny a podobně.
Máte některá zkušenost, zda to nějakými triky zlepšit, či tomu nějak pomoci?

stuplakova
29. zář 2017

A mluvila jsi o tom s partnerem? To po tobě vyžaduje sex i když je pro tebe bolestivý? Napadlo mě akorát, že by to mohlo být, že je to dlouho mezi styky, to se mi občas stane, ale spíte spolu často. Zajdi si na gynekologii a tam řekni jaký máš problém, doktor se do tebe podívá a bude vědět víc 🙂

penelope87
30. zář 2017

@nandule20
No mě napadá, že by to mohlo být spíš už nějak psychický, ten problém. Ve vztahu mezi vámi je to v pořádku? Je to stále žhavé, když dojde na sex. Já jsem tyhle problémy začala mít jen v přechozeném vztahu. Bez ohledu na velikost. Naopak jsem měla jednoho milence, který byl velmi obdařen, ale s tím nikdy problém nebyl. Pokud nemáš kvasinky nebo něco podobného, zamysleli bych se nad tou psychikou.

nandule20
autor
30. zář 2017

Mě napadlo třeba koupit ještě lepší gel nebo tak.. Připadám si totiž po milování taková "odřená"? A ne, nemusí to být ani zuřivé milování. Nebo ještě delší předehru? Prostě pak to chce ty 3 dny zvolnění..
@stuplakova nenutí mě, ovšem když milování navrhne, nechce se mi opakovat, že to je ze začátku nepříjemné. Mluvili jsme o tom v pohodě, ovšem nevíme čím to zlepšit.. Případně kdyby to bylo psychicky, jak si mohu pomoct? S předchozími sexuálními partnery to moc porovnat nemohu, byl jen jeden. S tímto jsem již několik let a v poslední době jsme spolu čím dál častěji, proto se toho problému všímám.

lpch
30. zář 2017

@nandule20 Ja jsem resila dlouhe roky podobny problem, prvni milovani bylo v pohode, ale dalsi muselo byt nejdriv za den dva, aby to nebolelo nebo nebylo neprijemne. Vsechny testy na infekce opakovane vychazely negativne, zkouseli jsme gely, milovat se s ochranou i bez, doktorka uz nevedela co se mnou, uvazovala jsem o navsteve sexuologa/psychologa.. abych to zkratila- problem se vyresil v okamziku vysazeni antikoncepce, ta zmena byla neskutecna! Za tech nekoli let, co jsem ji uzivala jsem vystridala cca pet znacek a problemy jsem mela s kazdou. Ted jsem ctyri roky bez prasku a problem jsem uz neresila.

nandule20
autor
1. říj 2017

@lpch jako bych četla svoji situaci... Už jsem právě taky začínala přemýšlet o nějaké sexuologické či jiné pomoci. Již jsem přemýšlela i o vysazení antikoncepce, ovšem zatím nechci těhotenství riskovat. (Vím, že ani HA není 100%, ale zatím ji věřím ze všeho nejvíc). Prý to může zlepšit i chuť k sexu, proto mě napadlo, že třeba kvůli větší chuti nebudu tu bolest vnímat, ale to je asi blbost. Asi to zkusím to vysazení, ovšem až za nějakou dobu bohužel.. Moc se mi tomu nechce ale věřit, že díky vysazení prášků se zbavím fyzické bolesti 😕 ale třeba to bude řešení

penelope87
1. říj 2017

@nandule20 Hele, tohle je bohužel úplně zásadní. Brala jsem HA 6 let a ta změna, když vysadíš, je neuvěřitelná. Budeš se cítit ve svém těle, cítit cyklus (během ovulace se po tobě začnou chlapi otáčet a skládat kompliment, ačkoli budeš mít na sobě to stejné jako den předtím) a sex začne být daleko lepší. Aspoň u mě ta změna byla obrovská. Možná příjdeš na to, že tě tvůj přítel ve skutečnosti nepřitahuje, anebo se ho nebudeš moct nabažit.

nandule20
autor
1. říj 2017

@penelope87 díky za info, určitě to zkusím, ovšem teď si nemohu v následujících měsících dovolit riskovat otěhotnění. Případně tedy promyslím i jiné ochrany. Dotaz mimo: má to vliv i na postavu? Zmizí trochu to nakynutí? 😅

penelope87
1. říj 2017

@nandule20 U mě to na postavu vliv mělo, ale začala jsem zároveň pravidelně cvičit. Mělo to ale především vliv na to, jak jsem se začala cítit líp ve svém těle. A to se pak projeví ve spoustě věcí. A s tím otěhotněním: pokud si budeš hlídat ovulaci a budete používat kondom, tak by to snad nemuselo být tak stresující.

nandule20
autor
1. říj 2017

@penelope87 cítit se lépe by určitě bylo milé plus. Ještě jednou díky, určitě to probereme a snad brzy vyzkoušíme 🙂

markyzzaa
1. říj 2017

Já se tedy musím přiklonit k té HA. Brala jsem 6 let a taky jsem si připadala vysušená, pak jsem začala mít i nechuť k sexu. No a když jsem ji vysadila chuť narostla a bolest při styku mám pouze když mám dostat menstruaci nebo krátce po ní. To si pak manžel musí dávat pozor- být opatrnější a něžnější. Jinak antikoncepci neberu už rok a půl a otěhotněla jsem až když jsme chtěli. Do té doby manžel vždy vyvrcholil mimo mě.

nandule20
autor
1. říj 2017

@penelope87
@markyzzaa
Holky a kdy jste to tak začaly po vysazení pociťovat? To zlepšení

markyzzaa
1. říj 2017

@nandule20
Co si pamatuji tak prakticky okamžitě 🙂

markyzzaa
1. říj 2017

Jasně že to nebylo hned ze dne na den, tělo se s tím musí nějak srovnat a poradit ze už ho nedopuješ, ale co si pamatuji tak po první menstruaci od vysazeni to bylo už rapidně znát

markyzzaa
1. říj 2017

Ještě se chci zeptat, krvácíš po styku?

nandule20
autor
1. říj 2017

@markyzzaa ne, žádné krvácení. Tedy jen velice výjimečně miniaturní skvrnka růžové, ale to je opravdu výjimečně. Prostě první milování v pohodě a pokud je brzy (do 2-3 dnů) další, mám pocit, že mám dole snad jen centimetr a partner obvod snad 20cm.... Pak to ze začátku bolí a po milování lehce štípe, než se to zklidní,hlavně když jdu na malou. (Jako kdyby to bylo podrážděné či natrhnuté)
Proto když to je fyzická bolest se mi nechce věřit, že by HA pomohla, ale samozřejmě to zkusim hned co to bude možné. Přeci jen proč myslet na sex hned s myšlenkou, že první minuta bude utrpením....

penelope87
1. říj 2017

@nandule20 U mě bylo zlepšení taky vpodstatě okamžité. Po první menstruaci. Zlepšily se mi i vlasy a pleť. Hormony mají vliv na spoustu věcí, fyzických i psychických.

markyzzaa
1. říj 2017

@nandule20
No já být tebou tak než začnu přemýšlet nad nějakou poradnou tak nejdříve zajdu na gyndu. Může tam být třeba a problém s různými kvasinkami a tak. Mne se to taky stalo. A to jsem měla při každém sexu pocit ze jsem zevnitř totálně dodřená. Nejdřív bych proste zjistila jestli je uvnitř všechno OK, rozhodne bych se svěřila i s problémem a podle toho pak řešila. Až potom bych zkusila vysadit tu HA . A partner ať si da záležet na předehře. Ono mít sex a nemít na to úplně náladu nebo nebýt rozpálená, to taky není nic moc. Zkus tu gyndu ať mas vše černé na bílém, takhle teoreticky nic nevykoumame 🙂 rozhodne bych hned nehledala problém u sebe v psychice a nepremyslela nad poradnou. Třeba bude nakonec řešení lehčí než se zda 😉 🙂

nandule20
autor
1. říj 2017

@markyzzaa
Nějaké infekce a podobně nepozná z běžného vyšetření? Když dělá ty pravidelné štěry, cytologii a podobně. Zrovna před měsícem jsem tam byla, bohužel to je ordinace bez objednání, tak to je vše honem honem, jelikož je fronta a já v tu chvíli úplně zapomněla to řešit. Proto beru, že když jsou výsledky v pořádku, tak snad je vše v pořádku. ( omlouvám se za asi hloupý dotaz, bohužel tento lékař u mě samozřejmě není moc oblíbený, takže ani nesleduji, co vše se testuje během té pravidelné prohlídky, jen to chci mít hned za sebou.) Ale asi tam tedy zavolám, je na čase si tam ten čas prosadit, aby mi věnovali čas na mé otázky..

lpch
2. říj 2017

@nandule20 To zlepseni bylo opravdu v kratke dobe (dobrala jsem platicko, za par dnu dostala menstruaci a ihned po jejim skonceni prisla zmena). Co se tyka testu, me lekarka delala vysetreni i na bakterie, ktere se pri bezne kontrole nedelaji (napr. chlamydie). A jak jsi popisovala potize v jednom z poslednich prispevku (paleni pri curani, slaboulinke krvaceni), probihalo to u me stejne. Prasky jsem vysadila pred peti lety, o tehotenstvi jsme uvazovali az po dalsich ctyrech letech. Jako ochranu pouzivame kondom a vse v poradku. Neni to sice tak komfortni, ale prasek bych do pusy uz nikdy nedala, ten lepsi sex za to jednoduse stoji 🙂

markyzzaa
2. říj 2017

@nandule20 no jak tady výše zaznělo tak ty příznaky jako pálení při čůrání a slabé krvácení tomu opravdu napovídají . Já to měla stejně. Nevím co všechno zjišťují z těch stěrů ale tohle se da chytnout kdykoliv. V bazénu, ve vane pokud se ti dovnitř dostane mydlová voda, hned se tam naruší mikroflóra a to je pro různé kvasinky potom rej. Mne se to stávalo často když jsem vyměnila partnera. A to jsme oba dodržovali řádnou hygienu. Proste jsem si na nej jen potřebovala zvyknout. Nicméně za to ze si tam zajdeš nic nedáš. Když ti nic nezjistí tak alespoň vis ze zdravotně jsi v pořádku a můžeš zkusit tu HA 🙂

nandule20
autor
2. říj 2017

Děkuji vám za názory 🙂

markyzzaa
3. říj 2017

@nandule20
A napiš jak jsi dopadla 🙂 přeju hodně štěstí ať se vše rychle zlepší 🙂

stuplakova
17. říj 2017

@nandule20 Jasně to chápu, tak pokud máš pocit odřenosti, tak vyzkoušejte lepší lubrikant, třeba na olejové bázi, ten by měl dobře mazat 🙂. Pokud tě to pálí nebo i řeže, tak se taky přikláním k nějaké infekci. Hodně štěstí ať se ti to brzy zlepší.

malinkaelinka
19. říj 2017

A nemůže to být právě tím lubrikantem? Že ho použijete při prvním styku, on tě podráždí a pak už tě to bolí? Zkuste kokosový olej, promaže, voní a působí i hojivě, na opakovaný sex je top 🙂 🙂

nandule20
autor
31. říj 2017

Takže holky, konečně vím příčinu. Přes všechno, že jinak kromě bolesti při druhém styku mě nic netrápilo, tak mám masivního zlatého stafylokoka. Ode dneška začínám léčit a snad to pak bude konečně tak, jak má být...

chocolady
3. lis 2017

@nandule20 drzim palce at se vsecko rychle srovna. 🙂

nandule20
autor
4. lis 2017

@chocolady díky moc, snad to vše pak bude konečně v pořádku 🙏