Opar a měsíční miminko

duhovakony
29. srp 2018

Holky udelal se mi opar. Mam je od detstvi,mela jsem je v těhu,a ted poprve po porodu. Mam holcicku ktere je mesic a 6dni..strasne se bojim,myslite ze ma nejakou imunitu? Co mam delat? Asi hned tano zavolam detske nebo myslite jinam? Vim nepusinkovat atd...

pavlina248
29. srp 2018

@duhovakony stačí opar překrýt náplasti na opary. Infekcni je je tekutina v oparu. Nelibat holčičku a pokud se hodně bojíte roušku. Je dost možné, že sklony k oparům zdědí po Vás a nebo také ne. Hodně si umyvejte ruce. Příště pokud u ucítite, že se opar rozjíždí hned dát třeba pastu nedojde k otoka a nenaplní se tekutinou.

duhovakony
autor
29. srp 2018

@pavlina248 ano dekuju volala jsem mudr tak nelibat a na tesny kontakt rousku tu budu mit az odpo...mate zkusenost s temi naplastmi?ja to kdysi pouzivala a vzdycky ni to strasne zmokvalo a dlouho hojilo

kettkav
29. srp 2018

@duhovakony Mně se udělal opar hned po porodu a bylo to v pohodě. Oni mají hodně silnou imunitu. Na opar mi vždy pomůže párkrát za den přiložit na 5 minut plátek česneku.

hermanecka
29. srp 2018

Ja mela v prubehu tehu i po porodu opar za oparem a vse ok..omezila jsem kontakt v blizkosti oci,nepusinkovala..opar natrela zinkovou masti.krasne vysusila a v pohode..tedcmam od dr napsan Valtrex..pri svedeni rano 1 tbl po 12hod zopakovat 1 tbl a je po oparu

pavlina248
29. srp 2018

@duhovakony bohužel náplasti jsou na nic, že se jich spotřebuje hodně a blbě drží. Jde o to, že opar je minimálně překryty a vy nejste infekční. Když je na oparu náplast, nevytvoří se strup ( ten na rtu bývá pak docela dlouho) a nastává tzv. Mokré hojení. Do oparu se nedostane žádná infekce z venku. Náplast používat až do úplného vyhojeni oparu. Nic teď skoro nemůžete pokud kojite. Mastičky pomáhají jen v úplném ranném stádiu a stejně většinu nezabrání rozšířeni a následnému otoku.

pavlina248
29. srp 2018

@pavlina248 náplasti compeed. Jsou nejlepší ale drahé.

anazuzzuzana
29. srp 2018

Taky na opary trpím, urcite jsem z unavy mela opar i brzy po porodu. Maleho jsem se snazila tolik nepusinkovat, ale nejakou pusu jsem mu urcite dala, rousku ani žádné jine opatření jsem neresila a on to nikdy nedostal. Zas myslím, ze neni uplne nutné to hrotit. Zejména, pokud je dcera donosena, ma norm. vahu a kojite.

duhovakony
autor
29. srp 2018

@anazuzzuzana ano kojim a je donosena...

duhovakony
autor
29. srp 2018

@pavlina248 me prijde ze to vzdy akorat rozmokvaji a dlouho se hoji🤷‍♀️

duhovakony
autor
29. srp 2018

@pavlina248 ja si to namazala 3krat framykoinem (antibiotikum) vadi?

hope09
29. srp 2018

Mně náplasti fungují. Vždycky to chce před nalepením pořádně umýt (já i mýdlem) a vysušit, pak nalepit náplast a jakmile se začne odlepovat, tak celý proces znovu s novou náplastí. Měla jsem většinou 2 náplasti na den, tak to nebylo tak hrozné. A i to méně bolelo. Jinak musí zůstat opar hlavně v suchu. V mokru se množí ten vir, či co to je..

duhovakony
autor
29. srp 2018

Holky a co Hemagel?ten muzu dat takhle ze zacatku?

duhovakony
autor
29. srp 2018

A jeste me napadla gencianka?

pavlina248
29. srp 2018

@duhovakony opar ( Herpes simplex) je virového původu takže na opar framykoin je zbytečný ( antibiotikum je na nemoci způsobující bakterie). Je to lokální antibiotikum a na mělo místo nevadí ale raději nemazat. Zkuste buď ty náplasti jak jsem psala a nebo zinkovou mast a opar tyhle vysušit. Nic jiného dělat nelze.

pavlina248
29. srp 2018

@pavlina248 chtěla jsem napsat užívání framykoinu na malé místo..

pavlina248
29. srp 2018

@duhovakony hemagel nepomůže také je to na otevřené mokvající rány ( bércové vředy, popáleniny lehčí či řezné ranky)

ptacatko01
29. srp 2018

Že je infekční jen tekutina z puchýřku oparu není pravda. Vir může být přítomen i ve slinách. Na bližší kontakt si vzít roušku, pečlivě si mýt ruce a hlavně na něj vůbec nesahat. Hodně účinné je (doporučují i lékaři) koupit si v lékárně lékařský líh a co nejčastěji jím opar pomocí vatové tyčinky potírat. Mě nejvíce pomůže, když opar propíchnu jehlou a následně co nejčastěji potírám lihem. Do třech dnů jsem většinou bez oparu.

duhovakony
autor
29. srp 2018

@pavlina248 me prave vzfycky ten franta pomohl... ale trvalo to dele...zmusim gencianku a hemagel

alikoaliko
29. srp 2018

Ja rodila s oparem v tom nejbolavejsim stadiu, takze asi i dost infekcni jeste a taky jsem mela obavu. Tak jsem vzdycky umyla mýdlem, vysusila, zalepila compeed, vydrhla ruce a vubec se ho nedotykala a vse bylo ok. Samozrejme nepusinkovat atd. Ale novorozene obecne ma jeste obrovskou ochranu z tela matky na kde co, plus kdyz se jeste koji... takze jsou dost odolni, vic nez trilete deti paradoxne.

pavlina248
29. srp 2018

@duhovakony zbytečný ( hemagel, Franta či gencianka) 🙂 zkuste se raději zaměřit na ty náplasti či zinkovou mast či ten líh. Je lepší být bez oparu co nejdříve.