Opruzeniny, co používáte?

hankaaa90
23. únor 2018

Cauky mamky, Tomaskovi rostou zoubky, ma prujem uz tyden a dva dny v kuse . Je strasne protivny a place . Z toho prujmu ma strasne osklivy zadecek, zarudly, ale fakt hrozne moc, mazeme sudocremem, cistime mokrym hadrikem, prebalujeme co dve hodiny . On si prdne a ma v plence,ani to neni hovinko .. jenze ten zadecek neni lepsi a neni . Co pouzivate vy? Vim, ze je bepanthen a je treba jeste neco, co oprabdu zabere ? Nejspokojenejsi je ve vode, ale uz nemuze ani poradne sedet :/ dekuju

stuplakova
23. únor 2018

Ahojky, bepanten je v podstatě na prevenci, ale když už je opruzeny, tak už moc nezabere, alespoň tak mi to řekla lékárnice, když jsem se ptala. Doporučovala mi rybilku a ještě jeden, ale to už si nepamatuji. Nicméně nám se nejvíce osvědčilo nechat malou nahatou na podložce a nechat dupku větrat, omývat jen čistou vodou. Měla jsem jí na hrací dece a pod ní jsem dala jednorázovou podložku a když si uprdla, tak jsem jí vyhodila a dala další. Ale tak dlouho průjem ze zubů se mi moc nezdá, byli jste u pediatra? Hlavně ať má dost tekutin. 🙂

hanka_12345
23. únor 2018

@hankaaa90 zkuste potapkavat vlaznym cernym cajem-silnejsim. Nam to pomohlo a ccaa za 2-3dny.zmizlo uplne plus prdelku vetrat. Sudocrem nam na to nepomohl a bepqnthen taky.moc ne

1105lenka
23. únor 2018

Naše malá to měla taky tak,vyzkoušeli jsme toho spousty,ale jediný co nám zabralo už po prvním namazání je Bepanthen plus hojivý krém.Do druhýho dne to měla krásně zahojený a to to bylo hodně škaredý,bylo to v létě když byly vedra.Klasickej Bepanthen nám vůbec nezabíral.

zdenkaell
23. únor 2018

Když měla malá peřinku na kyčle, měla zadek fakt příšerná. Zkusili jsme bepanthen, autorem, haemagel, zqsyp, rybilku, od doktorky omezil. Nic nepomahalo. Až nakonec obyčejný repikov čaj. A samozřejmě větrat. To u nás s tou peřinku moc nešlo.

vcelkalenka
23. únor 2018

Za nas jedine a nej nej krem od Weledy.Po opruzeninach nikdy ani stopa.Vyzkousejte,je ciste prirodni.

laskonka85
23. únor 2018

A co imazol.?Teda myslim ze se to tak jmenuje..Ale s tim prujmem bych skočila k doktorce...je to docela dlouho...

ajja87
23. únor 2018

My to měli při první chřipce,v té době jsme bohužel přešli i na jiné pleny a to byl horor,ale to sem nepatří.Prcinu jsme měli olezlou až už to začalo mokvat..no sudokrem,bepanten,aviril, myli jsme heřmánkem,cernym cajem, repikem,nic nezabíralo,pak jsme dostali jakousi mast od doktora ta taky nic na jeho radu jsme pak mazali gencialkou,taky nic, už jsem byla fakt zoufalá, až mi někdo poradil Imazol a to byla naše spása,do druhého dne to krásně zaschlo a do tří dnů bylo po opruzenine.Ted jakmile se objeví menší opruzenina,hned mažu a do rana máme pokoj.

terezapetrova
23. únor 2018

@hankaaa90 pises sedí ve vodě, za me tedy co nejvíc větrat, co nejvíc susit a často přebalovat, osetrovat, jednou za dvě h i kdyz neni driv nakakano je málo za me, jinak i kdyz je to asi od zubu jak pises tak to chce asi i dietu a probiotika. Mazání na opruzeniny u nas zabral jediné tanno hermal lotio

mmaarrket
23. únor 2018

Zkus konopná mast robátko,je jak zázrak ;)

terezapetrova
23. únor 2018

Pravé ono stačí aby si upsoukli, coz nemusi byt v pline skoro vidět ale na opruzeniny to nepomáhá..

priefi
23. únor 2018

@hankaaa90 zkus vyvar z dubove kury, mohla by pomoci. Jinak je treba zadecek vysusit do sucha a az pak dat sudocrem. Kdyz tak nechat zadecek trosku dychat bez pleny

bru_cka
23. únor 2018

Za nas Nivea SOS krem.

mirozka
23. únor 2018

Nedám dopustit na Pityol,ten nám opravdu zabral na skaredou opruzeninu.A ještě zkusit Rybilku a nebo odvar z dubové kůry.

podaji
23. únor 2018

Nejdriv zacni prirodne tj prikladat odvar z rapiku. Opravdu to pomaha kdyz ne tak si nech predepsat imazol a maz tenouckou vrstvicku rano a vecer. Ostatni vyrobky typu vazeliny, rybylky, bepantheny, sudocremy atd atd jsou jen na prevenci. Hodne zdravi

dadamatysek
23. únor 2018

Naší berušce nepomáhalo na opruzeninku nic od Bepantanu po hojivý přírodní pudr. Nakonec jsem ji raděj vzala k doktorce. Napsala nám Imazol. Nechávám ji bez plenky větrat častěji, než obvykle. Omývám vlažnou vodou a odvarem z heřmánku. A po cca 4 dnech už se krásně hojí.

hanih
23. únor 2018

Nečetla jsem ostatní, tak nevím, jestli už to tu nepadlo, ale nám nejvíc pomohlo omývání odvarem z řepíku a větrání. Uklidňující účinky by měl mít třeba i černý čaj nebo heřmánek, ale ty jsem nezkoušela.

35_a_budu_mamka
24. únor 2018

Moji dcerce na opravdu osklive opruzeniny pri zoubkach pomohl jedine Imazol, osprchovat a namazat. Neni to ovsem zadna prirodni mast, ale jen ta velmi rychle zabrala.

35_a_budu_mamka
24. únor 2018

@35_a_budu_mamka jinak Nivea SOS krem je na bezne pouzivani super a skvele se roztira.

lamiaaa
24. únor 2018

Zkusila bych imazol krémpastu (ráno a večer natřít, nechat 10 minut odkryté), k tomu po každém přebalování/koupeli mazat bepanthen (nebo něco jiného, co běžně na opruzeniny používáte).

anakolut
24. únor 2018

Hodně nám pomohlo otírání černým čajem a větrání zadečku. Jinak já nedám dopustit na mastičkou Infadolan.

pavlinecenka
24. únor 2018

Imazol pasta za nas nejlepsi

hankaaa90
autor
24. únor 2018

@pavlinecenka
@anakolut
@lamiaaa
@35_a_budu_mamka
@35_a_budu_mamka
@hanih
@dadamatysek
@podaji
@mirozka
@bru_cka
@priefi
@terezapetrova
@terezapetrova
@mmaarrket
@terezapetrova
@ajja87
@laskonka85
@vcelkalenka
@zdenkaell
@1105lenka
@stuplakova takmaminky a budouci maminky dekuju, koupila jsem imazol, je cely den dneska bez plenky, jen na spani jsem mu ji dala a opravdu se mi zda, ze se to hoji . Pije docela slusne zatim, ja se hlavne snazim s tema tekutinama . Koupila jsem radeji i ty probiotika a pro svuj klid v pondeli zajedu k pediatrovi s nim, at mu udela stery .. ale vsem strasne dekuji

barbara04
24. únor 2018

imazol pomůže na ošklive opruzeniny, tenouckou vrstvu a za par dni je pokoj
dcera trpí hodne na opruzeny předek a ten imazol funguje

vega5
26. únor 2018

Na obnažená mista, kde je to živé.. GENCIANOVOU VIOLEŤ. Má amtintibakteriální účinky. Vždy použijte čistou štětičku, kterou si uděláte přiměřeně velkou na špejli. Štětička se oválí po kůži. Je důležité mít vždy violeť neprošlou, takže vzhledem ke krátké expiraci, stačí koupit malé množství. Používejte rukavice, barví, a neze vyprat.. Na ostatní bolavá místa DERMAZULEN mast heřmánková, je modrá Kč Uklidní a miminko usne. Infadolan mast k regeneraci a na suchou kůži. Hlavně ne Rybilku. Je to husty krem, ve kterem se množí bakterie.., pokud se při prebalování všechen neumeje. Preventivně je fajn krém od Alpy s králičkem, hezky voní a dá se mazat všude, i na vás jinak je vhodný preventivně od Alpy Aviril baby modrý olej. Koupání či obklady,oplachy v heřmánku či řepíku. Pozor bolavá místa nesnesou vyšší teplotu vody..

stuplakova
27. únor 2018

@hankaaa90 Super, přejeme brzké uzdravení, probiotika jsou taky určitě super 🙂.