icon

Pes a králík pod jednou střechou. Co dělat?

20. bře 2022

Ahoj mam kralíčka cca rok(orientacne). Fenku mame v předsíni s králíkem ale ted je to asi 2 tydny co nam pes leží ne na svém pelechu ale chová se zvláštně jako by tam s tím králikem být nechtěla nebo jak to napsat. Vůbec nechápu co se děje. Zdá se mi jako by bláznila s toho králíka. To chování je zvláštní. Vůbec nechápu co se děje a je mi s toho zvláštně🤷🏼‍♀️

Strana
z2
elesse
20. bře 2022

Mame psa a kralika doma uz 7 let, ale nikdy bych je bez nasi pritomnostu doma nenechala v jedne mistnosti. A to si nic nedelaji, ale hrozných historek je kvanta. K tvemu dotazu si myslim, ze fenka dospiva a nevi, co s tvorem, ktery vypada jako mlade…

autor
20. bře 2022

@elesse fene je 9 let. A jsou spolu každý den bez problému až teď to začalo.

mydlova
20. bře 2022

To je jako bys chtěla ať jsou kamarádi kočka a myš.. Fenka se ovládá ale stejně toho králíka bude chtít zakousnout

autor
20. bře 2022

@mydlova Já si myslím,že je z něj ve stresu. Vypadá to tak. Teď jsem vyčetla na internetu( a podle všeho )ma stres s toho králíka. Všechny symptomy stresu u psa(naše fena má)

elesse
20. bře 2022

To je klidně možné. Taky jsou případy, kdy se pes nebo kočka králíka jednoduše bál.Dej jim oběma svůj prostor...

autor
20. bře 2022

@elesse On hlavně ten králík smrdí(tak i zda tohle jí nevadí)+ ještě občas děla v kleci děsný brajgl.

elesse
20. bře 2022

Brajgl skutečně dělají snad všichni králíci, věčně přestavují domky a tak. Ale že by smrděl, to jsem nezažila. Kromě toho, když jsem třeba při nemoci týden nečistila záchod...

veroniqess
20. bře 2022

Rozdělit 😊 Ať spolu nemusí být zavření v předsíni

hojda
20. bře 2022

Králík dospívá, ne? některým se dost mění povaha a navíc v noci dělají dost bordel, tak to psa může dost rušit, to je hlídač

autor
21. bře 2022

@hojda teoreticky. Ano,,hlídač,, ona je spíš mazlel. Ale mám o ní strach.

hojda
21. bře 2022

Ale kazdy pes ma dobry sluch, i ten mazel a kralik ho asi rusi.

autor
21. bře 2022

@hojda Dneska udělame na zahradě zateplenou boudu(dame tam polystyren) a bude pod přístřeškem

ada22
21. bře 2022

Nás kralicek se po roce povahove změnil - dospěl. A taky dělá v noci dost brajgl, takže to tomu pejskovi může celkem vadit.

elesse
21. bře 2022

A do te boudy vystehujes mazliveho psa nebo bude pod pristreskem kralik?

autor
21. bře 2022

@elesse králík

autor
21. bře 2022

@ada22 Dneska to půjdu udělat a králík pujde ven.

elesse
21. bře 2022

Se v noci nachladi a pojde… vis vubec neco o chovu kraliku?

autor
21. bře 2022

@elesse Ano. Ještě jsem volala chovatelům kralíku a bylo mi řečeno když bude zapespečeny tak múže být normálně venku.👍🏻

mydlova
21. bře 2022

Já souhlasím s králíkem - dát ho ven. 🙂 má to tu víc lidí. Králíci jsou králíci a fakt dost smrdí. Asi bych už uzavřela diskuzi, ať ti tu nepisou ochránci zvířat, že máš koupit postýlku a dát si ho do ložnice 😄

autor
21. bře 2022

@mydlova Je venku a jak si tam lebedi. Má připravenou deku aby mu tam v noci nefoukalo apod..

dasipe
21. bře 2022

Ze dne na den dát domácího králíka ven, a ještě k tomu, když je venku takhle, není vůbec dobrý nápad.

veroniqess
21. bře 2022

@mydlova 😂

elesse
21. bře 2022

Jednou si koupila domaciho kralika a mela ho rok doma. V noci venku mrzne, kralik na to ted nema srst. Kdyz ho tam nechas od tepla celorocne, bude to ok, zaroste. Ted ne… a fakt nevim, co vam na kralikovi smrdi. Je to hloupost

autor
21. bře 2022

@dasipe On byl v předsíni kde zrovna teplo není.

autor
21. bře 2022

@elesse Jeho moč? A hlavně je to samec a všude značkuje a to smrdí. Má tam seno+slámu.

elesse
21. bře 2022

To je jak hazet hrach na zed. Kdyz neumis zvire chovat, tak si ho priste neporizuj. Konec.

autor
21. bře 2022

@elesse Řekni mi proc ho neumím chovat?🤷🏼‍♀️

autor
21. bře 2022

@elesse Nakonec ho venku nenechame. Bude prozatím u manžela v dílně a přes den venku 🤷🏼‍♀️
Myslíš,že mě to netrápí? Mam ráda zvířata ale nevím co mam dělat. A když jsi tak chytrá tak řekni co by jsi dělala ty?🤷🏼‍♀️

autor
21. bře 2022

Tak králíček zůstane přes noc doma a přes den venku 🙏🏻♥️

korin
21. bře 2022

Králík se dá vykastrovat, pak by se mohl zklidnit.

Strana
z2