Podezření na Asperger - jak vybrat psychologa?
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda máte opravdu dobré zkušenosti s některým s psychologů, těch klinických, kteří se zabývají diagnostikou PAS. Máme důvodné podezření na Aspergerův syndrom, k jednomu psychologovi již docházíme, ale ten mi doporučil obrátit se na odborníka v diagnostice. Na APLE mi ich doporučili pár, jakou máte zkušenost? Dá se jejich doporučení věřit? Musíme kvůli tomu dojet až ze zahraničí, tak bych nerada plýtvala časem a penězi. Jsem v takové situaci poprvé. Donedávna byl náš syn považován za velmi svérázného a živého chlapce, nějaká diagnoza by mě ani ve snu nenapadla. Předem vám děkuji za jakékoliv postřehy.
Dáša
@jurisova Pokud hledáte někoho, kdo opravdu umí diagnostikovat (a tím mám na mysli, že PAS pozná, i když nejde o učebnicové symptomy), čekací lhůta nebude kratší než několik měsíců☹
Co se týká dr. Thorové - ta je samozřejmě proslulý odborník, nicméně je prakticky nemožné se k ní probojovat i po tom roce čekání.

@jurisova Ahoj mám kamarádku, která tento syndrom má diagnostikován u dvou dětí - je dosti sdílná - pokud by souhlasila a nevadilo to mohu předat kontakt ... třeba by podala cenné rady ... děti mají 12 a 8 let (nepletu li se)...