Poprvé otcem v 50letech. Máte takovou zkušenost?
Dobryden máte někdo zkušenosti mít dítě s 50letym mužem ? Který bude poprvé v tomto věku otcem ? Máte někdo takovou zkušenost a jaké to je ?
Je padesátiletej a padesátiletej.. Jeden může být akční sportovec a druhej tlustý líný pecivál u TV.. Ale z mého pozorování jsou chlapi okolo 40-50 často v nejlepších letech, ale po 50 to jde rapidně dolů.. a v 60 mladý nevypadá a nechová se skoro žádný.. a v 60, 65 mít doma puberťáka.. to nechceš.. a v 70 jít na dítěti na maturiťák.. Ale zase pokud je dostatečně zajištěnej.. může platit třeba chůvu, doučovací paní, hlídání, uklizečku.. Bylo by to podstatně snažší mít pomocnou ruku.. jelikož prarodiče věkově asi nebudou funkční..
Máme kamaráda kterému se v 50ti narodila dcera, první potomek. Sice je už rozvedený ale čtyřletou dceru si bere často a vypadá v pohodě 😀 Mému manželovi je 45 let a čekáme druhé dítko, manžel řekl že teď nebo nikdy, že v padesáti letech už chtít určitě nebude a já to respektuji, domluvili jsme se na dvou dětech. Jsme poměrně aktivní a chceme si pak ještě užívat sporty a cestování s odrostlejšími dětmi, pokud nám to zdraví dovolí. Takže záleží vyloženě na člověku, jak si představuje určitou etapu svého života. Nelze říci co je dobře a co špatně. Spoustu kamarádů které máme a přibližují se k padesátce tak po druhém dítěti zvolilo vasektomii, ta padesátka je pro ně asi nějaká symbolická, jakože teď už fakt ne 😀
Za mě ne, už bude chtít mít svůj klid, což není vzácné ani u mužů 40-45, které mám okolo a malé děti jsou pro ně pritez. Navíc po tom 45 roku už rapidně stoupá riziko vývojových vad u dítěte (ano i u mužů).
Já mám tatínka, který mě měl v 50lech. Jsem páté dítě a neplánované🙈😄 taťka má z prvního manželství 3 děti. a z druhého 2 děti. Taťka vždy byl fit, nikdy nevypadal ani na svůj věk, věnoval se mi vždy hodně, možná víc, než ostatní tatínkové spolužáků. Měla jsem krásné dětství😊 myslím, že jsem taťkovi prodloužila mládí. Prostě se i snažit musel. Taťka pracoval do 80let, říkal, že musí něco dělat, že by jinak dědkovatěl😄
Až teď poslední dva roky, má problém s nohama, že ho bolí. Přežil covid s kterým byl v nemocnici a my se báli, že to je konečná. V létě bude slavit 90let. Moje maminka byla o 20let mladší a v 57letech, zemřela na rakovinu. Takže asi tak…. Nikdy nevíš, kdy odejdeme…. Né každý musí být páprda….
@dennimarus83
mam zkusenost jako dite starsich rodicu a nikdy bych do toho nesla.
Nedívala bych se dopředu na "až bude mít vnoučata,nebude moct hlídat" a tak. Babička je schopná hlídat celý den téměř v 80 letech, tchýně v 66 pohlídá chvíli z nouze. Spíš bych se soustředila jak na tom bude momentálně on v roli otce za 5-10-15 let. Tátovi je 60, kondice dobrá, ale taky má po 2 hodinách hlídání dost. Chlapovi je 45 a kolikrát na něm vidím, že by si taky radši dál dvacet a nemusel nic.
@korin tak já si vybírala muže i podle věku, nápadníky o generaci starší jsem odmítala 🙂 Když si někdo zvolí tuhle cestu, určitě bych řešila vlastní bydlení bez hypotéky, dobře nastavené spoření pro dítě atd., peníze nejsou vše, ale hodně život usnadní. Třeba mým dětem zemřela babička na rakovinu v 52 letech, takže prostě být připraven na to, že vyšší věk rovná se vyšší rizika. A určitě být manželé, kvůli vdovskému důchodu. Je to neromantické, ale je třeba rodinu zabezpečit.

@dennimarus83 kamarad se oženil s hodne mladsi pritelkyni a poridil si prvni dite v 50. Neznám jeho rodinny zivot, z dcery je poprdenej, ale take rika ze uz i dost unavenej. No je mu 60 a holce 10.