Potrat 14tt, bylo to infekcí
Ahoj všem ☺ Je mi 27 let. Bylo to mé první těhu. Chtěla bych vědět názory, jestli se stalo někomu něco podobného. V Únoru jsem ve 14tt prodělala samovolný potrat. Do té doby bylo vše v naprostém pořádku, miminko i já zdraví. Večer před prvním screeningem jsem lehce začala krvácet, jela jsem na pohotovost kde mi dr. sdělil, že je vše v naprostém pořádku, že se to někdy stává.klidná jsem jela domů, v noci jsem zacala mit bolesti břicha. No rano jsem vse rekla moji doktorce, ktera taktéž potvrdila, že je vše v poradku. No to odpoledne jsem potratila. V nemocnici z rozboru plodu zjistili, že to bylonějakou infekcí. Že se prý tomu nedalo zabranit ani jsem pry nic neudělala špatně. Každopádně se bojím, že se to bude opakovat až někdy zase otěhotním.
@vrabcak007 taky mě dali injekci a druhý den rovnou druhou. Já jsem teda zůstala v nemocnici přes noc, aby mě měli pod dohledem a kdyby se děloha nestahovala, tak by byla revize. No nakonec mě pustili domu s kontrolou za měsíc. Ale na mě ty injekce asi moc účinek neměly. Vesměs od te doby jen spinim.
@xer123 moc děkuju za doporučení...a přeju hodně štěstí a zdraví do dalšího pokusu...ono člověk se samozřejmě snaží přijít na to, co by to mohlo být, aby tomu příště předešel, ale i když to je ohraná fráze a líp se řekne než udělá, jde o to si ten strach tak úplně nepřipouštět, protože jednou či dvakrát je to skoro "normálka" a člověk s tím nic moc neudělá...moje mamka měla přede mnou to samé, co já teď...a pak měla ještě 2 zdravé děti...moje sestra to samé...a tady na koníkovi takových je...což je dobrá zpráva na podporu nervů v dalším snažení a strachování...tak přeju pevný nervy 😉
@lenkamecra tak já mám přijít na kontrolu za týden, pokud budu bez komplikací...ty největší křeče po 5ti hodinách ustaly a vyšla ze mě obr hromada sliznice...teď už "jen" silně krvácím..ale s tím, co bylo v noci se to nedá srovnat...tak snad je to nejhorší za mnou..uvidíme...teď ještě co dál no...
Doktorum se věřit neda, přestože člověku nic jiného nezbývá. Dcera sousedky ma zdravou 5tiletou holčičku. Druhé a třetí těhotenství bylo ukončeno z důvodu zjištěného poškození plodu. Další těhotenství bylo dle vyjádření doktoru nejen detailně sledované, ale hlavne v poradku. Od 7.mesice začali tvrdit, ze je dite abnormálne velké a tyden pred koncem osmého měsíce přišel spontánní porod. Dite se narodilo fyzicky poškozené, se závažně zdeformovanou horní i dolní koncetinou.

@xer123 na stěrech rozhodně trvejte, já jsem měla nějakou bakterií na kterou byla potřeba cílená léčba, nebyla sice potvrzená jako příčina potratu, ale stejně jsem byla klidnější, že je to pryč.