icon

Povahové vlastnosti partnera, které jsou nejhůře stravitelné?

reeeza
5. říj 2023

Holky, vy co máte fajn a fungující vztah ( teď nemyslím vzrahy toxické, kde je třeba násilí, alkoholismus atp.)...

Co za povahové vlastnosti vašeho protějšku je pro vás nejtěžší zkousnout ( teď myslím něco co vás opravdu vytáčí/mrzí/ irituje)?? A jak to nakonec zpracováváte, abyste mohli fungovat dál a neuškodilo to vztahu ??

Díky moc, třeba se přiučím 🙂

Strana
z2
martinka0209
11. říj 2023

@berynka to by u nás neprošlo,když jedeš po dálnici a než narazíš na odpočívadlo,tak by děti řvali a brečeli hlady a v zimě jíst venku to bych jim udělat nemohla,takže jsem ráda,že to manžel neřeší,
@reeeza mě vadí že já plánují a on má na všechno času dost,on by si na dovolenou balil až těsně před odjezdem,já balím den předem,ale musím mít všechno naplánované,i když to nemusí nikdy vyjít

luucia
11. říj 2023

Můj manžel je skvělý..nic mi na něm nevadí krom toho, že je chorobný odkladač... co jde, tak odkládá, odkládá,... až už to hoří tak teprve to udělá...ale týká se to i příjemných věcí jako plánování dovolené, co budeme dělat o víkendu... blbý je, že já jsem zase úplný opak a všechno musím mít naplánovaný nebo hotový strašně dopředu, všude chodím s půlhodinovým předstihem, dovolenou plánuju v lednu,.. takže v tom máme třecí plochy, ale oba se snažíme chápat toho druhého

pajusz
11. říj 2023

@reeeza 17 let spolu. Můj chlap je horká palice hned má oheň u prde*e, takže na něj musím jak se říká od lesa a je celkem rychle nasírací ale to vyvazuju tím, že ja jsem zase těžce splachovací. Takže on než se uklidní tak já mám splachnuto 😄

lvl16
11. říj 2023

Manžel je hrozně skvělej a chytrej, ale panebože, jak on je nepraktickej, to snad ani není možný :D.

jerrabina
11. říj 2023

@ajja87 nejsme ségry? 🤣🤣🤣

jerrabina
11. říj 2023

Nejvíc mě irituje, jak zapomíná. Je to inženýr, má náročnou práci, já to všecko chápu. A taky mám tendenci zapomínat. Ale když zapomene něco důležitého čím ostatním přidělá práci, nebo zhorší zdraví (zapomněl že máme miminěcí probiotika v obou bytech tak je donesl. A ztratil. Pak zapomněl že je hledáme a nemáme, takže nemocné mimčo nedostavalo týden probiotika ani vitamín D, já měla tou dobou horečky, tak jsem to řešit nemohla. Mimčo mělo taky horečky. Ale hlavně že by s ním lítal k doktorovi... A pak se diví proč jsem naštvaná. Obzvlášť ve chvíli, kdy mi pak řekne, že mu nemusím říkat která lavička, že si to pamatuje. Ono je to s tou hlavičkou hrozně romantický, kdyby si pamatoval i ty zatraceně hodně důležité věci. Takhle mě to prostě naštvalo ještě víc)
No s tím plánováním máme to samé, potřebuje to na minutu a pak je protivný a diví se že my pak taky. Já taky ráda plánuji, ale pracuji se současnou situací tak jak je a nemám problém plán poupravit.
Taky mě štve dvojí metr, za něco vynadat dceři a pak to udělá sám 🙈
No a taky je to peckoslav gaučový, než si našel mě s ditetem, tak lítal všude možně, ale teď nic, musím to totiž nejen naplánovat, ale taky ho přesvědčit a ustát jeho černý mrak že se jako má někam jet.
Celkově to že "přece má právo když je zpruzeny dát to najevo". Jo, má, ale jak mu říkám, pak musí počítat s tím, že budeme najednou zpruzeni taky a budeme na sebe všichni hnusni.
Ale zas miluju, že si dovede ze sebe udělat legraci a sám už řekl že je peckoslav. A tak.

1lenuska1
11. říj 2023

Jee to je hezke tema 😅 muj manzel mi vytaci, jak je pro nej tezke se venovat cemukoli jinemu, nez je jeho prace a pak jeste veci kolem domu. Zbytek je proste mimo jeho kapacitu. Ma to dedicne. Take mu, stejne jako jeho rodicum, staci, ze jsme vsichni doma. Ale neni aktivni, na vylet nas nevezme, nic nezorganizuje, nic nevymysli, “nema na to buňky”, to je argument na vsechno. Ja musim byt z titulu svoji profese dominantni v praci a tak moc rada bych se nechala doma trosku řídit”, kam by me odvezl, tam bych byla spokojena… 😅

zanett
17. říj 2023

Ja si naopak myslim, ze je to strasne tema. Kdyz to tady ctu, tak nechapu, cim vas ti chlapi okouzlili. S nekterymi bych nechtela byt ani minutu, natoz si je brat za manzele! Chapu, ze asi kazdy ma nejake mouchy, ale je rozdil mezi (napriklad) 'pohazuje ponozky po zemi' a ' je to sobec a rype do mne'. To prvni je neskodne, to druhe muze dost podryt sebevedomi/ sebeuctu lidem v jeho okoli a to uz problem je.

Nicmene, je tahle diskuze uzitecna v tom smyslu, ze zodpovida otazku 'Proc se tolik manzelstvi rozpada'. Nekteri jsou pro manzelstvi/vztah absolutne nepouzitelni a jen diky svate trpelivosti manzelek nejsou ti chlapi sami. Ja bych nevydrzela snad ani s jednim z tech, co tu byli popsani 😀

jerrabina
18. říj 2023

@zanett tak ono je to vyvážené obrovskou spoustou příjemných věcí a já svého chlapa považuji za mnohem použitelnějšího, než je většina ostatních. Na domacnosti se třeba podílíme oba a je v tom aktivní i sám. Jen tedy organizačně to někdy skřípe kvůli té paměti. Ale jinak je to zodpovědný chlap a sem tam má nějaké ty zkraty.
Jinak strašné téma to je, jsme teď kvůli stěhování dlouhodobě přetížení oba, ale vycházíme spolu v klidu a bez hádek - ale potom co jsem napsala tohle, pohádali jsme se 🤣 a to je jako magie, on netušil, že jsem něco psala, ale míra jeho nesnesitelnosti stoupla o 1000%, protože přestal fungovat logicky a přestal rozumně komunikovat a museli jsme něco vyřešit. Pak mi říkal, že byl hrozně unavený, ale včas mi to neřekl. (takže ani to nebylo o tom, že bych já ty věci najednou vnímala víc).
Ale co je super, že si pak zpětně všechno vyříkáme a zjistíme, jak ta situace vznikla a buď jsme se nepochopili, nebo ten druhý vzal situaci za jiný konec... Prostě na obou stranách rozumné důvody. Nebo únava.

aarriel
19. říj 2023

@zanett v pohode, oni ty chlapy by nejspis nevydrzeli ani s tebou, takze cajk 🤣
jinak ja v tom, co jsem napsala, nevidim jediny duvod k rozvodu a rozhodne nase manzelstvi nespeje k rozvodu 🤣

Strana
z2