icon

Pověry o spadlém kříži. Co to znamená?

24. led 2022

Prosím ženy které jsou věřící a vyznají se v pověrách o radu. Mám na komodě kříž s Ježíšem a dnes jak jsem něco dělala tak spadnul za komodu a ulomil se. Četla jsem že to značí něco špatného. Byla to opravdu nehoda. Stalo se vám to taky nebo znáte nějakou pověru co se s tím spojuje? Vypadám jak blázen, ale pochopí jen věřící 😄

irmamala
24. led 2022

Tak když něco spadne jen tak, tak mě to taky zneklidní. Ale jestli jsi do něj strčila, tak to bych se nebála 🙂

autor
24. led 2022

@irmamala byl tam kolem toho kabel a já ten kabel zatáhla

levandule_k
24. led 2022

To, že spadne nějaký předmět (zastaví se hodiny), tak to se stává, že někdo umřel a jeho duše dá takto najevo, že už tady není. Ale není to kauzalita, že se něco rozbilo, tak někdo umře.
Znáš to jako nejhorší je smrt z vyděšení a jako věřící nemáš být pověrčivá 😉

anita003
24. led 2022

Kdyby spadl ze zdi sám od sebe, tak bych taky byla pověrčivá, nám se třeba zastavily hodiny v dobu, kdy umřela babička... Ale když něco shodíte či rozbijete sama, z toho bych si hlavu nedělala...

mandala
24. led 2022

Věřící ti řekne, že na pověry nevěří, pokud tedy myslíš věřící v Boha...

autor
24. led 2022

@levandule_k
@anita003 děkuji za uklidnění

@mandala to jsem vůbec nevěděla že věřící nevěří na pověry

orisek56
24. led 2022

Pověry nemají ve víře v Boha co dělat, je to ve skutečnosti opačný protipól, tedy něco jako dávání moznsoti průchodu zlého, ale v praxi si myslím že je každý svým způsobem pověrčivý i věřící. Pokud nejsi věřící tak to neřeš, pokud jsi, pomodlí se na dobrý úmysl a věř že moc a láska Pana je silnější než všechno zlo světa. Víc to neřeš, spíš ten kříž oprav ať může zase viset tam kde byl. Já zachraňuji poškozené, nebo i vyhozené náboženské předměty.

autor
24. led 2022

@orisek56 krásně napsané.