icon

Předzdívky pro naše mimi. Jak jim říkáte?

bublina7
15. bře 2008

Ahojky holky. Zajímalo by mě jak říkáte svím ratolestem. Vím každé mimčo má své jméno, ale určitě má i nějakou předzdívku, kterou ho doma oslovujete. My máme doma dva klučíky. První se jmenuje Šimonek a říkáme mu koloušku a druhý se jmenuje Toník a říkáme mu rambousku. Jak jste na tom vy? 😝 😀

Strana
z3
georgine
16. bře 2008

my rikáme ondráskvi bucifálku, a kubickovi prozatim šišounku - protoze se nám nejaknedari srovnat hlavicku 😀 😒

natalien
16. bře 2008

Tak u nás "frčí" Ňuňa 🙂

andrysek2
16. bře 2008

jo a kdyz byla moje adelinda mala tak jsem ji rikala nunynka 😀 😀

karotky
16. bře 2008

Teď jsem si vzpomněla,že mu říkám "Nervíku",když se vzteká. 😵

sylviiik
16. bře 2008

To je pěkný téma 😵 My máme doma Klubíčka 😵 A když zlobí, tak Libuna a to vzniklo zkomolením Lubin 😀

bledulka
16. bře 2008

jé,to je pěkné téma 🙂 My našemu prckovi krom všech podob jeho jména říkáme draku,dračisko-protože je hodně aktivní,miláčku ,prevíte -podle knížky "prevítem snadno a rychle"-protože se podle ní velmi často chová 😀 ,jinak i broučku,chlapisko a ťuntíku (zdrobnělina od ťuňťa-tak jsme mu říkali už v břiše🙂 )

andys26
16. bře 2008

mi máme: kulínka, sluníčko, broučka, matulku ... časem určitě ještě nějaké přibudou 🙂

navi
16. bře 2008

😀 😀 fakt hezký 😉 náš malej je většinou Lukynek, kukýsek, zlobidlo, vteklinka nebo miláček, podle toho jaký je 😵

anatanka
16. bře 2008

Mirinka je pro me vetsinou koblizek - bud vonavej, kdyz je hodna nebo pripalenej, kdyz zlobi...

myschka
16. bře 2008

My používáme všechny možné, Adíčku, Aděnko,Aduš, Adulinko. Když zlobí tak je to Adéla, Adelhaid 😎 taky sluníčko, beruško, holčičko, andílku a potvora taťka jí říká Adunka odulka 😀 😀
a teď vede "šikulka" 🙂

pirlenka
16. bře 2008

Kromě různých odvozenin jména mu ještě říkáme želvičko a naši mu říkají pane řediteli (protože se kolem něj všechno točí) 😀 😵 😵

lenkazdenek
16. bře 2008

Klauďa,Kláďa,žížalka,prďolka,piškotka ,princeznička,milášek 😀 a když zlobí diktátorka,řvoun ,potvora 😀

f.nina
16. bře 2008

Tak mi našemu Paťasovy říkáme sluníčko sedmitečné a když zlobí což je právě v obdový vzteku tak mu tatínek říká malí Adolf 😅

kackam
17. bře 2008

Holky, to je fakt super, tak si to tady čtu a usmívám se 🙂
My jsme synovi říkali Jahůdek, protože když jsem si koupila Velkou knihu o matce a dítěti, tak podle ní byl zrovna v bříšku ve velikosti jahody. Takže jahůdek nebo pan jahoda. A pak taky myšička šišička, myšonek a podobně. A když se měla narodit dcerka, tak jsem si říkala, že musím vymyslet něco jiného, protože myšonku občas říkám synovi i teď, tak aby mu to nebylo líto. A pořád jsem na nic nemohla přijít. A jen se narodila, tak to prostě byla bobiška 🙂 Takže teď máme myšonka a bobišku. A když zlobí, tak to jsou tchoříci 🙂

astrane
17. bře 2008

Jé,to je krásný téma...Staršímu do dneška říkáme mimiš(mimišek už málokdy-má skoro 6) nebo gauner.Mladší je od mala Chrudoš-tatínek chtěl aby se tak jmenoval a trochu mu to zůstalo 🙂 .A taky gauník(-malej gauner)

majkeela
17. bře 2008

My Emmi nejčastěji říkáme paní Prcíčková, Šmrdlinka, Šmudlinka, Bubí... a pak to jsou různé zkomoleniny jejího jména. Naposledy třeba Emmanďátko🙂

viona
17. bře 2008

Kromě zdrobnělin jeho jména je to láska naše a uzlík 😵 začali jsme mu tak říkat po příjezdu z porodnice a už mu to zůstalo 🙂 Jinak,když byl ještě v břiše,tak to byl Zbyšek,pracovní název,netušili jsme,zda to bude holka nebo kluk,ale říkali jsme mu po chlapsku,jako bychom to tušili 😀

lendy1
17. bře 2008

Tak u nás to je: Daviďák, Davison (odvozeno od Harleye 😀 ), Davy a pak šmoula, myšánek, grugin nebo gugin (to podle toho, když začal žvatlat), sluníčko, meďan a když je vzteklej, tak je to hysterák.

paseky
17. bře 2008

ahoj ještě musím dodat, že je to taky pikaso, když mi zlobí a kvičí tak je to kviknobekna a můra nebo můronela 😅 😅

je to fakt super téma

a ta pojmenování jsou fakt rodina od rodiny jiný a suprový 😀

dvojka
17. bře 2008

Dobrý večer všem...U nás to byla Kryšpínka (Kristýnka)Pak oukrobeček,dále papiňáček to je odvozeno od toho že malá brečela a nestíhala přitom pořádně dýchat 😅

paolin
17. bře 2008

Viky-pracovní název 😉 Vitýsek, Víťulka,...Bubulínek, Bucifálek, Miška maličká, zvíře ukňouraný 😀 a babiččino oblíbené - ty kluku pytlíku a žížalko 😉

nikka.vo
17. bře 2008

U nás je nejčastěji používaná přezdívka Fufík , jako to fialové slonisko z medvídka Pu, a od toho odvozené: Fuf, Fufí, Fufa, Fufajz 😅

artuse
18. bře 2008

ahojky, tak mi říkáme nejčastěji tlapko, tlapičko, mikeši, micko, pašíku, stelušáčku a moře dalších 😀

kristi
18. bře 2008

jo,jeste jsem si vzpomnela: myška tryška

nikka.vo
18. bře 2008

Jo a ještě Dominikovi říkáme Rafa Domingéz 😀 😀 😀 ... proč , to se mě neptejte, přítelův náhlý výplod fantazie 😀 ... Ještě si určitě na něco vzpomenu 😎

artuse
18. bře 2008

já si vzpomněla pískalena,pískátko, protože děsně piští 😀

bublina7
autor
19. bře 2008

Já jsem si taky vzpoměla že malýmu ještě mu říkáme nosorozáček tuponosý, protože má moc pěknej nosáček. 😀 😀 😀

bublina7
autor
19. bře 2008

Fakt jsem si tady početla. Nějaký předzdívky jsou fakt super 😉

macanet
19. bře 2008

My máme Adu, Adinu, Aduš, Fionku(tatínek pojmenoval, protože je někdy malej zlobr) a míšu, jako medvídek a po probuzení jí říkám krupka, jako že krupala 😉 Jo a Drahuška 😉

sylvar
19. bře 2008

my ještě říkáme olčo, jako holčo, ale bez h 😀 protože je holčička 😅

Strana
z3