icon

Příčná flétna. Jak se na ní hraje?

zejm
2. lis 2008

Ahoj,
občas si s manželem uděláme mezi pečováním o ratolesti chviličku a hrajeme - manžel na klavír, já na flétnu. Většinou bohužel na zobcovku, protože se mi během všech těch mateřských vykouřily z hlavy hmaty na příčce. Poradíte mi, prosím, někdo? Mám krásnou příčku a je mi to trochu líto, že toho na ni moc neuhraju... Děkuju! 🙂

jaajaa
•
2. lis 2008

Ahoj, ja na pricnou fletnu hrala dlouho. Ted se porad snazim prinutit si ji zase poridit, ale zatim se nepostestilo. Jak to myslis s hmaty, ty se asi zapomenout nedaji. Jinak bych se asi podivala do nejakych not, tam to bude. Hlavne jde o natisk a ten se ziska jen poctivym treninkem, ale trva to. ☹

schwarzovka
•
2. lis 2008

jaajaa, zejm se vykouřily hmaty na příčce, protože na zobcový fl. jsou jiný...já hrála na sopránku a altovku a na tu altovou už si to taky nepamatuju 😉 🙂

nobody
•
2. lis 2008

já hrál v druhý třídě kvůli jedný slečně .. ale ani už nevím, jak se to drží v pařátech 😀

jaajaa
•
2. lis 2008

aha, no tak to je asi nejlepsi si domluvit nejake hodiny.

balsiger
•
2. lis 2008

ja uz na moji asi 8let hraju tim stylem, ze ji jednou za rok vytahnu a tak po 10min hrani mi "roztuhnou" prsty...

schwarzovka
•
2. lis 2008

zejm: možná se to dá někde najít na netu, nebo si kup takovou tu příručku pro začátečníky, co jsme nosili do hudebky 😀

kili
•
2. lis 2008

vôbec neviem, o čom tu melete, ale ja som sa napríklad naučila háčkovať pomocou www.youtube.com , tak možno sa dá náisť niečo tam

leishmania
•
2. lis 2008

ja som hrala aj ked nie vela rokov doteraz si pamatam hmaty...akurat mam flautu pokazenu, a oprava vyjde pomaly ako nova, takze si pockam az kym mamina kupi sestre malej, a potom si na nej zahram 🙂 tiez mi je luto ze uz nehram...

bambusko
•
2. lis 2008

kili 😀 vsetko tam je

luciar79
•
3. lis 2008

nejaké noty s hmatmi sú najlepšie. moja chudinka je uložená vo futrále a raz za rok sa prevetrá.asi by tiež potrebovala generálku ale hraje zatiaľ dobre. len tie moje prsy už nie sú to čo bývali 😀

pulji
•
13. črc 2013

dobrý den,

mohl byste mi někdo poslat tabulku s hmaty pro začítečníka na příčnou flétnu na mail pulji@seznam.cz? díky

aja4
•
30. dub 2015

dobrý den, mám dotaz. líbí se mi příčná flétna. pořídila jsem si tuhle: http://www.notovna.cz/fletna-pricna-yamaha-yrf-... je možné se na ni jako samouk naučit nějaké základy, které by se daly využít při hře na klasickou kovovou flétnu?

rachelkostkova
•
19. bře 2016

Dobrý den, mám malý problém, nevím jak se na příčnou flétnu hrají nížší tóny než c1 , konkrétně h
. prosím poraďte čísla tímto způsobem např a1 = 0128. Předem děkuji