icon

Problémy s kocourem. Jak ho odnaučit čůrání po bytě?

kristy28798
25. dub 2020

Dobrý den, před par lety jsme si vzali kocoura s útulku už s tím ze záchod pouziva pouze na velkou potřebu a čurá na jednorázové podložky ale poslední měsíc dva cura všude po byte na papuce a do různých koutu v bytě a velkou potřebu děla na podložky už nevíme co dal nemáte někdo typ jak ho to odnaucit ? Předem děkuji za rady

nanyh
25. dub 2020

@kristy28798 Tohle kočky dělají, když mají problém s močovým ústrojím. Moje kočka je zvyklá na její wc a jednou mi také čůrala po bytě. Vzala jsem jí na vet a měla tam zánět a přísměs krve😊

ariadna12
25. dub 2020

Muze jit o zdravotni problem, zvyk nebo protestni moceni. Doporucuji konzultaci s veterinarem a vysetreni na mocovy mechyr, ledviny, popr. jine. Pokud vylouci nemoc, bude to asi protestni moceni nebo byl dlouho v prirode, cural, kam chtel, a jeste se nenaucil curat, kam ma. Protestni moceni - neco se mu hodne nelibi. Muze to byt nedostatek prostoru, zabavy, presun nabytku, na ktery byl zvykly, kocici wc s nevyhovujicim stelivem nebo cistenym wc tak, ze se to kocce nelibi (frekvence, prostredky), pouzivani sava v byte, ktere se snazi kocka preznackovat, znackovani uzemi (delaji to i nekteri kastrati)...moznosti je spousta. Hodne se radi dostatek pozornosti, kvalitni stelivo, casto cistit a menit stelivo, nepouzivat cistidla se cpavkem, ktery se kocky snazi precurat (citi to jako neci konkurencni moc na svem uzemi), na 1 kocku 2 wc zachudky (casto 1 pouzivaji na velkou a 2 na malou), hrat si s kockou, netrestat fyzicky, poridit velke skrabadlo s vyhledem z okna, odmenovat a hlasite chvalit a mazlit, kdyz udela neco dobre, popr. dat pamlsek. Kdyz dela, co se nema, hlasite a durazne rict ne.

ariadna12
25. dub 2020

Nekdy pomuze, kdyz je rodinny dum a zahrada, chraneny vybeh po zahrade.

benjik
25. dub 2020

@kristy28798 nám to dělají vždy, když nastydnou nebo málo pili a mají písek v moč.ústrojí.

kristy28798
autor
25. dub 2020

Děkuji za odpovědi zítra zajedeme na veterinu

benjik
26. dub 2020

Držím pěsti!

benjik
6. čer 2020

@kristy28798 jak to dopadlo? Jsem tu po delší době,tak se ptám až teď.

kristy28798
autor
15. črc 2020

Omlouvám se ze píší po delší době ale problém jsme vyřešili sami i bez veteriny přišli jsme na to ze mu vadí plastová podložka na boty co jsme měli v chodbě tak jsme ji dali pryč a kocour chodí už normálně na záchod asi je opravdu citlivý i na menší změny v bytě 😂😂