icon

Proč přetrvává iluze ideální rodiny s klukem a holkou?

17. únor 2022

Máme syna a teď čekáme druhého. Po holčičce jsem nikdy netoužila, přála jsem si dva kluky. Snad nikdo ještě neřekl, že je to super, že se nám to splnilo. Proč stále existuje dogma o dvou dětech - kluk a holka, octavie, pes a bílý plot?

Strana
z5
marcicek84
19. únor 2022

@felixfelicis znam mamanku docela dost,nekteri sami,jini rozvedeni,ze to s nimi nedalo...

ilonne
19. únor 2022

@marcicek84 Nejsem povinna s tebou rozebírat můj morální kredit, jen poukazují na hovadinu, kterou jsi napsala. Není ani těžší a lehčí vychovavat to či ono pohlaví. Výchova je stejně těžká jak u holky tak u kluka. Možná je to tvoje zbožné přání, když mas dvě holky, ale čím dřív přijdeš na to, že to tak není, tim lépe pro tebe.....

marcicek84
19. únor 2022

@andelka no uplne snad ne...bohuzel clovek nikdy nevi jak skonci...

felixfelicis
19. únor 2022

@marcicek84 myslim nasi generaci jako nas matky. Ze ty, ktere to mely s partnerem v tomhle ohledu slozite, se vedome snazi nepredavat to dal.

marcicek84
19. únor 2022

@ilonne ty jsi mimo?jake zbozne prani?Ja psala specialne o kategorii mamankovstvi,to problem je,tady se resili dva kluci ne holka a kluk a nebo dve holky,tak se drz tematu.A uz vubec jsem nesrovnavala to,jestli je tezsi vychovat holky nebo kluky,tak nechapu tvuj vyvod a co tady zase tocis?Hod se radsi do klidu a nebo nereaguj,ty proste jenom dedukujes a pak pises smyslene sve vymysly,nechapu tve navazeni do me osoby,tak vychladni 😉

dendy88
19. únor 2022

Já zase poslouchám že když už máte třetí tak aspoň se vám povedl ten chlapeček 😀 .Taky by mi nevadila třetí holčička.

marcicek84
19. únor 2022

@felixfelicis no to je ruzne,ty co to mely slozite s partnerem bud s nim nejsou a tam se neschodovali na vychove a i to byl duvod rozvodu,jelikoz partner si myslel,ze servis pro chlapy je to prave orechove a ty co zustaly tak nekdy s partnerem v tomto ohledu bojuji,ono je to tezke,kdyz v te domacnosti ziji dva,zenske se snazi,ale na te vychove se podileji oba rodice,ty zeny to samozrejme se snazi zmenit,ale jestli se to povede se uvidi...jinak tam kde to u partnera nebylo,tam to vicemene nehrozi nebo nevidim,ze by stali synove na piedestalu,problem je u tech matek,ktere maji jedinacka kluka,tam ten trend pozoruju...

sabatko
19. únor 2022

My tedy máme ten "vysněný páreček" - vysnil si ho syn, přál si tak moc sestřičku, že po mně chtěl slib, že pokud to bude kluk, necháme ho v porodnici, nebo ho vyměníme s někým za holčičku. Snažili jsme se, všichni jsme mu popisovali "výhody" brášky (co kdyby náhodou) a on nám pak argumentoval tím, že sestru prostě potřebuje. Kvůli němu jsme si pak holčičku přáli celá rodina. Vybral jí jméno a dodnes (je mu 12 a dcerce 7) jsou nerozlučná dvojka. On ji chrání, opečovává a není nic krásnějšího, než situace, kdy měla dcerka vystoupení s baletem a syn seděl s námi v hledišti a po tvářích mu tekly slzy. Pak se na nás podíval a řekl: "ona je tak krásná, ze všech nejkrásnější". Dojal tím i další rodiče v hledišti🙂.
A s tou péčí o rodiče - jedny nebo druhé....on to občas osud zařídí úplně jinak, než čekáme. Já už bohužel rodiče nemám, ale výborný vztah s tchýní i tchánem ano, s manželem jsem se starala o jeho babičku a popravdě, bylo úplně jedno, kdo je čí rodina, prostě tady byl starý nemocný člověk a potřeboval pomoc. No a my jsme mu ji poskytli, protože jsme mohli a chtěli. Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody - staré rčení, ale platí stále.

ilonne
19. únor 2022

@sabatko to chápu. Učitelka Anežky na TS mi říkala, že ji naše děti dojaly k slzám. Vítek (1.trida) čekal na Anežku (4.trida) u záchodu, aby ji objal a pomazlil. Mají třídy na stejné patře. Také ji prý pokaždé objímá na velké přestávce na hřišti.
Doma se tedy řežou jak koně...

andelka
19. únor 2022

@zuzineckah pokud máte čas tam jezdit často,a mimo to třeba pronajímat, a jsou na to finance,tak paráda. Ideální. My letos asi kombinace výletů z domova a kemp.

izz76
19. únor 2022

@katjja123 Ta doba kdy byl kluk něco víc je naštěstí dávno pryč.. Píšeš z vlastní zkušenosti, tebe rodiče nechtěli, byli zklamaní, že jsi holka?

zuzineckah
19. únor 2022

@andelka ano, naštěstí tyto možnosti máme🙏 A pronajímat to nechceme, jen pár let využívat pro sebe, maximálně blízcí příbuzní nebo pár přátel a pak to prodáme, je to investice, která má vydělat a pak si tam třeba pořídíme něco nastálo👍 Jinak jsem si všimla, že kempy zrovna v Chorvatsku jsou docela oblíbené a moc pěkné a jako jedny z mála mají soukromé pláže👍Velice pěkné pláže

veruuu_kubesovic
20. únor 2022

Já jsem nikdy netoužila po holčičce, protože mám 2 starší ségry...a mám dceru a syna, Octavii teda nemáme, ani psa...a že by to byla dokonalá reklama na štěstí? tu trochu kazí fakt autoimunitní onemocnění dcery...

andelka
20. únor 2022

@zuzineckah to jo, kamarádka jezdí s dětmi každý rok do kempu v Chorvatsku, dokonce pořád na jedno místo. U nás je ale problém,že si nedokážu představit tu cestu. Jsme z děcek na nervy po 2,5h. A řídí v podstatě jen manžel,tak nevím jestli by vydržel celou noc řídit, aby jakože děti cestu prospaly.

felixfelicis
20. únor 2022

@andelka ta noc je trochu na krev, i kdyz jsme to tak vzdycky delali prave kvuli detem. Loni, kdyz uz vydrzeli cestovat ve dne (po tech 3 hodinach stejne chce vzdycky nekdo curat, takze stavime), jsme cestou nocovali ve Slovinsku a bylo znat, ze jsme dojeli o 100 % odpocatejsi. Tak to je taky moznost. Na cestu zpatky uz mame system, odjezd po obede, vetsi zastavka na zmrzlinu, vetsi zastavka na veceri a pak na jeden zatah domu. Ale deti jsou zvykle od malicka (3,5h cesty k prarodicum).

zuzineckah
20. únor 2022

@andelka my tam už nekolik let litame👍Do Zadaru letí z Phy Ryanair za symbolickou cenu, cca 2000,- zpáteční letenka. My jsme doteď lítali do Splitu se Smartwings, což bylo zab jednu letenku kolem 5-6 tisíc, ale apartmán máme blíž Zadaru, tak to bude levnější 🙂

andelka
20. únor 2022

@felixfelicis tak to bychom nedali. Jsme s děcek v autě na nervy po 1h.

@zuzineckah to by nám nepomohlo, jedině kdyby něco lítalo z Ostravy. No poslední roky to bylo stejně pase, takže vůbec nemám ponětí kam se lítá.

vipeta
21. únor 2022

@ilonne jee, vy máte moje vysněná jména dětí 🙂 Vítka teda doma mám, pak mám mladšího Péťu, jen ta Anežka asi už neklapne... Miluju krásná česká jména 😉

andelka
22. únor 2022

@vipeta všichni tři kluci měli být Anežka 😊

Strana
z5