Prostě mi to nedá...
Zabloudila jsem na tyto stránky někdy v srpnu a říkala jsem si, jé super, člověk se tady něco dozví a postupně může řešit i věci okolo miminka. Ale po měsíci tady spíš jen kroutím hlavou. Je mi líto holek snažilek, co místo toho, aby se s přítelem milovali, když se jim chce a mají na to chuť, tak to mají přesně vypočítané, že to busí být obden, a když stoupne/klesne teplota, tak teď to honem musíme jít zkusit... Děsí mě představa každodenního měření teploty a přesného zapisování všech možných a mnohdy vsugerovaných příznaků do tabulek, lovení duchů a když ten such byl jen duch, tak strašná deprese z 1DC. Bojím se, že tyto stránky se všemi grafy a názory typu: "já si myslím, že bys to měla udělat tak a tak..." bohužel ještě víc přispívají depresím a hrůzným stavům, když se to zase nepovede....
Vím, že spousta z Vás tu našla oporu, radu a jiné, ale já se loučím, protože ještě měsíc a měla bych depresi i z toho, že mě píchlo v boku jinak než normálně... A ještě věta klasika - nemyslete na to a ono to vyjde, ale to s měřením teploty, grafama na ovu, mens, četnost sex. styku apod. určitě nepůjde :(
Mas sice pravdu, ale zakladat k tomu diskusiu sa mi zda zbytocne...
@g_m u mě to je podobné, taky to tak cítím. Proto nemůžu žádné ženě, která se snaží o miminko doporučit modrýho koníka, protože tady na to bude myslet tuplem a navíc, každá druhá má potíže s otěhotněním a pak si žena vsugeruje, že má potíže taky a už jí hapruje cyklus.
Proto jsem byla klidnější, když jsem pak na koně nechodila až do ovulace a pak už jo, to se pak už ovlivnit nedá. Ale předtím, to jsem fakt děsně hrotilo a tohle prostředí tomu moc prostě nepřispívá, všude miminka a všude snažilky s problémy s otěhotněním.
hele, když to nezažiješ, nepochopíš. Kdyby měl každý dítě tehdy, kdyby chtěl, ubylo by spousku trápení, rozpadlých vztahů, měření apod. Každý jsme jiný, ale když to nejde, tak s každým dalším měsícem je to prostě jiné a člověk začíná víc a víc přemýšlet, kde jie chyba a rozjede se to. Pokud tomu nerozumíš a nechápeš, nejsi na správných stránkách. Určitě si můžeš vybrat, na netu je toho dost...
Nesmíš to tak brát. Jako všude na jiných stránkách je x množství diskuzí a ty si prostě musíš najít ty, které ti jsou blíže, od toho ten výběr je, nejsme stejné 😉 . Když už jsi u snažení, jsou prostě ženy, které jsou na dně, že se jim nedaří měsíc, ale jsou i ženy, které vše berou s nadhledem a říkají si, že dítě příjde ve vhodný čas. Jako jsem já 🙂 . Snažili jsme se přes dva roky, nakonec se zadařilo po IVF. K měření ovulace prostě příjdeš, protože někdo prostě musí. Např. my jsme nesměli mít sex mimo ovulaci, takže pak prostě nemáš na výběr 😀 , ale i tak to nemusíš brát jako povinnost a musíš 😨 . Já jsem tedy BT neměřila, to si neumím představit.
Jak jsem pochopila, někdo prostě potřebuje měřit, zapisovat apod., tak jí to vyhovuje a nemusí to znamenat, že pak z toho má depresi, třeba naopak, protože má pocit, že proto něco dělá a to dělá na psychice hodně.
Hlavně se nestresuj, věřím, že miminko ve vhodnou chvíli příjde a když to nepůjde hned, nevěš hlavu, vše je pro něco dobré 😉
Asi si člověk musí umět informace třídit. Já ze začátku vyšilovala z informací o alergiích a jiných dětských nemocech. Ale chce to fakt zdravý rozum.
Na MK si může každý najít co chce a potřebuje. Info je hodně, takže to svádí k tomu vědět o všem hodně a stresovat se tím. Ale to záleží na každém jak s tím naloží. Když se ti tu nelíbí, tak tu být nemusíš, nebo se vrátit až budeš těhotná nebo mít dítko a vybírat si které diskuze otevřeš a kam se zapojíš.
@g_m je jasne, ze se ještě dlouho nesnazis. Svým zpusobem mas pravdu, na druhou stranu nemusíš byt na forech kde se Ti nelibi..
souhlasím...hledání duchů je naprostá blbost a dělání těhu testů příliš brzy zbytečně stresující... 😒 každý si může číst, co chce...ale tady to člověka svádí...taky bych se vyprdla na všechny témata Snažilky atd...pak je z toho každá, které to nejde, úplně mimo a nešťastná, že ta druhá už je v tom...zbytečně si ubližujete 😒 😒 😒
No my se snazime ale se zakladatelkou souhlasim.. clovek by to mel delat proto, ze na to ma chut, ne proto, ze si zrovna udelal nejakej test, kde mu vysly 2 carky (nebo nevim jak to funguje)... a pak si udelat pro jistotu 10 tehotenskych testu a hledat tam duchy 🙂 Nevim.. myslim si, ze tohle je stejny, jako ''hledani idealniho chlapa''.. clovek muze obchazet 10 baru tydne a hledat ho, anebo muze proste zit svuj zivot a cekat az to prijde.. a ono to pak prijde, kdyz to clovek nejmin ceka. Takze za me, kdyz se clovek snazi, tak to chce proste moc neresit, nechranit se, a ono to prijde az to prijde.. (A samozrejme, ze pokud to fakt dlouho nejde, tak je potreba se nechat vysetrit a zjistit, jestli tomu clovek muze pomoct, to zase nerikam.. ale proste se nestresovat zbytecne).
Souhlasím se zakladatelkou, manžel mi říkal, že mi ty stránky zablokuje, abych nebyla v nervech. 🙂 Ale já nic, co mě děsí nebo nepotřebuji vědět jednoduše nečtu.. A to může udělat každý přece.. Trochu to na mě asi vliv mělo, ale jak si psala, holky tady prožívali to samé a v čekání mě podpořili..
Já třeba nechci aby o tom někdo v okolí věděl, radši se poradím a popovídám tady. Než abych riskovala, že to nějaká drbna hned někde vyštěbetá.. Rádi bychom to všem sdělili, až bude správný čas..Každý má jiné důvody.. 😉 😉
Měla jsem takovou kolegyni a stýkat se s ní osobně, věř, že je snad lepší být tady virtuálně :D nakonec to dopadlo tak, že ji nemoc v rodině "vysvobodila" a nyní čeká na porod... Prostě na to přestala myslet a povedlo se 🙂

@g_m 😀 😀 😀 😀 nesmíš se tím nechat semlít.... vsichni nejsou takový 🙂