První sex po porodu - pálení pochvy

calvac
9. dub 2018

Mely jste to nektera? Co to muze byt? Strasne paleni pochvy behem styku,pak uz ne. Sex jsme tedy nemeli asi 2 mesice. Muze to byt tim,ze je vse uvnitr stazene? Nic mi jinak neni,zadne problemy,zaden vytok atd.

ela90
9. dub 2018

@calvac Měla jsem stejný problém, pořádně promazat, nikam nespěchat 😀 a ono to za nějakou dobu přejde. U mě asi za tři měsíce.... trvalo to celkem dlouho. A to jsem teda po 30h snahy porodit normálně skončila na císaři. Tím chci jen napsat, že miminko nešlo přirozeně. Pokud to není žádný zánět, na gyndě mi řekli, že to jsou hormony a viz rady výše ;)

calvac
autor
9. dub 2018

@ela90 aha,diky,teda 3 mesice je kus casu,ja jsem taky po cisari,zapomnela jsem pripsat. Kdyby slo mimi prirozene,tak si rikam,ze teda nevim,jak by to bylo. Asi horsi.

rajani
9. dub 2018

Je normální díky hormonům, že je po porodu sliznice sušší (takže nešetřít lubrikantem). Také se v těhotenství pracovalo na rozvolnění vazů atd, v šestinedělí a po šestinedělí se tento stav dostává zase do původní kondice. I ženy po vaginálních porodech mají dojem, že jsou tam více stažené. Takže cvičit, cvičit. Nebo zkusit jiné polohy.

Popř. Po porodu jsme dost náchylné na všelijaké moribundy, může v tom být i třeba zanet, kvasinka apod...ale to bys asi měla potíže více palcivejsi a nejen při styku.
Primlouvam se za první odstavec :D

priefi
9. dub 2018

@calvac myslim, ze problem je v nedostatecnem zvlhceni. Doporucuji ze zacatku pouzivat lubr.gel.

saba77
13. kvě 2019