První živé vysílání z Modrého koníka: PTEJTE SE našich hostů
Záznam z živého vysílání bude již brzy zveřejněný. 🙂
Vítáme vás v naší poradně, kde se dnes můžete ptát našich hostů:
- gynekolog MUDr. Štěpán Machač, Ph.D.
- porodní asistentka Anička Kohutová
- laktační poradkyně Terezka Kaslová
- a naše maminka z Koníka Zuzka
Živě vysíláme dnes 4.11. od 20:00 do 22:00 hodin. Klikněte na video nahoře a jste s námi. 🙂
Jestli máte otázku o těhotenství, porodu či kojení, klikněte na “+ Přidej příspěvek”, napište svůj dotaz a odešlete. Odpovídáme přímo v živém vysílání. Na závěr zodpovězené otázky slosujeme a 3 z vás dostanou poštou dárek. 🙂
Pokud něco nepoběží, jak má, mějte s námi strpení - vysíláme poprvé. Díky! 😉
Příjemný večer!
váš Modrý koník
Dobrý večer,
děkuji za prima pořad na středeční večer, mám dvě odrostlejší děti. Dceru jsem rodila KP přirozeně, vše probíhalo v pořádku, v noci jsem ale hodně krvácela a ráno mě bez vysvětlení odvezli znovu na sál, čistili mě a znovu šili, druhý porod také přirozeně byl z mého pohledu o to horší, mohlo to být opětovným šitím? Mám krásné a zdravé dvě děti. Děkuji za odpověď a přeji hodně radosti z nových miminek.
Diskuze se parádně rozjela, máme velkou radost, že se nám tu hromadí otázky na naše hosty 🙂 Ti souhlasí, že diskuzi prodloužíme o hodinu, tedy do cca 23:00! Stále můžete psát, jsme na příjmu v živém vysílání 🙂
Dobrý večer, mám dotaz na pana doktora. S manželem se 4. měsíc snažíme o miminko. Vím, že je to krátká doba, ale často se zde setkávám s názory od doktorů u dalších uživatelek, že jim lékař doporučil počkat minimálně rok předtím než proběhne nějaké vyšetření. Pokud se ovšem u páru objeví nějaká komplikace s přirozeným otěhotněním je dle mě zbytečné čekat rok než toto začne lékař řešit. Jaký je Váš názor a proč myslíte, že lékaři tomu tak dlouho chtějí nechat volný průběh.
Děkuji za odpověď 🙂
Dotaz na pana doktora: dobrý večer, já jsem měla preeklampsii a syna jsem porodila v 30+3tt. Chtěla jsem se zeptat, jak je pravděpodobné, že by se situace mohla opakovat u druhého těhotenství?
Děkuji a hezký večer
Dobrý večer, dotaz na MUDr. Machače - vrátím se k porodům doma nebo v por. domech vs. porodnice - WHO doporučuje cca 40-50% fyziologických porodů v péči por. asistentek v domácím prostředí popř. v por. domech. Jaký je důvod odmítání tohoto doporučení porodníky v ČR? Děkuji za odpověď. Magda Cihlářová
Video je v úvodním příspěvku na PRVNÍ straně diskuze nahoře. 🙂
Jestli se vám video nezobrazuje (nebo vypadlo), zkuste tyhle možnosti:
1. klikni na tento odkaz: https://www.modrykonik.cz/forum/volne-diskuze/prvni-zive-vysilani-z-modreho-konika-ptejte-se-nasich-hostu/
2. obnov si stránku (refresh, CTRL+R)
3. rozklikni si nahoře "Zobraz úvodní příspěvek, který začal tuto diskuzi":
Dobry vecer mam dotaz.pokud jsem mela porod ukoncen kleštemi,je u toho miminka nejake riziko poskozeni mozku?
Mam dotaz na Modreho konika - bude pak mozne videt nekde zaznam (treba i sestrihany) videa? Polozila jsem dotaz a pak se mi to seklo 😀 Takze jsem bohuzel odpoved nevidela ☹ Dekuji a zdravim profesionalni medialni hvezdu Libi 😵 :-*
Ano, i po 22:00 pokračujeme v živém vysílání z Modrého koníka 🙂 Ještě cca hodinu tu pro vás budeme a těšíme se na vaše otázky. Na závěr vylosujujeme z našeho kouzelného klobouku 3 otázky, kterým pošleme poštou dárek 🙂 Zapojte se!
@aninkas1 Ani, ano, záznam někde bude k vidění. 🙂 Zatím nevíme přesně kde, ale plánujeme jej zveřejnit. Za chviličku jdu ukázat @libidrozdova tvůj vzkaz, tak nás sleduj :D
Dobry vecer. Chtela jsem se zeptat, jak je to s porodnimi asistentkami. Ma je kazda porodnice nebo si musim najit soukromou?
@moulinkaa škoda že nechodí víc dotazů, maminky už asi spí 😀 nebo kojí 😅 @libidrozdova jsi skvělá 1s*
Prosím paní laktační poradkyni o nějaké rady ohledně kojení miminka s refluxem. Pokud nepomáhají všeobecné rady, př. zvýšená poloha při kojení, zahušťování mateřského mléka Nutritonem atd..Množství mléka je hodně kolísavé - je ho buď nedostatek (miminko nechce pít díky bolesti po zvracení?) a nebo přebytek (chce hodně pít je po zvracení velmi hladové?). Já sama byla před 3,5 lety z tohoto začarovaného kruhu v pasti, ani za pomocí laktační poradkyně jsme problém nevyřešily a po 3 měsících boje s kojením a odsáváním jsem kojení dítěte s refluxem vzdala. Věřím, že by i ostatním maminkám mohly nějaké rady pomoct. Děkuji, Táňa
Dobrý večer. Chtěla bych se zeptat na rodičkou řízený hypnoporod. Je možné praktikovat v porodnici?
Děkuji za ❤️😊
Dobrý den, porodila jsem předčasně ve 34. tt, důvod mi neřekli, jen se lékař po porodu zarazil nad velikostí placenty s tím, že je velmi malá. Bude mé další těhotenství rizikové, ohrožené předčasným porodem? děkuji
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat pana doktora: Jaký máte názor na vitamíny pro těhotné? Na endokrinologii mi byl doporučen GS Mamavit kvůli Jódu, ale když jsem si nedávno byla kupovat již druhé balení, lékárnice mi řekla, že bych ho neměla užívat každý den, aby se mi pak nenarodilo moc velké mimčo. Nevím jestli to s tím souvisí, ale když jsem byla na ultrazvuku ve 20+4 tt, plod měl rozměry jako při 22+0 tt. Je tedy možné že to je po vitamínech? Nebo to může být tím že jsem poměrně vysoká (183 cm). Děkuji za odpověď.
Tak a pomalu budeme končit. Čteme poslední otázky a těšíme se na... LOSOVÁNÍ 🙂
Mám dotaz může dítěti ublížit vyvolání porodu ? Děkuji
Dotaz pro pana doktora... muj muz byl s nami po porodu na pokoji.. nemohla jsem moc chodit,maleho mi nosil,cimz mi moc pomohl u porodu mi spise vadil.. myslite ze v budoucnu nastane nejaka zmena a bude vice rodinnych pokoju aby i muzi byli vice zapojovani?
Vylosované výherkyne: @gremlin_ka @granda a @pavlamlcakova Moc gratulujeme a posíláme dárečky 🙂
Děkujeme vám všem, kdo jste nás sledovali 🙂 Právě se loučíme s našimi milými hosty, kteří vás pozdravují a děkují za všechny položené otázky. Těšíme se, že jsme společně prožili krásný večer.
Třeba se potkáme při nějaké další podobné příležitosti nebo se - prostě sejdeme na koníku 😉
Dobrou noc všem!
Já také děkuji všem, hlavně Terezce za velmi krásná slova! 🙂
@renyb
Zdravím,
po komplikovaném císařském řezu před 4lety a po mimoděložním těhotenství minulý rok v lednu kdy mi odebrali jeden vaječník, očekáváme další miminko každou chvilkou a dokonce mám prý velkou možnost rodit normálně. Takže doporučuji zkoušet a nevzdat se. Snad se podaří také 😉

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda jde nějak snížit riziko předčasného porodu. V prvním těhotenství jsem porodila ve 33.týdnu a nyní bych se toho chtěla vyvarovat. Těhotenství bylo bezproblémové, z ničeho nic jsem dostala kontrakce a ani kapačky na zastavení porodu nepomohly. Děkuji moc za odpověď