icon

Půjčila jsem kamarádovi peníze, ale nevrátil je. Mám právo jít na policii?

princezna19
2. pro 2020

Zdravím všechny.
Mám problém, pujcovala jsem kamarádovi peníze s tým slíbil, že mi vrátí. Bohužel není to tak, říkal mi, že nemám s ním žádnou smlouvu a nehodlá mi to vrátit. Mám právo jít na policii, aby to řešila? Když nepomůže tak na soud?

te_reza
•
2. pro 2020

🤦‍♀️Ani v rodině bych nikomu nepůjčila na dobré slovo. Leda tak svojí mámě a ségře. Vzhledem k tomu, že nemáš v ruce nic a je to slovo proti slovu, nemyslím si, že si nějak významně pomůžeš. O jakou částku se jedná?

princezna19
autor
•
2. pro 2020

@te_reza mám zprávy a psal mi, že do 20.11. Mi vrátí. K tomu zablokoval mě na facebooku. Částka je 6 500kc

princezna19
autor
•
2. pro 2020
te_reza
•
2. pro 2020

Do 20.11.to měl vrátit? S tímhle by to asi šlo no. Minimálně to můžeš zkusit.

princezna19
autor
•
2. pro 2020

@te_reza ano do 20.11., pujcovala jsem v srpnu a od září čekám až vrátí, pořád měl výmluvy

te_reza
•
2. pro 2020

Tak zkus tu policii nebo nejdřív pohrozit jemu, že tam půjdeš

michaela666
•
2. pro 2020

Poslala bych mu doporučeně výzvu k zaplacení dluhu. Kamarád ji posílal tuším 2 krát a když se nic nedělo tak měl v ruce důkaz, že dotyčný výzvu převzal a nijak nereaguje...To jenom kdyby se chtěl vymlouvat, že mu na sociálních sítích blbnou zprávy, a že tě nezablokoval úmyslně.

princezna19
autor
•
2. pro 2020

@michaela666 pomohlo nějak?

princezna19
autor
•
2. pro 2020

@te_reza to jsem pohrozila a nic, měl jen vymluvi

michaela666
•
2. pro 2020

@princezna19 Řešil částku přes 60 tisíc, posílal na radu právníka. Ve výsledku to, ale moc nepomohlo. Dotyčný měl dluhy a exekuce kam se podíval. Takže ho aspoň dotáhl ke svému právníkovi a domluvili se na splátkovém kalendáři. Je to už skoro 2 roky a doteď neviděl ani polovinu. Pořád jenom sliby a výmluvy. Takže půjdou k soudu, ale domluvilo se víc lidí a podali hromadnou žalobu.

zelenaesmolda
•
2. pro 2020

@princezna19 ja tam ale nikde nectu,ze ti to odmita vratit ale ze momentalne je svorc

barulina
•
2. pro 2020

Presne jak pise zelenasmolda. On nepise ze nevrati, ale ze ted nema. Pisemnou dohodu nemate, jak chces dokazat konkr. Datum kdy melo dojit k vraceni. Mimochodem, smlouvy a podobne nepatri na pcr, ale jedna se o obcanskopravni spory

jezz1e
•
2. pro 2020

Policie tohle řešit nebude, odkážou tě, ať podáš žalobu u soudu. Pokud máš jen tohle a neposílala jsi mu to třeba převodem, budeš mít problém prokázat výši půjčky.

mimi1004
•
2. pro 2020

Policie ti nepomůže, jak ti už psaly holky. Je to občanskoprávní spor a ten se může táhnout x let. A pokud nemáš svědky, bude to slovo proti slovu. Přišla jsi o peníze a i o kamaráda.

klea81
•
5. pro 2020

@princezna19 pokud je to nad 5 tis tak ano, pokud dluží více lidem, tak si taky může jít chlapec sednout, nám kamarád dluzil jen 1500, oznámení jsme nedávali a pak přišel a vrátil po x letech, že byl za dluhy ve vězení...

colik
•
6. pro 2020

Nebo se s ním domluv,aby ti to vrátil na 3-4 x.Je to lepší,ako by ti to nevrátil vůbec.Pochybuji,že ti dá naraz z ruky 6 500.Bude se stále vyhovárať že teď nemá....

barulina
•
6. pro 2020

@klea81 toto neni pro pcr. Toto je obcanskopravni spor. To rovnou na soud. Policie resi tc a pr