Schválili protikuřácký zákon, vaše názory?
Ahojky holky tak schválili protikuřácký zákon,zákaz kouření ve všech hospodách.Jinak uvažují i o tom že schválí zákaz nalévání podnapilým hostům jinak může mít obsluha zákaz činnosti na 2 roky.Vidím to jen já tak že je to velké omezování pro svobodné podnikání?Jaký máte na to názor vy?Pojdme diskutovat🙂
Já ti ani nevím. Bydlíme ve čtvrti v Praze, kde jsou hlavně Ukrajinci a bohatí Rusové a ti ráno vypadnou a přijdou večer. Navíc i nedopalky jsou pokutovány, takže kouřit venku mohou, ale nesmí to odhazovat, je tu pokuta na to až 5000 Kč, hodně se tu chrání i zeleň, nenajdeš tady ani bobek od psa...
Já jsem ráda, že nový koberec je pořád "živý" a netáhne mi smrad do oken. Zrovna včera ale někdo seshora připálil vajíčka a to byl humus 😀
to je dobrý si nějak poradím😉Když jí miluješ neni co řešit😍
Je zajímavé, jak nekuřákům vadí kouření, přitom když v nejmenovaném podniku byla denní místnost rozdělená na kuřáckou a nekuřáckou, tak 98 procent nekuřáků sedělo s kuřáky na kuřárně a klidně svačili.
Aleluja za to,rada chodim do jedne kavarny palacinkarny a neni vetsi hnus nez kdyz si vedle vas nekdo zapali,to mate pocit,ze ty vajgly zvykate. Pokud si nekdo chce nicit zdravi at si ho nici doma,ale proc mam mit uzene plice i ja?
@magdalenax proc asi, pokud chteji jist spolu, musi ustoupit nekurak, kurak ze sveho zvara neslevi. a je to porad dokola. nekuraci proste na vyber moc nemaji, pokud se nechteji stranit kolektivu, kuraku je stale docela dost, ac nechapu proč.inteligentni clovek proste nekouri, protože mu dojde, že nic dobrého pro nikoho to neni.
@mulgrew Tak oni to vědí i ti méně inteligentní, v tom to není... To je jako kdybys napsala, že obézní člověk je hloupý, protože musí vědět, že to není zdravé. Je to prostě závislost, která začíná obvykle v nižším věku a tím hůř se s ní bojuje. Spousta kuřáků ti řekne, že by ráda přestala, ale prostě jim to nejde - nemají vůli.
@astyna Sorry, ale lít na někoho vodu neni vtipný ani k chlubení, je to neslušný a pavlačový řešení. Mně třeba stačí, když mě někdo normálně slušně požádá- z čímž se setkávám zcela výjimečně- z 90% jsou to czech style hovory určený ne jako mně, ale abych slyšela. Tohle přesně zapadá do chování, co to zhoršuje na obou stranách. Jenom nekuřáctví z tebe slušnějšího člověka fakt nedělá.
@mulgrew ...nééé, to není tím, ti nekuřáci si totiř nemůžou nechat ujít "drby", aby náhodou o něco nepřišli....., tak radši sedí na kuřárně
@magdalenax i to je mozny 🙂
@astyna ....strýc zemřel na pasivní kouření....., když si tohle napsala, ...- důkaz máš?
Pracoval po válce v kanceláři, kde všichni kouřili, tenkrát se o pasivním kuřáctví pouze hovořilo, zemřel na zhoubné nádory v krku typické pro silné kuřáky. V krku se udělají boláky, které duří a praskají a vytéká z nich tekutina, která infikuje okolí. Sousedka na to před pár lety zemřela taky. Dnes už se to dá jakžtakž řešit. Ono je nejhorší, že to všem okolo pořád říkal, ať chodí kouřit vedle, ale moda byla holt moda...
Jestli důkaz myslíš jako zdravotní kartu, tak to vážně už nemám...Mě stačilo svědectví mé babičky, která ho chodila navštěvovat do nemocnice, než zemřel. Myslím, že takový pohled by vyléčil každého kuřáka. Nebo spíš pasivního kuřáka...
@astyna Tak jo, takže mi vysvětli, jak je možné, že šestiletá holčička zemřela na rakovinu dělohy......
To, co zmiňuješ není důkazem o tom, že zemřel na pasivní kouření
Nevím, jak rakovina dělohy 6 leté holky souvisí s protikuřáckým zákonem...
Není jasně, ono to je stejně jedno, je to již přes půl století a třeba to měl z smaltovaného nádobí 😀
@astyna Jak to souvisí? Zcela jednoduše. Není a nebylo nikdy prokázáno, že kouření způsobuje rakovinu plic, jen že ji podporuje (možná). Stejně tak, jako je to s rakovinou děložního čípku - střídání partnerů a pod., dále rakovina dělohy a bůhví čeho.
Rakovinotvorné buňky má v sobě každý živočich, nejen člověk. Otázkou je, zda se "probudí", a začnou bujet, nebo ne.
Proto na rakovinu plic neumírají jen kuřáci.
Mám kamarádku, která kouří hodně, sakra hodně a bylo jí řečeno, že má plíce jako kojenec
@magdalenax Bohužel to nebylo prokázáno hlavně díky lobby a právníkům tabákových firem.
@luj89 No, to bychom zašli opravdu daleko.... . Nekuřáci mají mraky možností, kde se kulturně vyžít, pobavit se. Nejsou nuceni chodit mezi kuřáky. Nekuřáckých restaurací je víc než dost a nikdo je nenutí chodit do kuřáckých. Já jsem kuřačka, a nemám problém jít do nekuřáckého prostředí. Nepožaduji na návštěvě v nekuřácké rodině otevřít okno, a nic podobného, prostě si nezapálím a hotovo, nemám s tím problém. Pokud má nekuřák problém s prostředím, kde se kouří, ať tam neleze. Hotovo.
Mimochodem, když jde k lékaři kupř. již potvrzený cukrovkář, - přiznává hned za prahem, že ho nějaká dieta nezajímá?
Kuřák věší na nos lékaři, že kouří?
Obézní to, že se láduje čokoládou?
Ne, a to jsme u toho. Jak je možné, že má kuřačka plíce čisté, přičemž ani slovem nezmínila, že kouří? - Kdyby měla plíce zanesené, rovnou by jí bylo řečeno - kouříte, nekuřte, ale proč to nikdy žádný lékař nevypáli naplno...., jste kuřák? Protože důkaz není....
@magdalenax mno vidíš, tak když s tím nemáš problém, tak proč proti tomu tak brojíš?to zvládneš ne?jinak jsi mě celkem pobavila jak kuřačka má plíce jako kojenec hh..to asi opravdu nee nevěř všemu..promiň ale ty tu fakt úplně absurdně obhajuješ něco, co už je dávno prokázaný.. je to prostě karcinogenní svinstvo a obecná zásada v civilizované zemi je, že svoboda jednoho jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda druhého..😉
@mialagia Jo, tak když jsem Tě tak pobavila, tak asi budeš věcí znalá. Mám na Tebe tedy otázku. Jak dlouho trvá zotavení plic z prachu, který dýcháme v domácnosti - resp. jak by dlouho taková regenerace plic trvala, kdybychom se odstěhovali mimo civilizaci.
Kdyby ty cigarety byly takovým karcinogenním svinstvem, jak píšeš, neměl by kuřák šanci dožít šedesáti let
Mimochodem, brojím proti nevychovanosti našich vládních. Tohle nemá co se zákonem dělat
Jako nekurak tento zakon absolutne vitam a doufam, ze bude na vzdy. I kdyz je totiz v jedne restauraci "rozdeleny" prostor kuracky a nekuracky, stejne v tom nekurackem je nahuleno. Hruza. Jdu se tam najist, ptz tam dobre vari, ale je to o rychlem najezeni, rychlem zaplaceni a rychlem vypadnuti. Naopak mozna budou i nekuraci zustavat v restauracich dele a vice utrati, kdyz nebudou nuceni dychat k jidlu zasmogovane prostredi. Ono najit nekurackou restauraci je docela makacka😣.
@aiva01 No, to napsal jeden plzeňák do fóra pod článek na seznamu také, že najít nekuřáckou....
Je to naopak
@magdalenax tak je to hrozně individuální to je jasný..každý máme jiné dispozice, jiné prostředí celkově a spoustu faktorů..doma taky složení prachu je u každého různé..máme jiné materiály, každý používá různé chemky..čisticí prostředky..ale popravdě mi trochu uniká co tím chtěl básník říct..já jsem jen psala, že plíce kuřáka prostě nikdy nebudou jako plíce kojence a že to je karcinogenní svinstvo a to je fakt..co s tím má společného prach v domácnosti..?🙂
Prostě takhle - normální je dýchat co2, tj.kyslík a ne nějaký smrady co obsahujou 1000 škodlivin..takže já jsem za to fakt ráda..
O2 překlep..pardon😀

@astyna Můžu se zeptat kam ti kuřáci chodí kouřit? Z okna, před vchod nebo doma?
@trolik To je věc názoru jestli k pivu patří cígo 😀. Ono takové pšouknutí je narozdíl od kouření docela zdravá věc 😉