icon

Separace po porodu a pocit viny: Jak se vyrovnat?

21. pro 2021

Ahoj, mám 8 měsíční holčičku, zdravá, vše ok. Ale poslední dobou hodně vzpomínám na porod a naše začátky a dobíhají mě velké pocity viny. Porod byl nekomplikovaný, rychlý, Apgar 10-10-10, bonding necelé 2 hodiny. V porodním přání jsem měla plný rooming-in, opakovala jsem to i když mi malou odváželi na vyšetření po porodu. Slíbili, že mi ji hned pak dovezou na pokoj. Já jsem se osprchovala, odvezli mě na pokoj a čekala jsem na malou (byly 3 ráno). Nicméně přišla sestra, fakt moc milá, zajímala se o mě a tak a já se ptala na miminko. A ona že malá spí, že ji nebudeme rušit, ať se prospím a že mi ji přinese v 5:30. Já jsem nevím proč (únava?) souhlasila... Nakonec mi malou přivezli až v 6:30 a mě to teď hrozně mrzí, že byla sama. Jasně že je milion horších scénářů, ale moje pocity viny jsou velké a nevím, jak z toho. Zažila jste některá? Pomohlo vám něco? Děkuju... A omlouvám se za anonym, ale zná mě tu rodina i kamarádky.

Strana
z2
jannym
23. pro 2021

Chapu, je to neprijemne, bolave, mam dve deti, jedno si proslo separaci v porodnici (nereagovala jsem na leky uplne asi standartne proste me ty oblbovaky vyply, mela jsem i velka poraneni a podle papiru i nezanedbatelnou ztratu krve, kdyz uz jsem ji mela u sebe po 1,5 dni jsem sla na odstraneni hematomu s tim ze me po operaci vrati na pokoj a k maly, ne tak jsem se probudila na jipu a tam stravila dalsi 1,5 dne, dceru mi nosily jen na nakojeni, dodneska se mazli moc rada ale je to takove rychlo pomazleni (a naucila se tam cucat palec, cuca porad a to je ji uz 8, dela to, protoze ji to uklidnuje, neuroza jak prase…), kdezto syn se shodou ne uplne dobrych nahod narodil doma, porodni asistentku delal manzel a operatorka z rychle, krome 4 hodin kdy nebylo misto na poporodnim a ja musela pockat nez se uvolni misto a zaroven ho daly trochu ohrat, nejak chudak v sanitce ostydl, ale to uz jsem mezi tim 2 hodky poposedavala na sesterne a kojila a nuflala ho a on vydri byt u me porad, je to takovy mamankovatej mazel a myslim, ze to castecne souvisi, cast je jejich odlisna osobnost a cast nasledek toho jejich prichodu na svet

Strana
z2