Skoro 5letý syn začal být agresivní

lucisek84
13. led 2018

Maminky nevime už co mám dělat.Mám skoro pětiletého syna.A začal být strašně agresivní,aleje agresivni na mně a teď už i na manžela.Trvá to už dlouho.Myslela jsem,že to přejde,ale je to horší.
Začalo to tím,že vůbec neposlechne.At mu řeknu ukliď si prosím v pokoji.Nebo se mně zepta jestli může třeba udělat něco co se nesmí.Když mu to zakážu tak to stejně udělá.Tak na něho zakřičím ať to nedela a on po mně vystaruje a zacne mi dávat pesti do nohou a do zad.Začal to dělat i na manžela.Dneska venku mne zacal mlatit pred lidma na hřišti,když jsem mu zakázala jednu klouzacku.A doma mně kousnul tak moc do stehna,ze tam mam podlitinu.
Nic na nej neplati.A já už nemůžu.Jsem na dně.už jsme byli u neurologa a u psychyatra.Ta by mu dala prý prasky na uklidnění a ovládání,ale ja do něj nechci rvát chemii.Zkoušela jsem i Bachovky a nic.Chtela bych druhé dítě,ale nedokážu si to představit.Dekuji za rady a názory.

ivular
13. led 2018

@lucisek84 A psychiatr to uzavřel jak? Určitě by to chtělo psychologa (ale dobrého!!), aby Vám pomohl najít způsoby komunikace se synem.. Vím o rodinách, kde musejí být nože apod. předměty pod zámkem, jelikož by je děti neváhaly v afektu použít. Nemyslím ale, že by si ti rodiče mohli dovolit na děti zakřičet, jelikož to bývá spolehlivý spouštěč afektu.
Přeji hodně sil!

lucisek84
autor
14. led 2018

Psychiatr to ani neuzavrel.Rekla,ze pokud bude problemame prijit pro prasky.Ale pry z toho vyroste.Ale psycholog by byl asi lepsi.Nonoze zatim na nas brat nechce.A prave toho se do budoucna bojim.Je mi z toho zle.A je mi to strasne lito.Nereknu kdyby to videl u nas v rodine,ale jsme plnohodnotna rodina bez nejakych problemu.Dostava od nas hodne lasky.Nevim co se s nim deje.

luckamarcu
14. led 2018

@lucisek84 nevím jestli si taky zkusila mu dát klasický na prdel...tohle by moje děcko udělalo jen dvakrát,neboť podruhy bych ho serezala za tady tohle a bylo by me úplně jedno jestli bych byla někde venku před lidima..pokud nepomáhá domluva a atd.evidentne nemá vůbec žádnej strach a respekt a to by v pěti letech už měl rozeznat...

ivular
14. led 2018

@luckamarcu Podruhý bys ho seřezala na prdel a potřetí by v afektu úspěšně vyskočilo z okna nebo záměrně vlítlo pod rozjeté auto - a věz, že vím o pár dětech, kteří se o toto pokusily už v předškolním věku. Takže díky za "erudované" rady.

@lucisek84 Hm, to vypadá i na dost mizerného psychiatra. Bylo by dobré zjistit příčinu - často se takové chování pojí s nějakými vývojovými poruchami.. A že by to musel syn někde vidět - na to nevěř, to jsou jen pověry z dob minulých.. Určitě pomáhá, že má hodně lásky, ale zdá se, že je tam prostě nějaký objektivní problém, který by bylo dobré odhalit. Jenže najít DOBRÉHO psychologa, to je jako jehlu v kupce sena:(

luckamarcu
14. led 2018

@ivular zas bych to tak černé neviděla...to by musela být mrtvá trictvrtina republiky...

lucisek84
autor
14. led 2018

@ivular no ja uz zkousela uplne vse.Po zlem to je jeste o 90% horsi nez kdyz s nim mluvim v klidu.A i tak kdyz se snazim mluvit v klidu je to vse k nicemu.Absolutne ignoruje vse co mu rikam.Nechce vubec slyset co rikam.Kazdy den mame prorvanej a celkove je vsechno spatne.Ja nevim zda to neni i tim,ze je semnou od narozeni neustale.Babicky ani dedeckove nejsou.Krom skolky vlastne nezna jine prostredi.Nikde nebyl nejakou dobu bez nas rodicu.Mam dojem,ze si mne a manzela neumu vazit.Kdo skonci pod praskama budu asi ja.Protoze takto zoufala jsem nikdy nebyla a to co jsem nemela na detech rada,kdyz jsem jeste dite nemela,mam ted doma.Uz mam chut proste utect.Nekam pryc kde budu sama.

ivular
14. led 2018

@luckamarcu Nemyslím, že čtvrtina republiky by měla vývojovou poruchu, přičemž rodiče všech těchto dětí by se rozhodli z nich tu poruchu vymlátit..

@lucisek84 Hele, já ty zásady až tak dobře neznám, protože konkrétně tento problém se naštěstí mého syna týká jen okrajově. Vím ale, že v okamžiku, kdy má dítě afekt, naprosto není možné ani dobré pokoušet se s ním cokoliv řešit. Prostě za takových okolností je nutné co nejdříve uklidnit (ale takto nedokážu poradit čím - na syna např. pomáhá odvést pozornost jinam, i když je to někdy těžké). Až když se to dítě zcela uklidní, je možné zkusit s ním mluvit, proč to udělal, jak byste tomu mohli společně předcházet, co Tě tím způsobil, co velmi nebezpečného by takto způsobit mohl, atd..

jezucha
15. led 2018

@lucisek84 Psychiatr to uzavřel slovy, že z toho vyroste? 😮😲 tak od toho bych tedy rychle utíkala. Každopádně dobrá zprava je, že vy sama si uvedomujete, že je něco špatně a chcete to řešit!👍 První co mě napadlo, jaký styl výchovy uprednostnujete? Dáváte mu hodně lásky..píšete..ti je pěkný, ale zná také své hranice? Umíte mu říci jasné a důrazné NE? Např chytit ho pevně za ruku a do očí mu pevně říci, že maminka se neboucha a že jí to bolí. Jakkoliv mu ukázat, že takhle ne, že to je přes čáru. To byl jen příklad. Sama musíte vědět, co na vašeho syna platí. Hlavně nad tím nemavnout rukou a řešit to. Myslím, že v 5 letech už dostatečně chápe. Hodně síly a trpělivosti

klartes
15. led 2018

@lucisek84 Teda síla. Já osobní zkušenosti s tímto věkem ještě moc nemám, ale možná bych to na něj zkusila psychologicky, že tě to bolí a že když tě bije, tak se s ním bavit nebudeš. Dát na zadek podle mě nic nevyřeší a ještě to bude horší. Kamarád má malého, budou mu 4 roky a je to něco podobného, zklidnila ho školka a začal i pěkně mluvit. Co ho zkusit dát do kolektivu dětí, Ale aby jsi měla možnost ho sledovat a případně zasáhnout, někde v herně? Viděl by že tohle se normálně nedělá. Do druhého bych v tomto případě nešla, bála bych se že by mu mohl ublížit.

lucisek84
autor
15. led 2018

On se,ale v kolektivu chova uplne jinak.Je hodnej.spis je ten,kterej ustupuje.Deti nemlati a umi se podelit o vsechno.Naopak on je ten co si necha od ostatnich hodne libit.Nekolikrat jsem videl treba venku na pisku jak jsou deti osklive k nemu a on se ani nebrani.Je takovej proste jen k nam.

lucisek84
autor
15. led 2018

@ivular jj zkousim odvest pozornost,ale marne.A kdyz se zklidni tak se s nim o tom bavim,ale jako by to nevnimal.Jen mi odpovida ze uz to neudela,a jen ano maminko.Ale nastane opet problem a je to opet to same.Jako bych mu nic nerikala.

lucisek84
autor
15. led 2018

@jezucha Prave kdyz zacnu rikat NE tak to zacne.slovo ne je pro nejvetsi spoustec.Bohuzel se obavam,ze ty hranice nema.Snazila jsem je nastavit,ale asi hodne spatne.Mam pocit,ze v rozhodujicich situacich jsem mu zacala ustupovat a tim to nejspis vse zacalo.A ted si k nam dovoli vse.

bondina
17. led 2018

A co teta kopriva? Je to bezpecne,vy se ho nedotknete,zabralo to na dvojcata meho ex v jeho veku,tam byl ale problem ze se rodice handrkovali o decka a pred doktorama kdyz se jich ptali na domaci prostredi nakonec teta...ta je hodne prisna ale hodna...tatinek vse povoli a maminka...no coment...trest tety koprivy prosel i s tim ze si ji sli utrhnout za velkeho revu- odtahla sem je za ruku a kolikrat sem je mezi ne strcila..sice se pak priznali ze je to moc nepalilo a teti tebe vic,ze jo,ale kupodivu to luxusne zabralo...doporučuji... U psychologa byly taky...

bondina
17. led 2018

Susene doma taky pali jestli mate moznost nekoho kdo ma bylinky na pude nebo susene pro prasata...