icon

Snažilky o první mimi, prvotěhulky a prvomaminky

hehena
22. čer 2009

My ze čtvrté Bé už po několikátééé 🙂))

Pro všechny PRVOSENKY, prvničky... prvosnažilky, prvotěhulky, prvomaminky 🙂
prostě pro všechny natěšené i vyjukané prvoky !!!

jen pojďte mezi nás holky 🙂 jsme rády za každou novou snažilku, co posílí naše řady *-)

_____88888b_________888888b
__d88?____d88b___d88b____`88b
_d8?_________d888b_________`8b
_8b_________________________d8
_b8__________________d8888b___d8888b
__d8________________d8?__d8b_d8b__`8b
___8ba_____________d8?_____d8b_____`8b
____`8da___________8b_______________d8
______`Y8b__________d8_____________8b
________`8b__________8ba_________ad8
__________`88_____88__`8da_____ab8?
____________8b___d8_____`Y8___8Y?
_____________`b_d?________`8_8?
______________`8?__________`8?

baeszinka
8. říj 2009

Hehenko,bude líp 😉 Za chvilku už budeš mít jiný starosti-kojení,přebalování,uspávání,ježdění s kočárkem,muchlání a pusinkování miminka... 😉 😀
To ti asi bude dělat velkej UZV,já na něm byla v nemocnici,ale protože ten můj mudr nemá tak dobrej ultrazvuk,tak posílá všechny do špitálu...

hehena
autor
8. říj 2009

nene PROSTEJ, klient prodává výstavu na kterou jsme dělali grafiku, a samozřejmě jí chce prodat i s tou grafikou... my tomu kliošovi fakt účtovali směšný ceny, jen abysme tu práci dělali. no a dle autorskýho zákoníku prodáváš dílo klientovi a ten jí nesmí poskytnout třetí straně bez tvojeho souhlasu. u loga to neřešíme, to je prostě značka, takže tam je licence neomezená, ale u grafiky a fotky se nám to samozřejmě nelíbí a chtěli bysme, aby si to třetí strana odkoupila... my na tom budeme tratný už jen tím, že tu práci dál dělat nebudeme....
a bohužel nás ten klient nutí dát souhlas bez nároku na nějakej honoráč od třetí strany, že by pak byl problém s prodejem... příde mi to silně nefér... fotku z fotobanky taky musíš pokaždý na zakázku koupit, neexistujou na to neomezený práva, to samý je s kopírování CD, DVD..... to je naprosto stejnej princip...
jenže kdybychom se cukali, tak s náma tenhle klient už nebude chtít pracovat a to si nemůžeme dovolit - a to je to. tím vlastně nemůžeme nic... můžeme se stavět na hlavu a máme po práci a ještě naší práci bude zpracovávat někdo jinej... situace by pro nás smaozřejmě byla jiná, kdyby nám to ten klient zaplatil, ale bohužel... obor, kterej dělám je jeden z nejnevděčenějších... bo si každej myslí, jaká je to sranda a jak nemáme na všem vejvar...

ale víte, že třeba jen u grafiky, reklamy se dělají tendry - ale to tendry bez nároku i třeba jen na skicovný... prostě firma osloví 10 grafiků, aby jim udělali na něco návrh a jde často třeba o kompletní zakázku, kdy chtějí zpracovat tunu věcí, aby jako viděli tu komplexní práci a mohli se rozhodnout....
takže děláš hoidny a hodiny zadarmo a ten dotyčnej pak řekne, tak nic, a nebo se už neozve vůbec... ??? to je sviňárna ne???

nebo už sjte viděli řemeslníky, který by vám museli předvýst svojí práci tak, že vám vykachličkujou část koupelky a vy jim pak řeknete, né díky mě se to nelíbí a nezaplatíte???? ani prd... takový chování existuje jen u nás no...

hehena
autor
8. říj 2009

no ve 22. týdnu to snad bude velkej UTZ... to už by můj dr. prošvihl snad všechno, co se dá 🙂)) 😀 😀 😀

hehena
autor
8. říj 2009

no jsem na to moje kojení, uspávání, muchlování právě zvědavá BAE, já musím prostě makat furt dál... :(

hehena
autor
8. říj 2009

ale to už taky píšu asi po stý 🙂))) a jsem s tím trapnááááá 🙂))))))))) 😀 😀 😀 holt můj boj, že jo... 😀

hehena
autor
8. říj 2009

tak a teď mi PROSTEJ napiš "tak to je bordel fakt" 🙂))) 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

prosteja
8. říj 2009

HEHE jo už to chápu.... jak říkám bordel 😠 na to nejde nic říct.... buď se budeš cukat (na což máš samozřejmě právo), ale pak ti hrozí, že ti tenhle klient odejde.... a nebo to prostě tak teda necháš být, ale nedostaneš za to zaplaceno a tvoji autorskou práci si bude užívat jaksi někdo jinej... hmmmmmm bordel 😔 😔 😔

tak myslím HEHE, že to velkej utz bude 😉

prosteja
8. říj 2009

HEHE ale nejsi s tím vůbec trapná... každej máme nějakej problém a většinou se opakuje furt dokola... taky jaksi u mě v práci nemůžeš chtít, aby mě tu zavalily cihly, když pracuju s papírama že? 😀 😀 😀 .... a na to fakt nejde napsat nic jinýho HEHE, je to bordel 😔 tak jak všude.... já se v tomto oboru vůbec nevyznám, takže ani nevím, jaká máte práva nebo povinnosti, jen to co mi řekneš, jinak se k tomu vůbec nedostanu.... ale zjišťuju, že je to prostě tak jak všude.... 😔

hehena
autor
8. říj 2009

jj je to tak všude... na to co děláme existuje autorskej zákoník... ale asi jako u všeho platí jen pro velký firmy. k těm by si nikdo nic moc nedovolil. to víš, my jsme malá ryba, je krize, práce málo, takže nesmíme kecat jinak nemáme ani tu trochu práce 🙂))...

hehena
autor
8. říj 2009

šmarjá dneska mě nějako bolí břuch... ble... :(

prosteja
8. říj 2009

no jasně HEHE, je mi to naprosto jasný...... vy jste prostě malý ryby, takže vám můžou pohrozit odchodem zákazníci a už je zle 😔

mě teda pálí šíleně žáha... jdu pro Rennie 😀

hehena
autor
8. říj 2009

jo Rennie mi došlo... 🙂)) musím pro zásoby do lékárně... 🙂))

baeszinka
8. říj 2009

Hehenko,bude líp 😉
No,holky já mizím,Kryštůfek usnul,tak toho jdu využít a taky se natáhnout a pak razíme kočárkovat 😉
Mějte se moc krásně a zase se někdy zastavím 😉

Ještě vám chci říct,že docela závidím těm maminám,co s nima můžou po porodu být aspoň chvíli manželé doma.Ty začátky jsou docela náročný a je docela fajn,když máte možnost na chvilku si odpočinout,uklidit,uvařit a "odložit mimčo" drahé polovičce...No,ale dá se to zvládnout i když doma mám teda už trochu bordel 😉 😉

prosteja
8. říj 2009

HEHE to já musím teď v zásobě pořád 😀

BAE tak si užijte hezký zbytek dne.... 😉 jinak si taky myslím, že je lepší, když manžel třeba aspoň ten týden zůstane doma nebo může přijít z práce dřív nebo něco, protože co si budeme povídat, asi žádná z nás neví, do čeho lezeme 😀 a když je pak miminko třeba nevrlý nebo tak něco, tak je asi nějaká pomoc vítaná 😅

baeszinka
8. říj 2009

Jůů,já si taky to pálení žáhy užila,au,au..ale hned po porodu mě to přešlo 😉 🙂
Jo a taky jsem se vážila a z nabraných 15 kilo mám nahoře ještě 4,pořád nosím těhu gatě,protože normální nedopnu přes kyčle.No a nějaký to kilčo mám asi v prsou,mám je ohromně nateklý,tvrdý a furt mi z nich stříká mlíko-zatím..bych mohla kojit celý východní čechy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

baeszinka
8. říj 2009

No a už fakticky mizím,běží mi spací čas 😅 😅

prosteja
8. říj 2009

BAE za to mlíčko buď ráda 😉 podívej, jak nějaký holky mají problémy ☹ .... a myslím, že z 15 kg mít nahoře 4 je naprosto bezvadný, vždyť malej má sotva 3 týdny 😉

hehena
autor
8. říj 2009

ty jo BAE tys nabrala jen 15 kilo??? já chci taky...
a už jen 4 nahoře??? já chci taky 🙂)))) to máš určitě 2 kila v prsou, když máš toliko mlíčka... 🙂

já už se vidím na těch 25.... bo už teď mám snad 5 navíc :(((((( ach ach....

a jinak bych taky uvítala, kdyby manža byl tenjden jen pro nás.... to je krásná představa... mno ale nepklapne.. 🙂))

hehena
autor
8. říj 2009

BAE pááá...

já do sebe zrovna tlačím oběd... mlask 🙂))

hehena
autor
8. říj 2009

ženy zejtra vyfotím pupendo... to budete zííírat... 😀 😀 😀

verled
8. říj 2009

jo ženy jinak mam 10,5kilo navrch🙂

prosteja
8. říj 2009

HEHE já fotila včera... no prcek se už pěkně roztahuje 😀 tak jsem zvědavá na to tvoje, o týden starší 😀

hehena
autor
8. říj 2009

no taky jsi VER o dva měsíce napřed 🙂))) takže 10,5 kilo je pohoda.... pamatuješ kolik jsi měla v 21. týdnu???

hehena
autor
8. říj 2009

no PROSTEJ moje bendžo je obrovskýýýýýýý 🙂)))) utíkejtééééééé :D 😀 😀 😀

verled
8. říj 2009

hehe:3kila

prosteja
8. říj 2009

HEHE 😀 😀 tak to jsem teda fakt zvědavá.... já jsem zatím s bříškem spokojená... srovnávala jsem s kámoškou, co je o 2 týdny napřed a to co tahá ona teď bych tahat nechtěla 😖 ...... a v metru mě pouští sednout, takže těhu bříško vidět jde a zatím je podle mě ok 😉 tak jsem teda zvědavá a doufám, že mi nepraskne zítra obrazovka 😀

hehena
autor
8. říj 2009

mno vidíš VER... mám náskoooook... fuj tajfl... huš vážím 66,5 kilo chi

hehena
autor
8. říj 2009

mno radši bych rychle monitor pojistila PROSTEJ 🙂)) 😀 😀 😀

prosteja
8. říj 2009

HEHE ten není můj 😀

hehena
autor
8. říj 2009

mno to je jediný štěstí PROSTEJ..... bo já expandujuuuu a když ti nepraskne monitor zejtra, tak ti určitě praskne další týden 😀 😀 😀

a co má kamarádka za takovýho pupíka??? s nějakým porovnej...

Strana