icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

baraskaska
25. zář 2017

@toryt no zatim ms neprichazi (tuk tuk) zacina mi obcas byt blivno a taky se mi lehce menej chute 🙂 ja uz nemerim nechci se zbytecne stresovat ale 2.rijna jdu na prvni kontrolu tak se moc tesim. Jediny co ze si v tydnu jeste koupim testik abych videla jestli treba neslabne.

janapuma
25. zář 2017

@tynka07 tak dnes teplota jen 36.7 ☹ ráno už tedy bez špinění, mam 2 dny do MS.
@kockakacka moc pěkný graf, teploty se ti drží 😊

toryt
25. zář 2017

@baraskaska to jsi na konci 5tt ze 🙂 tak at je vse v poradku a dej vedet

lucy0511
25. zář 2017

@tynka07 tak a teď přišla dramatická část cyklu to strašný čekání jak to dopadne 😒
A jak ty před nebo po ovu?

fanunka
25. zář 2017

@lucy0511 ale tak hlavně ze ovu je

kockakacka
25. zář 2017

@baraskaska dekuju, ale myslim, ze ne..
@janajens zkoušela, 10dpo s byl bily jako sníh, navic v éra me bolelo bricho jako na ms, tak si myslim, ze uz se chystá

lucy0511
25. zář 2017

@fanunka no ještě aby bylo všechno v pořádku a konečně to vyšlo pozitivně 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

janapuma
25. zář 2017

@kockakacka třeba bylo ještě brzo. Ja bych být tebou zkusila test, vypadá to u tebe velmi dobře. 😊

baraskaska
25. zář 2017

@kockakacka ja mela 9DPO uplne bilo, kolik je zenskejch co maj test bilej jeste tyden po vynechani zkusila bych spis ted, vzhledem k tomu ze to stouplo bylo by tam i vic hcg si myslim 😉

hlasimse
25. zář 2017

@krisatko Podle mě buď ještě neproběhla, nebo to bylo CD38, kdybys měla teď ty teploty stále kolem 36,5. Někdo má teploty celkově nižší, tak třeba tvé LF teploty jsou kolem těch 36,5. Každopádně ten jednodenní výkyv ovulaci rozhodně neznačí.

baraskaska
25. zář 2017

@toryt 4+2 podle kalkulacky, mam kratky cykly. 🙂 16dpo 🙂 dekuju moc, snad bude, jsem trosku mimo z tech dvou poklesu a vzrustu, no musim doufat ze to bude dobry.

krisatko
25. zář 2017

@hlasimse no a když bych ještě přidala info ze včera jsem měla dopoledne malinko zabarvený hlen, do růžová řekla bych?

hlasimse
25. zář 2017

@krisatko Tak je možné že se blíží MS a měla jsi anovulační cyklus. Anebo je to ovulace, některé ženy při ovulaci mírně krvácí. Ale to jen hádám... Teplota je stejně jen doprovodný ukazatel, není to tak přesné jako nějaké vyšetření. Uvidíš, kdy nakonec přijde MS, podle toho pak zjistíš, kdy asi tak (a jestli vůbec) proběhla ovulace.

krisatko
25. zář 2017

@hlasimse to je fakt na palici ☹ tak dlouhé cykly a ještě kdyby byly anovulacni ☹ no už jsem se domlouvala s Dr. Že kdyby se nezadařilo do listopadu tak začneme s nějakou hormonální pomocí pro vaječníky ☹

hlasimse
25. zář 2017

@krisatko Teoreticky když bychom počítali ten 38.DC jako ovulaci, tak bys klidně mohla být těhotná 😝 Ale nidace by takhle brzo asi neprobíhala, i když může už být 4.DPO. Nevím ale, jestli je důležité mít vyšší teploty v LF, někde jsem četla, že vyšší jsou pro početí a udržení lepší. Ale co je moc nízké nikde nepíšou. Zase jinde jsem četla, že důležitý je rozdíl mezi FF a LF, čím větší rozdíl, tím lepší. Něco ohledně progesteronu. Já se třeba nad 36,7 dostanu málokdy...

fanunka
25. zář 2017

@hlasimse když mi dr. na ultrazvuku nasla zrajici folikul a řekla ze asi za 2 dny bude ovulace a i me za 2 dny bolelo břicho a prsa je možné ze i pres to k ovulaci nedošlo?

hlasimse
25. zář 2017

@krisatko A měříš se bazálním teploměrem (s 2 desetinnými čísly), nebo obyčejným? Přijde mi, že ty teploty máš vždy s jedním desetinným číslem a takový graf se pak hůř interpretuje.

fanunka
25. zář 2017

@hlasimse ja začala merit BT az tento mesic asi po ovulaci a to jsem mela teploty +- kolem 37 a ted po menstruaci mam kolem 36,5 jsem zvedava jak to bude okolo ovulace.bolest břicha líbám 12-13. Den

hlasimse
25. zář 2017

@fanunka hmm to nevím - já vím např. to, že se tělo může připravovat na ovulaci a pak k ní nedojde, tak za nějakou dobu to zkusí znovu a k ovulaci dojde. Dokonce prý když máš v grafu nějaký vzestup ale jen pár dní, pak to spadne, tak se prý tělo snažilo ovulovat. Ale moc mi to nedává smysl pak s tou informací, že teplota stoupá až na základě proběhlé ovulace. Možná ten pokus sám o sobě vylučuje nějaké hormony, které se pak v grafu odrazí, ale až prasknutí folikulu vyvolá dlouhodobě zvýšenou teplotu. To spekuluju... Jestli na utz to vidí přesněji a hlavně jestli se dá spolehnout, že za ty 2 dny k tomu dojde, to nevím. Zkusím se mrknout na net...

toryt
25. zář 2017

Vcera rano jsem merila teplotu a behem peti minut tri měření uplne různá. Prvni 36,4, druhy 36,7 a treti 36,9. To asi bude blbnout teploměr ze 😁

fanunka
25. zář 2017

@hlasimse ahaaa ja mam take s jedním desetinym číslem... Velky problem? A taky ted o vik jsem si měřila v obvyklou dobu cca 5:30 a pak jsem zkoušela merit i po probuzeni cca v 8 a rozdíl byl znatelny +0,4

fanunka
25. zář 2017

@hlasimse díky no si to nedovedu vysvětlit když dle dr. Folikuly mam i dle ivf zásobu zralých vajíček taky tak kurna co se děje proc to nejde....

martinka1996
25. zář 2017

Tak i ja se přidávám a doufám, že tento měsíc ms nedorazí.. 😊

toryt
25. zář 2017

Luteální fáze je sice obdobím vyšších teplot, může se přesto stát, že teplota jednou či víckrát klesne na hladinu teplot předovulačních - to může být způsobeno buď:
estrogeny, které jsou v menším množství i v luteální fázi produkovány žlutým tělískem vedle progesteronu a jejichž hladina dosahuje maxima pár dní po ovulaci a i přes působící progesteron mohou teplotu snížit,
hormonální poruchou, kdy žluté tělísko produkuje méně progesteronu,
uhnízděním oplodněného vajíčka, tzv. implantačním poklesem

kaitinka
25. zář 2017

@dendasubaristka tezko rict, co na koho bude zabirat.. U nas prave asi nepomaha "nechat tomu volny prubeh", takze ja to holt budu muset zacit asi resit merenim a podobne..

dendasubaristka
25. zář 2017

@kaitinka no ja jsem se do toho stadia prave jeste nedostala porad na to myslim. Pristi mesic jeste zkusim snazeni den po pozitivnim.ovu testu s kdyz i tak nic,tak si reknu vsechno jsem zkusila a se*u na to.

krisatko
25. zář 2017

@hlasimse měřím se klasickým digitálem a teď bych asi kecala kdybych řekla jestli jsou ty desetinný místa dvě nebo jedno. Každopádně teď teda asi, pokud vůbec nějaká ovulace proběhla nezbývá než čekat než se dostaví ms. Když jsem byla těhotná minulé (nedopadlo, rodila jsem v 6 měsíci mnoho vvv) tak jsem měla pozitivní test až 63DC ale to už byly dálnice.

krisatko
25. zář 2017

@dendasubaristka to se strašně lehko říká ale těžko dělá ... Taky si vždycky s každou MŠ řeknu že už na to seru a budu si užívat. A pak zas cyklus dlouhy jak týden před výplatou a já zas furt přemýšlím kdy už si mám udělat test a jestli na něm něco bude a tak.

hlasimse
25. zář 2017

@dendasubaristka Teď jsem četla článek na netu kde psali, že ovu testy nejsou úplně nejlepší, protože prý často ukazují až konec plodného období - takže asi by bylo lepší pokoušet se o mimi ještě dřív. (?)

karolly
25. zář 2017

Holky my se tenhle měsíc fakt snažíme a od konce MS jedeme ob den.... 🙂 A je to nejlepší 🙂 Užíváme si jako za mlada... 😀

Strana