Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
@fanunka Zapisovala bych jen úplně první teplotu po probuzení. Jinak asi je možné, že utz vidí blížící se ovulaci, ale jestli opravdu proběhla se zjistí až zpětně. Takže je možné že se ovulace stane později. Jinak tam je ještě ten luteizační hormon, který měří třeba ty ovu testy, a tenhle hormon vlastně iniciuje tu ovulaci a zřejmě má vliv i na tu teplotu. Takže se někdy začíná produkovat, připravovat ovulaci, ale nedopadne to a ono se to za pár dní pokouší znovu. Já mám často pár dní vyšší nebo zvyšující se teplotu kolem DC 14, ale za 2 dny spadne a pak to většinou dopadne 21. DC. No, nakonec sexovat člověk může obden celý cyklus a pak se uvidí 😝
Budu 9. nebo 10.dpo , netuším 🤔
@kaitinka no zacinam se desit ze spadnu do nejakych depresí.
@hani1234 tak moje se taky daly vyfotit a nakonec nic :( nezbývá než čekat a doufat, že to výjde https://mkczimgmodrykonik.vshcdn.net/cFUGRv8ZLg...
@dendasubaristka Tak když test a bazálka odpovídaly, tak bych si tipla že ideální čas na zkoušení byl ten týden před tím vzestupem až do vzestupu.
@hani1234 vidim tam neco,drzim pesti... 🙂
@baraskaska Dekuju !
Holky , moc díky za vaši podporu !!
@dendasubaristka Nesmis si tyhle pocity moc poustet k telu. Vim, ze je to tezke, ale jde to.. Sama jsem mela uz kolikrat na male a myslela jsem, ze z toho zesilim.. Chce to se naucit myslet v tomhle smeru trochu jinak. Me kdyz neco depta a neco se kazi, rikam si, ze na vsem zlem je neco dobreho a snazim se na te spatne situaci najit neco pozitivniho. Je tezke se tohle naucit, ale ver mi, jde to. 🙂
@hlasimse tyden pred vzestupem? Vsak ovulace probiha jen jeden den..a pokles jsem mela dva dny a pak byl vzestup. Tak vim presne ktery den byla ovu.
@kaitinka no snazim se rikat je to dobre ze se jeste nepovedlo,manzel ma cas doresit praci atd..ale i tak to nekdy prijde no.
@dendasubaristka To jo, ale vzestup teploty probíhá hned druhý den po ovulaci jen u asi 10% žen. Jinak může proběhnout i 3 dny před vzestupem. 100% ti to nikdo neurčí. A vzhledem k tomu, že ovulace v podstatě ukončuje plodné období, sexovala bych spíš ještě o pár dní dřív (+ během ovulace). Spermie si na vajíčko počkají někdy až 5 dní. Ale vajíčko je možné oplodnit jen cca do 24 hodin, takže po ovulaci je už většinou pozdě.

@dendasubaristka to je prave to.. Je nejhorsi, ze na to nejde nemyslet a kort kdyz to mimco tak chceme..