Snažíme se otěhotnět
Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂
@90bobisek90 moc držím palce aby to vyšlo 🙂 já mám strach že budou cysty nebo že nebude stejně fungovat, pak už bychom museli jít dál ☹ nikdy jsem nečekala že budu mít takové problémy a nepujde to normálně hned ☹ kort když podle dr žádné zdravotní problémy nemám ☹
@kristyn.g Taky jsem si myslela, že to bude lehčí. Musíme doufat, že nám to pomůže 🙂 a ten clostík budeš brát jak dlouho?
@90bobisek90 teď 5 dní, pak když to nevyjde tak se domluvím že další případně bychom brali až po novém roce... když to nepomůže tak příští rok iui, pak ivf kdyby to joo nešlo.. ale na to je si myslím vždy dost času. Akorát čím déle to trvá kamarádky už čekaji druhátka tím víc mi hrabe.
@kristyn.g mohla bych se zeptat,kolik ti je? Jsem posledni v rodine,ktera nema jeste ani prvni, kamaradky zadelavaji na druhe,v praci rodi jedna za druhou. Takze uz jsem z toho nervozni,ze nam to nejde. A pokud nepomuze clostik,tak uz se musi na IUI?
@volfici
@luuucatko já také chodila do ISCERu a odešla jsem od nich, jediný co bylo dobrý byl ten luxus a to hezké zacházení se zákazníky. Jinak teda mrtvo o nic se nestarali jen nás honili do IVF. Manžel měl tenkrát horší no špatnej spermiogram a rovnou nám řekli ať zkusíme dárce no to jsem sklapla paty a utíkala jsem jinam. Nasadila jsem manželovi vitamíny upravila životosprávu a za 3/4roku byl nadprůměrný pašák!!!! no ale stejně se nedaří :( ale to je jedno prostě neřeší problém jen se ho snaží zaplácnout
@brokovich já myslím že je to tam.To já vůbec nevím kdy mám ovu nikdy jsem to nesledovala a teď když mám problémy s vaječníky ... Ale skouším testovat ( co kdyby že) ale pořád nic.Už si připadám jak šlehnutá mám 3 děti a stejně jsem jak kdybych měla mít první.Navíc to asi bude chtít čas než se mi vše srovná.
@pavlina30 Děkuji. To zjistíš, měř teplotu, testuj, sleduj čípek a hlen. Mně tohle strašně pomohlo. Člověk tak nějak vysleduje, jak má dlouhý cyklus, kdy mívá ovulaci, naučí se poznávat svoje tělo. Já jsem takovej analytik, tak mě to baví. A doktoři ty vaječníky řeší jak? Operace, léky nebo se to upraví samo? Já u prvního byla s určováním ovulace úplně mimo (šla jsem na to přes internetovou kalkulačku :D), takže jsme čekali celkem dlouho. :D
@90bobisek90 je mi třicet, no naše dr to tak podala, jaké jsou pak možnosti, že by na nic nečekala a šla do toho ivf pokud se nebude dařit... ale tak tak ona pracuje v pronatalu tak se nedivím že je tak zapálená do ivf.. ale ono když to tak dlouho nejde tak nam asi nic jiné nezbyde jestli clostil nebude fungovat
@kristyn.g na to pozor většina CAR nepomáhají otěhotnět přirozeně oni chtějí ty IVF aby z vás dostali peníze jim uplně nejde o to abyste otěhotněli a oni z toho nic neměli!!! takže když už najedeš na vlnu CAR tak musíš sypat o ničem jiném to c CARu není!!! nikdo se tě neptá jestli máš nebo nemáš čím zaplatit...
@katkas75 ahoj, jojo, všechno v pořádku, za chvilku jdu zrovna do poradny, tak jsem zvědavá, co mi "poradí" 😂, jinak je mi fajn, jako do skoku a do zpěvu mi není, přeci jen v těle se dějí změny, únava je větší, nejím ještě zdaleka normálně, sem tam záchvat hormonů, hlavně teda ty dojímací, ale to k tomu všechno patří, hlavně že jsme zdraví 🙂
@fanunka tak je to jejich byznys... Zas ale není každý CAR jen ždímačka peněz. Někde tě ženou do IVF aniž by byla hotová všechna vyšetření, to je pravda. A až teprve po dvou, třech neúspěšných tě pošlou třeba na genetiku, kde se zjistí, že je tam závažný důvod proč to nejde ani přes IVF.
Já ale musím říct za nás, že nás na IVF bez všech těchto vyšetření nepustili, za žádné jsme neplatili (nepočítám drobáky za např. AMH rozbor, ale třeba celá genetika byla na pojišťovnu), za IVF jsme dopláceli 25 tisíc i s mražením. Jasně, je to pořád pálka, ale věděla jsem, že máme všechna vyšetření, jiná možnost není a že jsme pro to udělali všechno co šlo..... A než jsme šli do IVF, udělali nám IUI, taky naprosto bez příplatku, což není rozhodně v CARech pravidlem. Takže ano, vydělávají na nás, ale někde jim jde i o ten pozitivní výsledek.... 🙂
@fanunka já tuhle zkušenost s CAR neměla. Napřed se řešilo proč to nejde, zkoušely se různé varianty. Měli jsme všechny testy..genetiku, imuno atd.
První platbu jsme platili asi až po půl roce, kdy jsem doplácela za léky. Mezitím jsme absolvovali IUI - na pojišťovnu, bez jakéhokoliv doplatku. Neříkám že všechny CAR fungují stejně, ale tohle j moje zkušenost.
Dne sudá jen podle ovu testu 5DPO a tak jsem expweimentalne změrila teplotu, zda ovu fakt proběhla a je nízko! 😡😭 jako fakt uz nevim.. 36,58 přitom ma ovulacni teplota bývá 36,96
@fanunka to určitě.. já nechodím přímo do caru, jen tam moje gynekoložka má praxi a zároveň pracuje v tom caru... no jestli mě do toho bude ještě jednou naváže tak jí řeknu že nemáme peníze a že se mi bude muset víc věnovat... mají natřískanou ordinaci tak si myslím že nechtějí moc dělat ty častější prohlídky, jeslti folikul prasknul atd atd.. :-/
ahoj,pridavam s k vam🙂 bude mi brzy 30 a pritel me konecne ukecal🙂Tenhle mesic se budem snazit poprvy - kamaradky mi doporucily kontryhel a jod. HA neberu skoro 10let.S nicim se nelecim, jen mi gynekolog sleduje nejakou cystu....ja bych to tehotenstvi a snazeni chtela prozivat tak nejak volne - bez mereni teploty, ovulacnich testu...akorat nekdy ovulaci poznam, nekdy teda vubec, vypocty se lisi..tak snad se nam zadari brzy🙂 nejlepe hned.Ha:-)
mě se v noci zdálo že jsem těhotná a že jsem v porodnici v nějakém bazénku ... 🙂 mě fakt šibne
Hm.... tak zase nic ☹ vám ostatním přeju ať je vše v pořádku a co nejdříve se zadaří 🙂 přítel jde v prosinci na spermiogram tak uvidíme....
@monikafrystakova týýýjo pěkně ty!!!
@lucka00024 držím palce na spermiogramu 🙂
@monikafrystakova krása, držím palce at nepřijde

@volfici jo jo oba jsme zdraví.. Příteli jednou vyšly pomalejší spermie, ale doktor říkal ze výkyv je možný. Prikladame to trochu tomu, ze jsme je vezly z domova. Jinak pritel bere spoustu vitamínů - Eregmu, listovku, agapurin. Ja mam za sebou i laparku na pruchodnost - vse OK.
Do Caru jsme az nyni, pred dvema mesici. Doktor řekl, ze chce pry prvni IUI bez jakýchkoliv prasku. No a prvni tedy dopadlo, tak jak jsem psala a druhá ovulace padne zřejmě na nedeli.
Na imunologii jsme byli a vse v poradku.
7 let? Tak to je tedy doba a ja se tady skladam ze dvou let. Neskutečně gratuluji 🙂. My jsme řekli, ze zkusíme 2-3 IUI a pak chceme na IVF, ale zatim stale čekáme jestli nam vubec vyjdou dny :(.