icon

Snažíme se otěhotnět

mari90
2. čer 2017

Ahoj, tuto diskuzi zakladam pro nas, ktete se snazime aktualne o miminko. Je tu nekdo? 😀 Moc rada bych si zkratila cas aspon takto pri cekani na // 🙂

dendasubaristka
14. pro 2018

No holky,tak už nemusím ani na gyndu :( test bílí a začínám krvácet

katkas75
14. pro 2018

@dendasubaristka to je mi líto....

dendasubaristka
14. pro 2018

@katkas75 já už zas nekrvacim. A gyndarka má dovolenou tak já nevím co si o Tom myslet

magicka89
14. pro 2018

@dendasubaristka takže čárka úplně zmizela? Kdy jsi měla termín MS? krvácíš hodně?

dendasubaristka
14. pro 2018

@magicka89 no měla jsem to dostat v úterý. Dneska ráno jsem šla na záchod a viděla jsem že začínám krvácet udělala jsem si test a čárka nejde skoro vidět jak kdyby tam nebyla musím ji fakt lovit. No a teď už zas nekrvacim vůbec. Nevím co si o tom myslet volala jsem na gyndu a má dovolenou. Pokud nezacnu krvácet úplně nemám to řešit. Četla jsem ale na jedné diskuzi že slečna měla každý den jinak silný test jednou dokonce bez čárky a byla těhotná.

fatal_error
14. pro 2018

Naprosto bez urážky, ale já nechápu, proč chodíte na gyndu už takhle brzy? Stejně nemá cenu chodit dřív než před srdeční akcí, do tý doby je to buď a nebo. Buď menstruace opožděně dorazí anebo prostě nedorazí, nic jinýho se na tom teď vymyslet nedá.

vineta
14. pro 2018

@fatal_error Tak já třeba hnala brzy kvůli vyloučení mimodělozního... srdeční akce ještě nebyla, ale aspoň jsem viděla, že se uhnízdilo tam, kam má. Měli jsme v rodině úmrtí na mimoděložní, tak jsem se bála.

dendasubaristka
14. pro 2018

@fatal_error já tam jdu protože si mě sama gyndarka objednala. Že prý se chodí týden po vynechání jestli je vše kde má být. Proto volala jsem jí že mě poboliva podbřišek a že vypadá že jsem těhotná tak si mě objednala. Zas si myslím že to je lepší že si to pohlídá jestli to není mimoděložní nebo tak.

dendasubaristka
14. pro 2018

@vineta jj taky si myslím že to je lepší člověk aspoň ví že je to kde má být. Ještě když mi čekáme tak dlouho na otěhotnění tak jsem ráda

fatal_error
14. pro 2018

@vineta
@dendasubaristka no ja jsem mela pozitivni test celkem skoro 2 tejdny, prvni tejden krasne silil, druhy tejden uz slabl - volam tam, ze slabne. a doktorka me objednala az na termin, kdy by teoreticky byla srdecni akce s tim, ze do ty doby stejne nic nevymyslime a ze to je bud a nebo.
nez jsem tam sla, tak jsem mezitim odmenstruovala, ale stejne jsem se tam sla nechat prohlidnout, protoze jsem se tady na koniku vydesila vsema tema revizema a podobne a hadejte co? byla jsem tam za uplnyho idiota, co tam vubec lezu, kdyz jsem preci nakonec odmenstruovala. :(

vineta
14. pro 2018

@fatal_error To je mi líto 😕No mohla by doktorka mít víc pochopení 😕.

dendasubaristka
14. pro 2018

@fatal_error no každý doktor je fakt jiný a má jiné postupy já jsem ráda za svoji ze je taková zodpovědná

fatal_error
14. pro 2018

@vineta
@dendasubaristka jo, tohle byl asi extrem, uznavam, ale dalsi vec je, ze kdyz takhle naychlo vtesnaj vsechny pacientky i treba s tri dny pozitivnim testem, tak pak ostatni v cekarne zkejsnou dyl a ja mam treba maly dite a manzel si musi na hlidani brat volno, cili bych asi byla pekne nastvana za kazdou pulhodinu navic.

vineta
14. pro 2018

@fatal_error Tak předpokládám, že takhle brzy to bude hlavně o odběru krve. Upřímně moc nechápu, co tě štve... ženských, který jsou tam z pohledu tvýho čekání "zbytečně", tam asi bude víc... A kolik si tam dr objedná lidí, už je na něm...

magicka89
14. pro 2018

@fatal_error nikdy člověk neví, co řeší doktor s pacientkou, co se děje, co jí trápí...člověk by měl mít pochopení...taky mi utíká práce, dkyž sedím v čekárně,ale to je asi to nejmenší 🙂

@dendasubaristka
@katkas75 jinak jsem zrovna přijela z ultrazvuku...dostala ovitrelle a v neděli večer je ta nejvhodnější doba 🙂 hormonální profil v pořádku, spermio má muž super...tak to fakt asi budeme muset nechat osudu...příští měsíc chceme zkusit inseminaci..

dendasubaristka
14. pro 2018

@magicka89 tak pokud je vše v pořádku chce to jen čas. 🙂

katkas75
14. pro 2018

@fatal_error já mám po mimoděložním od doktorky instrukce přijít ihned, jak objevíme pozitivní test. A chodit každý týden. Není to ojedinělé. Ne každý otěhotní v pohodě, bez komplikací.

katkas75
14. pro 2018

@magicka89 no super! 😊 Co popřát? Tak si hezky zasoulozte😁 PS: jak ti muž zvládá takový sex na povel?

magicka89
14. pro 2018

@katkas75 my to bereme s humorem 🙂jakože: Táto dneska nic, až v neděli 😀 oba to chceme, to mimčo...a oba bychom rádi přirozeně...a když se mu moc nechce...pomůžu mu polibkem na správná místa a je to 😀

dendasubaristka
14. pro 2018

Holky,tak přemýšlím že se s vámi asi rozloučim. Už to tak fakt dál nejde. Před pár hodinami jsem to dostala a jsem celkem s toho špatná až na mě padá depka jestli to dítě vůbec chci. Nedávám to zklamání. Pořád tady lezu. Každý příznak tady řeším a k čemu to je. Moc vám všem držím palecky :*

vapka
14. pro 2018

@dendasubaristka držím palce

dendasubaristka
15. pro 2018

@vapka díky

petomonika1
15. pro 2018

Dobře ráno divečatá MS má spizdení 4 den kdy je nejlíp jsi dělat test? Děkuji

katkas75
15. pro 2018

@petomonika1 klidně už a nejlíp ráno 😉

natlinka27
18. pro 2018

Ahoj holky 12.12.jsem byla u dr na utz měla sem i den před tím velké bolesti cejtila sem dost vaječníky a řekl mě že to je špatně vidět ale že by zřejmě ovulace teplota o kousek vyskočila ale pak zase šla dolů takže si myslím že zřejmě anovulak jenže od neděle jen spinim myslela sem ze MS se rozjede a stále nic. Dnes sem tedy bt nemerila co to může být jen to špinění? Vždy sem spinila jeden den a další den už se mě MS vždy rozjela vždy mě i před MS boleli prsa a teď nic.

hermij
18. pro 2018

@natlinka27 Špinění někdy značí gynekologický problém, ale to by doktor zaznamenal (cysta, myom apod.). Jinak velice často jde o nedostatečnost žlutého tělíska, tzn. málo progesteronu, který spouští ovulaci (v tomto případě ji zatím nespustil, ale nezoufala bych a měřte dál - taky mám tenhle měsíc anovulační, prostě to tak fyziologicky občas je, teď je toho hodně v práci, Vánoce, plánujeme s manželem objíždění příbuzných, kupujeme pohovku do obýváku a neodkážeme vybrat :D je toho prostě dost i tak, ještě abych se zbytečně stresovala cyklem, prostě měřím, vidím, že nic a jede se dál, ona ta ovulace naskočí 🙂 ).
Už jsem to tu jistě psala, ale doporučuji Vám začít užívat Sarapis Plus+ nebo pupalku a k tomu doplňovat vit. C, B, hořčík, selen, omega-3.

natlinka27
18. pro 2018

@hermij no nezoufam jedu dal jen mě zarazilo to špinění už od neděle vždy když sem začala spinit tak pak byla MS druhý den. Mě přítel už říkal že sem nějaká rozbitá 😁

ufounek
18. pro 2018

@hermij mohla bych se, prosím, zeptat, jak je to s nedostatečností žlutého tělíska? žluté tělísko vznikne až po ovulaci a pak produkuje progesteron? Nedostatečnost znamená, že pak k další ovulaci v dalším cyklu nedojde? Proto se nasazuje např. duphaston? Nebo k čemu se předepisuje? Mám ho brát od 17 dc a měřit bt, ale ovulace podle ní zatím nebyla, nevím jestli jí ještě vyčkávat nebo začít brát ten duphaston.. Léčím se ještě s vysokým prolaktinem, teď mám 3 tablety dostinexu týdně a poslední výsledky byly nad normou, takže mám teď začít brát 4 tablety týdně.

hermij
19. pro 2018

@ufounek Ano, se ŽT máte pravdu, vzniká z prasklého folikulu vlivem progesteronu. Dnes jsme obklopeni (v okolí i stravě) xenoestrogeny a fytoestrogeny (látky velmi podobné estrogenům), takže estrogenů je zpravidla v těle už tak dost a chybí progesteron. Měřením BT se to dá vyvrátit/potvrdit 🙂 Určitě měřte, v tom Vás podporuji, klidně mi pošlete v soukromé zprávě graf, jak zatím vypadá. Duphaston je uměle vyrobený gestagen, který se používá na podporu té druhé poovulační fáze. Když už nasazovat gestageny, tak osobně bych si řekla o přírodní (třeba Utrogestan nebo Gynprodil). Ale co už. Nicméně stejně mi připadá, že Vám ho lékař/ka dal/a jaksi unáhleně. Víte z předchozích cyklů, že byste měla krátkou luteální fázi? Potratila jste již dříve? Zkoušelo se prodloužit luteálku přirozeně, režimovými opatřeními? Někdy stačí jen přeléčit štítnou žlázu; ve Vašem případě ten proklaktin; podpořit tvorbu melatoninu kvalitním spánkem v naprosté tmě bez obrazovek, svítících budíků, mobilu u hlavy atd. (už dvě hodiny před spánkem je dobré tlumit postupně osvětlení a přestat koukat do obrazovek vč mobilu); nasadit kvalitní potravinové doplňky s vitaminy a minerály... dá se toho dělat hodně 🙂
Když už máte ten Duphaston. Varinta 1 - neužívat a nechat jeden cyklus přirozeně plynout, měřte BT a sledujte na kalhotkách děložní sekret, abyste viděla, jak vůbec cyklus vypadá. Varianta 2 - nasadit až po potvrzené ovulaci!!! Proto Vám to tak doporučili. "Učebnicově" (nesmyslně) se počítá s ovulací 14.DC a potvrzená ovulace je třetí den vzestupu BT, takže 17.DC v takovém případě 🙂 Chytrolíni. Já jsem ještě neviděla ženu s vysokým prolaktinem, která by ovulovala 14. den cyklu. A to jsem těch záznamů viděla desítky. Ve Vašem případě může být ovulace třeba až 25.DC a tudíž byste měla začít užívat až 28.DC. V opačném případě si můžete i ublížit :( Přečtěte si příbalový leták, ať tu jen tak nestraším. Minimálně Vám to může zablokovat ovulaci úplně, protože se má nasadit právě až po ovulaci. A to nechceme :( Tak zvažte. Nemusíte mi samozřejmě věřit a vše si zkuste ještě někde ověřit. Málokdo čte třeba příbalové letáky, kde bývají velmi cenné informace, jen někdy odborně podané. Doporučuji Vám měřit se, nejprve zkusit var.1 a klidně se mi ještě ozvěte 🙂 Držím pěsti 🤰

abecedeeefge
19. pro 2018

Ahojte, nakukuju zase po dobe, je toho ted nejak hodne.. U nas stale pri starem, po tehotenstvi ani pamatky, momentalne jsem opet ve vyckavaci fazi a pokud to nedopadne, v lednu jdu na gyndu.. Zaujala me diskuze o ŽT, trapi me dlouhodobe dlouhe spineni pred ms (klidne i vic nez tyden), ale dr. o zadnem jinem problemu nemluvila, tak jestli nebude zakopany pes treba tady..LF se mi teda ted podstatne prodlouzila, ale loni dve tehotenstvi skoncila neuspesne.. Zkusim najet na doporuceni @hermij (vitaminy + rezim), treba to pomuze 🙂

Strana