Spánek a režim u 9měsíčního mimi
Prosim, mate zaveden uz nejaky pravidelný režim u 9 měsíčního mimca?
Malá mi dopo moc nespi,odpo usne jen venku v kočárku ale ne v pravidelnou hodinu.no a večerní spaní, to vubec- nechce se ji a kdyz ji uložím, ma z toho akorat srandu-nechce hajat a porad si stoupá.
Jsem bezradna, rada bych uz nejaky ten režim, aby si pak nedělala co chce...
@simona2103 moje dcera (11 měsíců) vstává kolem osmé, kolem poledne si půl hodiny zdrimne a pak si zdrimne zase půl hodiny mezi třetí a čtvrtou zhruba. Večer ji dám spát mezi sedmou a osmou a co hodinu je vzhůru a většinou musim znovu uspavat a tak jednou za týden nechce spat pak už vůbec a dělá do noci bugr. Když v noci řadí hodně tak spí do desíti a pak spí přes den jen jednou odpoledne zase tu svoji půl hodinku. Dost často si s ní jdu v devět lehnout aby se nebala a nebyla sama. Takto špatně spí od září tak doufám,že na jaře se to spraví.
Synovi (8 měsíců) se režim tak nějak ustálil v posledních pár týdnech.. Hlavně večerní usínání. Ráno vstává kolem půl osmé, nakojím ho a tak za hodinku dostane snídani (většinou kaši s ovocem). Pak si asi hodinku hrajeme a kolem desáté/půl jedenácté si jde tak na 40 minut lehnout (usíná u prsa). po probuzení ho dám do sedátka/lehátka a připravujeme spolu oběd (já připravuji, on baští/žmoulá rohlík). Kolem jedné až půl druhé obědvá. Pak si chvilku hraje a já se mezitím připravím ven - v kočárku většinou spí. Když nespí v kočárku, tak usíná kolem čtvrté doma. Pak svačinka (jogurt + banán). Následuje kolem půl osmé koupání a max do devíti usíná. Většinou ho musím taky uspat u prsa, ale díky tomu, že už nějaký ten režim má, tak se mu usíná docela dobře. Ještě před měsícem jsem ho dávala spát až když chtěl a to jsem ho uspávala třeba hodinu a usnul třeba až v jedenáct večer. Pak se v půl druhý probudí na mlíčko a spinká cca do pěti, kdy ho také nakojím a pak budíček v půl osmé a vše na novo 🙂. Ale opravdu zkuste najít a dodržovat nějaké časy - já byla fakt zoufalá - všechny maminky dávali spát děti kolem sedmé osmé a ten náš pacholek dřív jak v deset nikdy nešel. Nebyla výjimka, že usnul kolem půl dvanácté. Ale teď, když má režim, tak je všechno takové jednodušší 🙂.
Dcera, 7,5 měsíce vstává kolem 6-7 hodiny, dá si mlíčko a pak si tak hodinu hraje na dece. Asi v 9 svačina, už je mrzutá a jde spinkat, do kočárku, usne do pěti minut. Většinou spí tak do 11 hod, před 12 oběd. Pak si hraje tak hodinu, pak chce do nosítka, asi hodinu jí nosím než zabere. Spí asi půl hodiny až hodinu, po vyspání mlíčko. Před 18 hod kašička, jdeme vykoupat a spinkat. Usne sama v postýlce 🙂
Syn (5 měsíců), vstává jak kdy, dneska například až v půl sedmé ráno, kojení, pak si hraje v postýlce a někdy ještě usne třeba do devíti, půl desáté .... zase kojení a hrajeme si cca do půl dvanácté ... pak kojení a chodí spát ven do kočárku, tam spinká i do půl čtvrté, pak vstávačka, kojení, hraní si, cca kolem sedmé koupačka, půl osmá kojení a hurá do postýlky .... nějaký režim to zkrátka chce. Je to marný, je to marný, je to marný 🙂

Mala ma 5 mesicu a uz rezim jakz takz mame...vstava kol 7:30-8:00..pak kol 10 usne u prsa.. kol 12 obed(zacali jsme davat zeleninku) a dam ji do postylky tam spi nekdy hodku nekdy dve...pak si hraje,jdeme ven...kolem 5 si nekdy zdrimne ,u prsa nebo venku. A v 7 koupeme a kolem pul 8 ji davat do postylky...musi mit tmu a ticho...kdyz nema tmu tak si hraje s rucickama a vyklada a tak a nechce spat...nekdy ji jen pustim usinacka..