icon

Sušička prádla, dle čeho ji vybírat?

martinka1996
13. kvě 2018

Holky máte tip dle čeho vybírat sušičku/na co si dát pozor? Jaké je lepší plnění horní/spodní? 🙂 diky za tipy

barchen
•
13. kvě 2018

@martinka1996 Zvazit prostor, kam ji chces umistnit, pripadne i presne zmerit. Dale popremyslet, jestli bude vic vyhovovat kondenzacni nebo ta s odtokem na vodu. Od poctu clenu rodiny zavisi i to, kolik kg pradla budes susit a jake pradlo - hodne povleceni,prosteradla,rucniky?

z_kopretinka
•
13. kvě 2018

Určitě bych volila samostatnou sušičku, ne kombinovanou s pračkou. Rozhodující je také kde bude umístěná, pokud na pračce, musí jejich rozměry být stejné a určitě dokoupti spojovací díl. Mě se osvědčil tne s výsuvným pultem, kam si můžu prádlo položit. Máme pračku i sušicku na 8kg Klasicky má šuplík se zásobníkem na vodu, která se vysuší z prádla, ale měla možnost napojení na odpad, takže nemusím vylívat a sama se vypouští.

barchen
•
13. kvě 2018

@z_kopretinka Spojovaci dil neni takova nutnost. Mam ji postavenou na pracce jiz 5 let bez toho mezikusu. Mam obe Bosch a spojovaci dil mezi ne proste neexistoval. Poptavala jsem tehda i primo u vyrobce v DE a nebyl. Je pravda, ze je nemam ve volnem prostoru ale neprijde mi, ze by se to nejako pohybovalo nebo vibrovalo.

leki
•
13. kvě 2018

My mame Beco. Spokojenost skoro uplne. Jen tam nikde nepisou teplotu suseni u jednotlivych programu (a nerekli mi to i kdyz jsem psala prodejci). Takze kdyz na nekterem obleceni pisi "susit pri nizkych teplotach".. Je tam sice program "jemne pradlo", ale kdo vi na kolik to susi..

alkuska
•
13. kvě 2018

@barchen Není nutnost ale ten vysunovací je dobrý pomocník, často ho používám jako "poličku" na chvilkové položení všeho možného.

mmaajjaa
•
13. kvě 2018

Doporučuji kouknout na značku AEG, tam myslím, že nešlápnete vedle, ať už vezmete jakoukoliv. Spíš zvažte, kolik do ní hodláte investovat. Za mne je to nejlepší pomocník v domácnosti.

z_kopretinka
•
14. kvě 2018

@mmaajjaa Také máme AEG pračku i sušičku, zrovna teď ji oceňuji - k nezaplacení. Malá chytla vira a v noci se pozvracela, takže hned vše do pračky, přehodit do sušičky a pustit další pračku. Povlečení, pyžamo, polštář i peřina. Jen než by mi uschly ty peřiny... takhle během dne vše vyperu a usušim. Pozvracela se teď znovu a opět vše komplet. Jak spí tak se probudí a už je pozdě. Rozhodně peněz za to vše nelituji. Už se mi to s dětmi vrátilo tolikrát, že nevim jak jsem bez ní mohla žit :D
@barchen také nemám originál, ale vyrábí se komaptibilní s jinými značkami. V obchodě nám poradili a vše i dovezli a nainstalovali. Ten výsuvný pultík používám velmi často, hlavně když třídím co do sušičky ano a co ne.

snahnah
•
14. kvě 2018

Existuje i sušička, která nemusí být napojená na odpad? Dřív jsem o ní neuvažovala, protože jsem myslela, že je to nutnost, do koupelky se mi totiž nevleze. Případně prosím o zkušenosti, pro a proti 🙂 Děkuji

kejt29
•
14. kvě 2018

@snahnah ano, kondenzacni, voda se sbira do nadobky a ta se vzdy po suseni vylije. Je i levnejsi, nez ta na odpad. Mame ji v komore. Vetsina lidi ma kondenzacni 😉 Nema to zadne proti krom nutnosti vyliti, ale to je otazka par vterin 😉

snahnah
•
14. kvě 2018

@kejt29 Děkuji 🙂

hanulkasa
•
14. kvě 2018

Mame aeg a je tam možnost buď do zásobníku nebo na odpad. Měli jsme ji několik měsíců v chodbě a teď už v novém v koupelně.

zelenaesmolda
•
14. kvě 2018

@kejt29 jeste levnejsi na provoz jsou ty s tim tepelnym cerpadlem,spotrebu maji asi polovicni proti kondenzacnim ale jsou drazsi.

z_kopretinka
•
14. kvě 2018

@snahnah pomalu vsechny nepotrebuji odpad. Nase ma zasobnik co se po suseni vyleva, ale zaroven ma i moznost pripojit hadickou k odpadu. Mame ji v komore kde neni umyvadlo, takze po case manzel koupil rozdvojku na odpad a je pripojena pracka i susicka a nemusim chodit vylevat.

kejt29
•
14. kvě 2018

@zelenaesmolda jj, kdyz jsme kupovali my byla to novinka a staly silene prachy 🤪

zelenaesmolda
•
14. kvě 2018

@kejt29 jako kazda novinka 🙂 kdyz si segra pred mozna deseti lety kupovala susicku tak to byl luxus,dneska je to celkem normalni