icon

Těhotné z Liberce na seznámení a sport

repkolu
7. zář 2017

Milé těhotné..jsem ve 30.tt, z Liberce, 29 let. Celé těhotenství jsem aktivní - běh, dlouhé výlety, lezení, voda..teď už pohyb trochu vázne, ale pořád jsem akceschopná. Je mezi Vámi některá, v podobném stadiu těhotenství, která je nuceně doma, tak jako já, nudí se a občas by někam vyrazila? Ideálně do lesa, na Ještěd..a pak třeba na oběd nebo do cukrárny. Napište 🙂🙂

sebkova
7. zář 2017

můžeš normálně běhat? Mě doktor sdělil, že běh není přirozený pohyb a mám se mu vyhýbat. Chodila jsem 5x týdně cvičit Alpining, kruháč, Bosu a zůstalo mi jen Bosu, protože zbytek bych podle něj měla vynechat.

repkolu
autor
11. zář 2017

tak nevím...běh je přirozený pohyb..stejně jako chození, lezení, skákání a házení.. z tělocviku mám maturitu i vysokou školu..🙂 v tom se tedy doktor rozhodně plete.

Co se běhu a těhotenství týká: Můj doktor říká, že je to úplně v pohodě, pokud respektuju signály těla. Taky jsem si načetla nějaké studie a přelouskala knížku "Těhotná a fit". Pokud jsi běhala před otěhotněním a jsi schopna ubrat plyn (u mě dost významně), je to ok. Můj příklad: Běhala jsem obvykle 10 - 15 km - převýšení cca 800m..sem tam..dvakrát za rok třeba, 20-30 km s převýšením cca 2000m. Nejsem tedy v porovnání s běžci žádný běžec. Čas při běžném výběhu po kopečkách 5 min/km. Po otěhotnění - velký fyzický záhul..jsem nikdy neběžela víc než 7km, časy kolem 7-8min na km..nezáleží na tom, jak daleko, nebo rychle, hlavně na pohodu, a když to nejde, prostě zastavit. HROZNĚ mi to pomáhalo na nevolnosti. Teď mám dva měsíce do porodu a spíše už jen chodím..prostě se mi už tolik běhat nechce..stále ale převýšení a i 30 km denně. Nutno podotknout, že běhám po měkkém povrchu, v bosých botách = minimum otřesů.