Těhulky, snažilky, pojďte sem 🙂🙂🙂🙂
Ahoooj holky 🙂 patřím mezi snažilky a dělá mi velkou radost vidět pozitivní testíky, vaše veselé zprávy a radost, že vám to vyšlo a budete maminkami 🙂 Můžete se tu podělit a házet fotečky testíků a cokoliv chcete, ať mě uběhne ten čas, kdy sama čekám 😊😊😊😊
Holky, já jsem otěhotněla hned po první ms po revizi. Samozřejmě po požehnání od dr., sliznici jsem měla pěkně dorostenou. Pomáhala jsem tomu kontryhelem a FEM+.
Jinak zatím jsem rozhlodlá, že na usmrcení té druhé nemocné holčičky nepůjdu. Po 14 tt je riziko, že usmrcený plod vyvolá spontánní potrat 15-20% (některé zdroje uvádí až 30%). Zase hrozí riziko předčasného porodu, ale s tím člověk nějak u dvojčat počítá. Uvidíme třeba ještě se můj názor změní. Přece jen nás čekají ještě dvě konzultace.
Moc Vám všem držím palečky, ať se všechny bolístky brzo zahojí a dočkáte se brzo vytoužených miminek!!! ❤
@llenka_li sestinedeli s ochranou a pak jsem si rikala, ze to nechame te náhodě, jestli to tak plati... ale sexu bylo stejne malo a mimo to plodné období....
Zadne léky jsem nebrala. Byla to nejspis nahoda nebo nevim no. Dala jsem vypoved a byla v tom mesici na neschopence... takze ubyl stres... jenže to melo asi následek toho...
Mesic po revizi jsem nastoupila do nové práce, ale vse na stejno, jen vychazely 2 cykly duchové na tehu testu, ale mrcha došla. Ted posledni se protáhl o 10 dni, mela jsem 40 dc, ovu byla posunuta. Dva dny pred ms silnejsi carka a pak po dvou dnech mrcha...
Tak snad dotáhneme do konce ten byt, a kočičku pořídíme do nového bytu rovnou.
Udelala jsem si v hlave plán na podnikání, ale jeden pan mi ho pokazil, tak musim zacit jinak, ....
Tento mesic zadne měření a ani testu nedelam
@carries uplne nechapu ty dvě možnosti. Jedna možnost je usmrcení s tim, ze tam ten mrtvý plod zůstane do porodu zdravého.. To přece neni možné, vždyť by se začala kazit plodova voda? Nebo ho nechat žít v brisku dal a co bude dal, usmrtí se az začneš rodit nebo umře samo za nějakou dobu a v ten moment dojde k porodu obou, takze by se doufalo, ze umře co nejdéle, aby neohrozilo předčasným porodem druhe miminko? To je hrozny :(
@simi1510 duchové na tt, nebylo to spis zbytkové hcg? Ale kdyz zase píšeš, ze posledni měsíc byla druha čárka silnější? Nestalo by to za to, navštívit dr a kontrolu hcg? Připadne kontrolu dělohy, jestli je děložní sliznice dorostla a neodchazi tehu vzdy s MS, protoze se neudrží? S tim by se také dalo neco delat...MS mas normalne silnou a s kousky sliznice? Ja mam také tenkou děložní sliznici, v 4+4tt i kdyz MT jsem mela sliznici 7mm, na kontrole hned po propuštění z nemocnice dr rikal vše v poradku, přijďte jeste po 1.MS a ja mu rikam, ze mi v nemocnici říkali, ze mam nízkou tu děložní sliznici, jestli bych na to nemela neco brát a on rikal, to mate, ale zatim je to po revizi normalni a uvidime co bud po 1.ms. Takze jsem si naobjednala haldu bylinek a doplňku na podporu rustu této sliznici, mam extrakt z kontryhele - kapky, mam Gynex kapky, čaj Ludmily Mojzisove plodnost a početí, mam tobolky Drmek a vitaminy Fertil care, vše jsem naobjednala na otěhotnět.cz
@llenka_li jinak ja byla na kontrole a rikal ze prave uz se muzeme snazit a stáhnul mi to o mesic vlastne. Ze je vse v poradku, i cytologie a vse ok.
Gynex jsem brala pred dvěmi roky a rozhazel mi cyklus hrozny zpusobem. Ja po revizi brala nosifol a dámské kapky... ted jsem zkousela mimistar, ze pry je nejlepsi...
Ale vykaslu se ted asi na vsechno a nechám to proste na přírodě. Tenkrat kdyz se povedlo pak, i kdyz po jaké dobe, tak jsem nebrala nic, co by melo poceti usnadnit a nevim co vsechno....
Asi to chce byt v pohode, nestresovat se a nemyslet na nic
@llenka_li ne jsou dvojvaječné tudíž, má každé vlastni plodové obaly. K tomuto zákroku se přistupuje v raném těhu i mamin, co nechcou mít dvojčata. Plod se usmrtí injekcí roztoku KCl přímo do srdce. Do 12tt je asi 5% pravděpodobnost, že žena po tomto zákroku potratí obě. Protože mrtvý plod začne do krevního oběhu vylučovat látky, které mají zahájit děložní činnost. No a ten zdravý plod tyto látky musí přebít svými, aby se nespustil porod. Jinak usmrceného dítěte se stálá tzv. papírové miminko. V děloze uschne a zakuklí se. Od 14tt se riziko potratu zvyšuje na 15-30%. Třeba v Německu se tyto zákroky dělají do 12 tt a pak až od 31tt - 33tt. Protože, je větší pravděpodobnost, že se zachrání zdravý plod. V ČR se to žeprý v ojedinělých případech taky dělá později, ale musí se to nějakým speciálním způsobem schválit. No a o tento způsob bychom se chtěli pokusit i my. Protože nemocný plod, sice v bříšku asi přežije, ale po narození buď hned umře, nebo ho čeká velice krátký život na přístrojích. A tuto variantu pro nemocnou holčičku taky nechceme, aby se třeba týden musela trápit ☹ Doufám, že jsem to napsala správně.
@medulinek jako já jsem teď rozhodnutá, že v obou těhu budeme pokračovat. V žádném případě nechci ohrozit zdravou holčičku. Nechci ztratit 3 děti. Stačilo, že jsem se s jedním miminkem musela rozloučit v minulém těhu a v tomto těhu se budu muset rozloučit s dalším ☹ Bohužel takhle vývojová vada, se dá zjistit až okolo 18tt, dřív ty ledvinky nejdou pořádně vidět ☹
@carries teda to je uplnej horor. V živote jsem se s podobným případem nesetkala :( Je mi to hrozne líto a je to šílené, každopádně zdrava holcicka vám vše vynahradi a zahojí bolava mista a ted kvuli ni musíš byt silna 🙏🍀 Urcite to dobre dopadne a zdrava holcicka si své misto vybojuje....
@simi1510 to je teda hodne zajímavé 😳 ze bys tolikrát ted potratila? I tak bych to probrala s dr, jen treba po telefonu mu tohle rekla, co si o tom bude myslet...
Ja jsem také zastánce toho nechat to na přírodě. Ale konkrétně po revizi a kdyz vím, ze ta sliznice je tenčí a da se lepsi tvorbou hormonu "opravit" a to by ty bylinky snad mohli podpořit, jsem se rozhodla pro to je ted brat. Ale videla bych to tak na 2-3mesice..ja zatim cekam na svou 1.MS, tak snad prijde v termínu do tech 6 týdnu a Gynex v mem případě bude přínosem a ne naopak. Četla jsem na nej samou chválu, jsi prvni o kom vím, ze ma spatnou zkušenost 😏
@tammm z jakého důvodu jsi byla na laparo? Ja mimodelozni těhotenství a proběhla i revize dělohy. Je pravda, ze v nemocnici mi řekli, ze MS prijde tak jak ma stejne jako by zákrok nebyl, ale vsichni ostatní říkají 4-6tydnu včetně dr na gynde. Tak jako tak ja byla na laparo 4+4, tedy jakoby 4DC, takze ono je to na stejno. Byla jsem 12.1. Jsem na MS zvedava, slyšela jsem, ze bývá krutá. A kdyz jsi mela takhle hezky narostlou sliznici je jasne, ze z tebe jdou kusy..bud rada..
@tammm tak to jsi mela super průběh, me vyndavali 3.den vecer teprve dren a az 8. den stehy...prvni tři dny jsem se nemohla skoro hnout, ale ted uz jsem uplne v pohode, jen na jizvicce, kde byl dren mam jeste ošklivý stroupek 🙂 Kdy se můžete začít snažit? Asi hned, viď? Ted to urcite hned vyjde ;)
@llenka_li říkal 2 týdny bez sexu,což mě vychazí že akorat skončí ms.Snad jo,prve mě před operací strašila operaterka,že pokud budou oba ucpany,že je odstraní,což jsem zavrhla a nakonec se povedlo.Ja na tom laparu byla v roce 2000 a ten co šel teď zpruchodnit minule nešel a já žila 16 let s ucpaným,zajimave ze teď šel.Už se těšim na tulení 🙂
Holčina měla u mě na pokoji taky dlouho dren,to asi byva u těch většich zásahů.Přeji brzke uzdraveni a snad se tento rok podaří.Jinak já tomu dávam pul roku,pak bych zkusila iui když jsou vejcovody ok.
@brambora28 teda ty to mas jak na houpacce, pomalu kazdy den neco jinak 😞 tak hlavne aby to ted uz definitivne odeslo a predtala si konecne spinit a krvacet.
@carries ach jo, mas to fakt hrozny 😞 taky verim, ze zdrava holcicka vsechny trapeni vynahradi. Ted hlavne aby ji uz nic neohrozilo.
Ahoj holky, tak me dneska rano pustili domu, odpocivam, na neschopence zustanu do patku a pak se zase vrhnu do zivota. O vikendu asi stehovani. To bude jeste vtipny 🙂 Kdyz se ohlidnu za poslednim tydnem, rikam si, ze to bylo sileny a ze jsem dobra, jak jsem to zvladla. Myslim, ze uz se hroutit nebudu. Jsem hodne smutna z toho, jak to dopadlo a asi bych se mela pred dalsim tehu naucit pracovat se strachem, ktery ted uz vzdycky budu mit, ale jinak bych to rada uzavrela.
Jo a jeste musim znovu vyzdvihnout peci na GPK v Motole, vsichni se chovali skvele a profesionalne, jsem rada, ze se rozhodli pro ten pristup s vyvolanim, asi poprve kladne hodnotim, ze mi nenabidli zadnou alternativu, protoze bych byla srab a vyvolavani odmitla, i kdyz to proste bylo nejprirozenejsi a pro telo nejsetrnejsi reseni. Samozrejme sestricky fajn, zvlast ta, co se mnou byla tu noc, kdy jsem potracela, ta mi neuveritelne pomohla po vsech strankach.
Vsem vam moc dekuju za oporu, doufam, ze jsem vas moc nedesila a ze brzo uz budu mit jen dobre zpravy 🙂
@brambora28 to uz si z tebe asi delaj legraci, ne? Jako je fajn, ze to nechteji delat zbytecne, ale ten zmatek je teda unavnej. Drzim palce, at uz je to za tyden definitvne ok.
@carries naprosto chapu, ze jdes cestou co nejmensiho rizika pro zdravy miminko. Moc na vas myslim, at vse dopadne co nejlip, ty nervy musi byt strasny.
@markethy235 a vsechny snazilky - tesim se, ze se k vam brzo pripojim, i kdyz doufam, ze tou dobou uz budete tehule 🙂
@medulinek dekuju ti! Ja jsem nepoucitelny optimista, takze asi vnitrne verim, ze to bude dobry, ale to, co jsme si zazili se bude v tech stejnych momentech dalsiho tehotenstvi vracet a desit me. Uvidim, fakt zvazuju nejakou terapii. Nemas tip na nekoho v Praze, kdo se timhle zabyva?
@jade85 moc děkuji! Přeji, ať se s tím srovnas co nejlépe a nejrychleji. Taky když jsem ležela v těch bolestech jsem brečela a říkala si, že už ti nechci nikdy zazit a že až budu těhotná, tak se budu pořád bát.. ale věřím, že se tu opět podrzime a podpoříme, a že letos budeme mít všechny nejkrásnější Vánoce, ať už s velkýma pupkama nebo miminkama v náručí 🙂
@jade85 tak to je super,že máš takový životní postoj,já jsem spíš realista,ale v některých ohledech črný pesimista. Víš,že tip mám 🙂 http://www.psychologiesro.cz/ obrat se na doktora Kalfiřta,strachy zpracovává,snad ještě bere.

@simi1510 takze se od zacatku po revizi nechranite? Jen jste netlacili na pilu 1. měsíc. Chápu to dobre? My mame s přítelem také občasný sex od 10.dne po laparo s tim, ze doufám, ze 1.ms dorazí, tuším ze tenhle měsíc jsem bez ovulace a po 1.ms se začneme zase snažit...A bylo neco jinak v mesici, kdy se zadarilo? Psychika, léky nebo to proste byla náhoda po tech 11.mesicich?