Tmavý chléb. Máte osvědčené? Na co dát pozor?

aurecon
26. led 2010

Chtěla bych začít jíst tmavý chléb místo normálního - přecejen je prý zdravější, jenže vyzkoušela jsem asi dva a nedalo se to jíst.

Máte nějaké osvědčené? A na co si mám dávat pozor? Jednou jsem myslím v telce zaslechla, že není tmavý chléb jako tmavý, ale že některé jsou pouze přibarvované.

ikarkulka
26. led 2010

a jaké jsi vyzkoušela? proč se to nedalo jíst?

beruska2x
26. led 2010

asi jedine cist slozeni 😅 nez prijdes na ten "pravy" nebo pect doma.. mouky se daji koupit bez problemu, seminky, orisky.. pridas si co chces, my peceme doma v pekarne jogurtovy a je oblibeny...

aurecon
autor
26. led 2010

beruska: Jenže jaké složení má mít pravý černý chléb?
ikarkulka: Protože byl pěkně hnusný. Potřebuju nějaký, který je chutný. Značky si už bohužel nepamatuju - bylo to dávno.

beruska2x
26. led 2010

no urcite celozrnou mouku bez ecek a barviv... 😉

ikarkulka
26. led 2010

aurecon, jenže chuť je strašně individuální, takže v tom případě je rada jediná - zkoušet, až najdeš nějaký, který ti chutná.
co se týká složení, tak jak píše beruska, musí být z celozrnné mouky (ideálně s podílem žitné, špaldové...), může obsahovat různá semínka (dost oblíbený je slunečnicový).

my si chleba pečeme v domácí pekárně, v normálním obchodě koupíme sem tam bílý rohlík, když na něj dostaneme chuť, jinak pečivo nekupuju.

nevím, odkud jsi, ale výborný chleba mají v prodejnách albio, pečou si tam vlastní kváskové pečivo. ale albio je jen v praze.