icon

Trapné situace doma. Stalo se Vám?

sabinaa2
24. srp 2020

Ahoj, potřebovala bych poradit s trošku intimní věcí. Nedávno se mi stala ne úplně příjemná věc, náhodou jsem si zapomněla vzít do sprchy ručník a musela jsem projít nahá přes byt a jako na potvoru jsem potkala syna (16) "do protivky". Jsem holka krev a mlíko, takže když mi při chůzi poskakovaly moje pětky prsa ze strany na stranu před synem, tak to bylo docela nepříjemné. A synovo zavtipkování: „páni mami, pěkné prsa“ to ještě zhoršilo. Příště snad radši počkám v koupelně, než dojde manžel z práce domů a podá mi ručník, protože tohle byl pro mě docela trapas... Má s tím někdo zkušenosti, že ho starší dítě vidělo v ne úplně ideální situaci? Trošku mě trápí, jestli jsem teď neklesla jako máma.

Strana
z2
levandule_k
24. srp 2020

@sabinaa2 Zpátky tu situaci nevezmeš, nemá cenu se tím trápit. Manžela patří trochu sprdnout, protože jeho reakce je přehnaná. Silně pochybuji, že syn z toho bude mít doživotní trauma. Fakt si jako myslí, že by to zachránilo, kdyby jsi si dala ruce před klín a nebo na prsa? Pětky do dlaní neschováš 😂 Puberťáci rádi komentují menší trapasy atp., mnohem méně rádi komentují školní výsledky 😉

utrikocku
24. srp 2020

Hele tohle mi prijde jako slušný troll! Jak zakladatelka zminuje stále sve petky v každém komentu a ten komentář syna i manzela mi prijde mimo...

sabinaa2
autor
24. srp 2020

@levandule_k Taky si už asi myslím, že by tomu nějaké zakrývání zřejmě moc nepomohlo. Ano, těžko by se to schovávalo, možná tak jedno bych dokázala pořádně zakrýt. 😀
Tak trauma asi mít nebude, spíš srandu bych řekla, hlavně aby to už nikde neřešil.
Manžel se snad zklidní, jinak nevím... Nechci mít strach, že když mě někdo doma náhodou zahlédne třeba při převlíkání, že budou následovat takové scény..
@utrikocku
Proto jsem to právě začala řešit, protože mě celá ta situace, ale hlavně manželovo chování docela vykolejilo.

agnes_123
25. srp 2020

Mně přijde vaše reakce super. Kdybyste dala najevo, že se stydíte nebo tak, akorát byste mu naznačila, že jako má být za co se stydět. Sebevědomí je ten nejlepší módní doplněk. A ten jste měla. Takže nahá jste nebyla ☺☺

sabinaa2
autor
26. srp 2020

@agnes_123 V tu chvíli jsem měla v obličeji asi spíš výraz, že se dost stydím, takže to asi moc sebevědomě nepůsobilo. 🙂 Ale kdybych utekla s křikem, tak by to bylo asi ještě horší.

codal
26. srp 2020

@sabinaa2 Tvoje reakce byla naprosto v pořádku, synova reakce byla na puberťák velmi vtipná a myslím, že skvělá, než aby tě nějak shodil nebo hodil znechucený obličej, jediný, kdo celou tu situaci asi úplně nechápe a těžce přehání, je manžel, jehož reakce je na par facek. Nahota by doma tabu být neměla, neříkám, že máš doma chodit nahá, producirovat se a ukazovat, ale když se stane, tak se nic neděje. Když jsem bydlela doma cca do 20 let, tak jsem několikrát tátu zahlédla, když se třeba převlekal v obýváku (měl tam oblečení) nebo si, stejně jako ty, zapomněl ručník, tak jsem mu ho do koupelny podala, nikdy jsem to neřešila a u dcer to budu s manželem dělat stejně. Když byl pak táta hodně nemocný, tak jsem mu pomáhal se osprchovat a nikdy by mi to nepřipadalo divný. A co se týká toho, jestli to syn bude někde vyprávět, možná že kamarádům to řekne jako vtipnou historku s trapnou matkou, ale asi bych to neřešila, myslím, že těch historek o trapný rodičích mají pubertaci víc než dost, tak jen o jednu víc no😀😀😀..

janickaal
26. srp 2020

@sabinaa2 Myslím si, že je zbytečné takové věci tak hrotit. Já mám děti sice už dospělé, ale u nás jsme tohle nikdy neřešily, brali jsem to tak nějak normálně, jsme přece jedna rodina. Vzpomínám si, jak se mi kdysi stalo, že jsem se jednou ráno sprchovala a syn vlezl do sprchového koutu ke mě, protože zaspal a hrozilo, že by mu ujel autobus do školy. Bylo to myslím, když nějak začal chodit na střední, takže už to taky nebylo žádné malé dítě. No, taky mě to trošku zarazilo, ale nesypala jsem se z toho a přešla to, zapomněla. To je docela výhoda, pokud je to v rodině nějak rozumně nastavené a lidi jsou na sebe zvyklý celý život, že to pak není takový šok a člověk tolik tu nahotu neřeší, natož pak, že by se cítil nějak poníženě nebo trapně.
Manželova reakce je docela přehnaná, možná by bylo lepší mu takové věci příště radši neříkat. Můj chlap je v pohodě, ale tak třeba tohle sem si radši nechala i tak pro sebe, nějaké výlevy by mi určitě nedělal, ale nadšením by z toho nejspíš taky zrovna neskákal. Lepší je to jen přejít a neřešit to.

brambora28
27. srp 2020

@sabinaa2 Je to jen o tom, jak tohle máte v rodině nastavené. My se před sebou nikdy nestyděli, mamka má bazén, běžně se tam koupou nazí (ano, když jsme tam i my - dcery s partnery, tak se vysvlečeme před bazéneme, skočíme tam a pak se zase oblečeme), ale normálně chodíme nahoře bez - a to já před segrou a jejím přítelem, mamkou a jejím druhým manželem... A přijde mi to teda naprosto normální.. Pokud se ale před synem takto schováváš, on před tebou a je u vás toto téma tabu, tak asi chápu, že se cítíš trapně.. Pravdou ale je, že na tom není nic trapného - jsi jeho matka, on tvůj syn. Nejste jeden pro druhého sexuální oběť. Takže bych to vůbec neřešila, prostě viděl svoji nahou mamku.. Dost možná to kámošům řekne, pokud je to u Vás něco nezvyklého, ale nemyslím si, že se tím cokoli změní 😉 Osobně bych spíš zapracovala na tom, aby tohle nebylo takový tabu, protože nahota je prostě přirozená. Neříkám, že máte chodit doma nazí, ale prostě odprostit se od toho, abys neměla takové nervy, když se stane něco podobného 🙂

zelenaesmolda
27. srp 2020

@sabinaa2
Proc bys mela klesnout?Myslis,ze nikdy nevidel zenska prsa?On uz to pravdepodobne pustil z hlavy 🙂
Ja doufam,ze az dcera bude vetsi tak nahota u nas doma nebude tabu protoze tohle je presne ta situace,ktere bych se chtela vyhnout.

janickaal
27. srp 2020

@sabinaa2 Sabino, je to jen ve Vaší hlavě. Jako máma jste určitě neklesla, naopak, tipla bych si, že u syna převládlo ujištění, že i vy jste dobrá samice a nikoli jen bezpohlavní "to". 🙂 Každopádně to nejhorší už máte hlavně za sebou, že Vás syn viděl bez oblečení, takže takový trapas už to nikdy nebude. Na Vašem místě bych ještě možná zapracovala na tom, aby to nebyl takový problém, aby v budoucnu pak syn nebral nahotu tak "puritánsky" jako Váš manžel (samozřejmě všeho s mírou).
Můžete třeba zkusit, jestli budete někdy ve vaně, zavolat na syna, jestli by Vám neumyl záda a přitom si s ním povídat, co bylo třeba ve škole. Klidně se zakryjte, pokud Vám to bude příjemnější, ale už i taková chvíle mu vyšle signál, že nahota v rodině je v pořádku a že vůbec o nic nejde. On tam stejně neuvidí nahou ženu, ale jen svou mámu. A navíc si ve Vašem vztahu budete zase o něco bližší. Je to na Vás, jestli dále pojedete ve starých kolejích nebo to zkusíte nějakým způsobem změnit, aby to nebylo takové tabu.

izz76
28. srp 2020

@sabinaa2 Ručník do koupelny ti klidne mohl donést syn a podat mezi dverma.. Jinak myslím, že se moc prožívás a pořád tu zdůrazňujes jak ti skákaly kozy sem tam, při normální chůzi po bytě snad prsa neposkakujou ani pětky ne.. Pochybuju, že nějakýmu 16letymu klukovi se prsa jeho mámy.. U nás doma nahota neni tabu, ale já mám dcery, takže není co řešit, manžel záměrně před dcerou nahej nechodí, kdyz ho náhodně zahlédne tak se nic neděje, nahej člověk není nic mimořádného.. Na druhou stranu si neumím představit, že by manžel někde řešil podobně jako ty, že ho dcera vyděla jak se mu bimbá pindour, prostě to tu podáváš trochu uchylným stylem.

sabinaa2
autor
29. srp 2020

@izz76 Když jsem šla do koupelny, tak jsem byla ještě doma sama. Nevěděla jsem, že se mezitím někdo vrátil domů, proto jsem byla tak překvapená. Jak jsem psala, řeším to tak hlavně proto, že jsem si docela vyslechla od manžela, nebýt jeho přístupu k tomu celému, tak už jsem to nejspíš asi i hodila za hlavu.

zelenaesmolda
29. srp 2020

@sabinaa2
co sis vyslechla od manzela?uvedomuje si vubec manzel,ze ti syn vylezl z pipiny?a ze ty prsa to dite kdysi davno krmily?

sabinaa2
autor
29. srp 2020

@zelenaesmolda V některých věcech je bohužel dost tvrdohlavý a já jeho povahu těžko změním. Asi takhle, je velmi obtížné na něj v takové hádce uplatňovat rozumné argumenty nebo selský rozum, když mě skoro nepustil ke slovu a těžce si stojí za svým...

zelenaesmolda
29. srp 2020

@sabinaa2 no ale za cim vlastne?co ti rekl?

sabinaa2
autor
29. srp 2020

@zelenaesmolda Už jsem to psala, ve zkratce (ať to teda zase neopakuju) je to něco ve stylu, že takhle se prostě dobrá máma nechová, taková nahota před synem není vhodná (i když to nebylo schválně), mu se to nelíbí atd. Je to z jeho strany přehnané chování a i mě to už docela vsugeroval, že jsem nad tím musela přemýšlet. Lehko se řekne, já bych s manželem teda udělala pořádek okamžitě, ale tak jednoduché to není a mě některé hádky taky už unavují, když v něčem u něj prostě nejede vlak a já prostě osobnost nikomu nezměním, i když je od něj přístup občas dosti nerozumný a hodně staromódní...

zelenaesmolda
29. srp 2020

@sabinaa2 je to teda fest prehnane...

krasna_neznama86
29. srp 2020

Tak já Tě aspoň třeba pobavin svou historkou... Byla jsem u tchanojc naložená ve vaně a zapomněla se zamknout... Vtrhnul mi tam v té dobe pubertální synovec se slovy-si jen umeju ruce a odešel... Přežil to on, přežila jsem to já...

katkas75
29. srp 2020

@sabinaa2 Tělo je tělo, vypadá různě. Před námi rodiče nazí nechodili, ale co se intimity týče, jsem možná proto víc stydlivá, nebo jak to říct. Teď už je to tedy lepší.
Nic hrozného se nestalo, u syna si určitě neklesla. Jeho komentář byl vtipný 😁 Můj muž má problém vidět svoji matku i jako ženu (a přiznat si, že by třeba i měla sex)😁 To je podle mě přehnaně...
Navíc - až budeš stará, budeš třeba potřebovat pomoct s koupáním, nebo někde v koupelně odpadneš a to teprv budeš vypadat!😉 Samozřejmě v dobrém. Nic hrozného se nestalo, kvůli synovi by bylo dobré zachovat postoj "boooze o nic nejde".
Manželova reakce mi přijde přehnaná. Asi má vnímání nahoty ve velmi úzkých mantinelech. Kdoví proč.
PS: Co až tvému muži bude někdo pomáhat s koupáním? Snacha, dcera (nevím, jestli máte). To bych mu řekla.
Buď v klidu a ráda, že se nezatvaril znechuceně 😊

laurendenis
1. srp 2023

@misicka1988 a to chodíte stále před tak velkým synem ?

misicka1988
3. srp 2023

@laurendenis Ne.. samozřejmě se doma nahý nikdo nechodí 😄 Ale když se třeba v ložnici převlékám, tak se přece nezamykam... Prostě už se stalo, že v zápalu že mi chtěl něco urychleně říct dveře otevřel... Ale jak jsem již tenkrát v příspěvku psala, drama z toho nedělám.

laurendenis
4. srp 2023

@misicka1988 jasné chápu jen jsem chtěla vědět názor, vím že mate už velkého syna tak proto jse ptám 😁😊 protože mám doma taky 15cti leteho puberťaka . A to když se prevlekam tak mě nevadí treba když tam přijde a mluvíme spolu a vidí mě nahou nebo když se stane že výjdu z koupelny a přeběhnu rychle 😁 Jen jsem chtěla vědět názor a to že není problém před svým synem se schovávat jinak děkuji 😊

terka23xx
18. pro 2024

@misicka1988 tak to jsme obě stejný 😈

felis
Autor odpověď smazal
Strana
z2