Třes a mluvení z cesty. Co to mohlo být?

ronja55
20. pro 2023

Hezký den, syn 6 let šel včera normálně večer spát, byl úplně v pořádku. Asi hodinu po usnutí začal mluvit, ale úplně z cesty, říkal nesmysly, byl zpocený a úplně se klepal. Nereagoval na nás, až asi po pár minutách se jakoby probral, ale by zmatený. Teplotu neměl. Tak jsem si ho vzala k sobě do postele a celou noc ho kontrolovala. Spal úplně normálně a ráno si na nic nepamatoval. Co to mohlo být? Jen se mu něco zdálo nebo by jste to nějak řešily?? Nikdy se nám tohle nestalo, tak mě to celkem vyděsilo.

cilkat
20. pro 2023

Šestileťák je čerstvě ve škole? Si myslím, že to bude prostě "přetížený mozek" - něco na způsob nočních běsů. Prostě dbát hodně na odpočinek. Ono může být hodně i pozitivních podnětů - těšení se na Vánoce a pod... Můžě to být i v kombinaci s rozjezdem nějaké virozy a pod. Pokud je to ojedinělé, tak bych to neřešila. Kdyby se to opakovalo, tak bych asi chtěla konzultaci s neurologem.

veronicka89
20. pro 2023

@cilkat perfektni komentář.

Přesně si to myslím.pretizeny mozek - vanoce,skola,tv klidně i ta viroza

klokanka31
20. pro 2023

@ronja55 Třeba měl noční můru...Byla bych v klidu...

hafika
20. pro 2023

Moje děti občas mluví ze spaní (jednou ročně je až moc), poměrně často to dělal můj otec, když byl nervózní. Jsou to kolikrát celé věty, většinou ne úplně smysluplné. To samo o sobě nic není. Nikdo se u toho tedy neklepe, otec občas i vstával z postele. Že tě nevnímá je taky normální, ti lidé spí a musíš je nejdříve probudit, což je někdy dost složité. Dcera měla dokonce takové náměsíčné období, kdy přišla za námi do pokoje nebo do kuchyně a koukala. Někdy i řekla něco vytěženého z kontextu a pak šla zpátky spát. Časem to přešlo. Vypadá to celkem děsivě, ale obvykle to není nic závažného.

mimiveru
20. pro 2023

@ronja55 Určitě se poraď s doktorkou... také jsem takhle nechávala být "pravidelné" teploty a doktorku hned napadlo, že by to mohlo mít nějaký spouštěč. Takže bych se s ní určitě poradila, ona ti řekne, jak to sledovat a zapisovat, kdyby se to opakovalo.

ronja55
autor
20. pro 2023

@cilkat Ne ještě je ve školce. Bylo mu šest teprve v říjnu. Na vánoce se těší hodně, tak třeba je to i tím. A teď nechodil ani pár dní do školky, protože měl kašel, tak mě přetížený ani nepřijde. Tak snad to nic nebude. Kdyby se to opakovalo, tak půjdu určitě k doktorce.

goovana
20. pro 2023

@cilkat jo tohle mívá syn když zažije něco nového
Vstřebává to do sebe
Zrovna předevčírem se vzbudil a chtěl bonbón a rukavice že je mu zima...🤷‍♀️

hanulka_86
21. pro 2023

A nedávala jsi mu léky na noc na zklidnění kašle? Syn tenkrát dostal nějaké utlumující léky a normálně blouznil celou noc, šílený to bylo. U doktorky jsem to říkala a zapsala si to do karty. Prý se to občas u těch léků stává, jen si už nevzpomenu název.