Tunel Blanka, křižovatka Malovanka. Je tu smog a olovo?

jiskrina
26. lis 2009

Ahoj,

je pravda, že v okolí křižovatky Malovanka na Praze 6 a budování tunelu Blanka je to zamořeno smogem, olovem atd.?
Jsme na zimu v Praze, na Praze 6, Petynka a slyšela jsem, že se tam právě drží smog. Máma mi říkala, že tam vůbec nemám chodit s malým na procházku.
Je to blbost, nebo tam fakt je riziko procházet se s kočárkem?

berenika39
26. lis 2009

S největší pravděpodobností stejné riziko jako všude v centru přeplněném auty. Situace je na drobné odchylky stejná komplet kolem středu Prahy a nic s tím nenaděláš. Bydleli jsme v Holešovicích u magistrály a před porodem jsme prostě byt prodali a zmizli ven. Neumím si představit procházky s miminkem kolem bydliště, do prvního parku kus cesty pěšky a to stejně bylo z bláta do louže, ty koncentrace naměřej všude hodně podobný, je to poklička, která sedí nad Prahou, hlavně podzim zima, Řešili jsme to každým celým víkendem mimo Prahu.
Ale je fakt, že když tam žije přes milion lidí......na kočárek čistou plenku na boudu, s batoletem aspon park.
U nás v Holeškách nebylo ani možný jet s kočárkem pro psí ...., první zelená oaza daleko, tak všichni venčí psy před domy. V létě ve vedru na blinkání.

jiskrina
autor
26. lis 2009

berenika: to jsi mne moc nepotěšila. Park je dost daleko, musela bych dlouhooo přes frekventovanou trasu plnou aut. Zase si ale říkám, že bydlíme na kopci, tam by se to nemuselo tak kumulovat, ne?

Holky, nevíte, kde by se dala sehnat nějaká mapa znečištěných míst v Praze? Nebo kontak, kde bych se zeptala. Sice si moc nepomůžu, ale furt doufám, že to u nás není tak zlý! 😔