icon

Umřelo mi děťátko po porodu

vettech
3. lis 2015

Ahoj. Najdou se maminky s podobným problémem? Předčasný porod, který nikdo nečekal. Ihned na sál a po probuzení z narkózy mi byla oznámena ta osudová věta. Váš Sebastianek to nepřežil. Ještě neměl dost sil bojovat. Byl to 28. týden těhotenství, narodil se živý, ale po hodině nás opustil. Neměl prý ještě dostatečně dozrálé plíce.

Strana
z4
vettech
autor
24. lis 2015

@bianca_86 Tak to mě moc mrzí. No já prostě jsem toho názoru, že moje gynekoložka za to taky krapet může. Prostě mi přijde, že prvorodičky teď mluvím o sobě jsou v 21.století hodně špatně informovány. Fakt nechápu, že gynekolog odkáže na net a knížky, sakra od čeho tam teda sedí?? My už máme malého zpopelněného a stále nemáme výsledky pitvy. Fakt hrůza. Nevím sice si asi budu připadat jak pitomec, ale já opravdu neznala příznaky porodu nikdo mi neřekl jak to probíhá. Doktorka mě dva týdny předtím poslala do práce, že proč bych přicházela o peníze, když se cítím dobře. Doktoři nejsou Bozi, ale toto je základ, co mají dělat. Poučit rodičku a pořádně ji vyšetřit.

Doufám, že más tak úžasného muže jako já. Ve dvou, když si padnete do náruče je to lepší. A máš ještě holčičku další věc, která Ti hodně pomůže, to mi bohužel ne. ☹

Jinak k tomu císaři. Nám bylo řečeno, že min. rok. Chci to ještě zkonzultovat se svým novým gynekologem (k té staré už ani nepáchnu) jestli je opravdu třeba zkoušet až za rok. Ale min. toho půl roku vydržíme. Takže hned mi to přijde teda brzy. A to si myslím, že se mi to hojí asi dobře, ale uvidím po kontrole.

jhoki
24. lis 2015

@bianca_86 Asi za půl roku, dostala jsem sice secatoxinové kapky. které dělají slabé kontrakce, ale ty blány odešly až s menstruací. No to břicho mě fakt bolelo půl roku. Chodím běhat a to šlo až za 3/4 roku. Rozumím ti, vím, že nechceš náhražku, ale chceš miminko.

bianca_86
24. lis 2015

@vettech Taky máme Tomáška zpopelněného. Máme ho doma v urně, hrobeček jsme nechtěli. Nikdo ho neznal, ani neviděl, jen my dva. Včera za něj sloužil pan farář mši, aby se s ním mohla rozloučit i rodina.

Přítel je super, musím teda přiznat, že už nám to moc neklapalo, ale tohle nás zase spojilo. Doufám, že už to tak zůstane. A Mariánka, to je miláček, co mě drží nad vodou, kdyby se mi to stalo u prvního dítěte, asi bych to nezvládla. Moc mě mrzí, že vám to takhle dopadlo. Ale snad to má nějaký hlubší význam...

A jaké máš zaměstnání? Já jsem také celé první těhu chodila do práce. Na mateřskou jsem šla 6 týdnů před termínem a rodila jsem vlastně o tři týdny dříve, ale tenkrát to naštěstí dopadlo dobře.

vettech
autor
24. lis 2015

@bianca_86 Ja delam veterinarni technicku na jatkach na porazce. Do zari plne na lince a tahla jsem to i sama, kdyz meli kolegyne dovolenou. Od zari jsem byla v kancelari na delani papiru na pc. Ale to vstavani v 5hod mi uz davalo zabrat.

Hrozne moc tezce se s tim vyrovnavam tesili jsme se moc. Bohuzel nam to nekdo prekazil a neznam duvod proc??

bianca_86
25. lis 2015

@vettech Ach jo, posílám ti obejmutí. Asi se to mělo stát, i když já také stále přemýšlím proč zrovna já. Jediné co mě napadlo je, že nám Tomášek odešel, aby nás dal zase dohromady a abych si uvědomila, jaký poklad mám v Mariánce. Během těhotenství jsem na ni byla pěkně hnusná 😢

Tak to ale bylo v práci fyzicky náročné ne? Mě okamžitě přesunuli z výroby do kanceláře. Mohla jsem si i zvolit, od kolika budu pracovat. Ironií je, že než jsem poprvé zjistila, že jsem těhotná, tak jsem kouřila, hulila a měla slušný náběh na alkoholismus a teď, když už 3 roky nekouřím a jsem téměř abstinent, tak se stane tohle.

Jak se s tím vyrovnat? Já vypadám, že jsem v pohodě, můžu říci, že se tak čím dál častěji i cítím, ale stala jsem se zlá, svárlivá a vylívám se zlost na sousedech, přitom jsou to v pohodě lidi a mám je ráda. No a období klidu u mě střídají náhlé návaly hysterie a pláče.

vettech
autor
25. lis 2015

@bianca_86 No u nás v práci tak vstřícní nebyli.

Taky nevím jak se s tím vyrovnat. Dnes mi poslali kartičku pojištěnce pro Sebastianka. Asi taky přijdu napovrch všem v poho, ale uvnitř je mi hrozně. Období truchlení má několik částí a prý nakonec přijde smíření. No bude to trvat nějaký čas minimálně těch 6 týdnů, co asi jsou pomotané hormony ještě a pak to bude lepší a lepší. Tak prostě uvidíme. A pláč je na to nejlepší, nějak tu bolest prostě člověk dostat ven musí.

No vidíš mi s manželem nemáme a neměli jsme žádný extra problém, tak jako asi všichni občas nějaká výměna názorů, ale bez řvaní na sebe. Takže v tomto to nebude takže zatím nevím k čemu to sloužilo u nás. Asi na to taky časem dojdeme.

Děkuji za obejmutí, též jej posílám. A poslala jsem Ti i srdíčko. Třeba nám to otevře nějaké dveře, o kterých jsme zatím nevěděli.

bianca_86
25. lis 2015

@vettech tak to je dobrý, když na těhuly neberou ohled 😠 , navíc na to máš nárok ze zákona...teď už je pozdě to řešit. Ale určitě jim to řekni až budeš zase těhu, pokud teda nebudeš hned na nemocenské.

Ano období truchlení má fáze, ale já jsem je nějak přeskočila. Snad to bylo tím, že jsem nerodila přirozeně a po narození jsem miminko viděla jen jednou a podruhé, když mi ho odpojili a umřel mi v náručí a mohla jsem se s ním rozloučit.

Jak vypadá smíření? Spíš se bojím, že zapomenu...

vettech
autor
25. lis 2015

@bianca_86 Ja myslim, ze na Tomaska nikdy nezapomenes. Proste to v nas nekde zustane. Ten den se neda zapomenout. Jen to proste otupi a nebude bolet.

vettech
autor
27. lis 2015

Jinak včera jsem mluvila s doktorem o tom, kdy je možné zkoušet znova tak mi po ultrazvuku řekl, že za půl roku je to dle jizvy asi možné. Ale dřív to rozhodně nedoporučuje, ikdyž měl tam teď paní, co otěhotněla po 4 měsící po císaři a vše dopadlo dobře. Ale nemám to brát jako návod. Ještě mi řekl, že by mě rád ještě zkontroloval než se začneme snažit z toho půl roku.

ratatooy
27. lis 2015

@vettech přeji hodně sil,a tohle by si měli přečíst všechny ty slepičí maminy co by vraždili za to že si těhotná vezme nechopenku když přece není nemocná,ach jo. ☹ ☹ ☹

bianca_86
27. lis 2015

@ratatooy Co se komu nelíbí na tom, že jde těhule na neschopenku? Třeba u nás ve fabrice se chodí hned. Až přítelky mistra 😀 změnila tyto pravidla, když si vydupala, aby ji dali do kanclu. Hold každý nemá sedavé zaměstnání, kde si ráno vypijí kávičku, v poledne nalakují nehty a pak hurá domů...

bianca_86
27. lis 2015

@vettech To jsi byla na kontrole po šestinedělí? A to ultrazvukem i kontroloval jak se hojí vnitřní jizva?

vettech
autor
28. lis 2015

No skoro po sestinedeli. Zacla jsem krvacet tak jsem volala, ze jestli je mozne, ze uz mam MS presne mesic po tom co se to stalo a bylo mi receno at radeji dojedu. Je to MS. A tak rikal, ze me rovnou zkontroluje. Ano kontroloval vnitrni jizvu. Vse mi ukazal i oba vajecniky a pekne vysvetlil. Ma zmena doktora zatim vyborna vec.

bianca_86
28. lis 2015

Začínám zvažovat, že také změním doktora. Mě ani po šestinedělí nechtěl vidět, že prý když nebudu mít žádný problém, tak stačí někdy po novém roce, což bude 3 měsíce od porodu a ultrazvuk mi dělal jen když jsem byla těhu (kamarádka mi říkala, že jí dělá 2x do roka a to já vůbec neznám). Vždycky jsem s ním byla moc spokojená, ale teď, skoro ve třiceti, kdy si konečně zjišťuju nějaké informace zjišťuji, že jsem vlastně neměla žádnou péči.

liberol
28. lis 2015

@klaarka také jsem porodila mrtvého chlapečka letos v květnu v 34tt.. a též vysvětlení..to se prostě stává ☹

liberol
28. lis 2015

@vettech upřímnou soustrast.. a hodně sil..také to máme za sebou..

liberol
28. lis 2015

@vettech včera jsem byla na vnitřním utz kvůli jizvě..je to 7 měsíců od cs a můžeme se začít snažit 😉 jen nevím jak to dám nervově...ten strach, že by se to opakovalo..

klaarka
28. lis 2015

@liberol Ahoj, je mi to moc líto. Musíte se s tím naučit žít. Bolí to pořád hodně. Držím palce, ať se vám brzy zadaří. Je to ten nejlepší lék. Budou tě víc hlídat a věř, že se tohle 2x za sebou prostě nestává!

liberol
28. lis 2015

@klaarka děkuju moc...budu v to doufat!

klaarka
28. lis 2015

@liberol Nám se to stalo 19.5. a pak každého 19. jsem probrečela. Už je to v tomhle ohledu alespoň lepší..

liberol
28. lis 2015

@klaarka nám 2.5. Jelikož na mě doma čekal rok a půl starý synek, tak to šlo celkem dobře..on mě nenechal moc přemýšlet a truchlit a hodně mě zaměstnával 😉 byl to zaručený lék..i když člověk nikdy nezapomene.. ale dalšího těhu se bojim,že budu hysterická a všechno budu moc hrotit a sledovat se.. tak uvidime

havu
28. lis 2015
jennnyg
28. lis 2015

@vettech Nechci strasit, ani se vam tady michat do diskuze, i kdyz muzu rict: JA VIM, JAK VAM JE..u me prislo smireni (nemuzu to nazvat smireni, spis prijeti faktu) az s dalsim tehotenstvim..4 roky presne ode dne, kdy jsem pochovala syna..ale asi zalezi na konkretni osobe. Ja za sebe si dovolim tvrdit, ze jsem psychicky silny clovek, ale sest tydnu je opravdu malo.. 😒

klaarka
28. lis 2015

@jennnyg Mam dojem,ze jsem v nejakem rozhovoru s Veronikou Zilkovou cetla,ze u ni to take byly 4 roky. Ja mam ted cerstve 3,5 roku,treba za pul roku budu moci napsat,ze uz jsem to vstrebala.

jennnyg
29. lis 2015

@klaarka U me to bylo vylozene diky novemu tehotenstvi..Na syna si samozrejme vzpomenu kazdy den, ale uz to neni vylozene truchleni..Dokonce mam nekdy i usmev na rtech 🙂 Nejak jsem to zacala brat, ze diky nemu, i kdyz byl tady jen chvilicku, jsem poznala ten pocit BYT MAMA.. Ty hrozne vzpominky na ten boj jsem nejak vypustila (nemuzu rict, ze bych si to nepamatovala, jenom to mam nekde ulozene, ale nepripominam si to) a vzpominam jenom na to hezke a s usmevem, jako treba na babicku s dedou, kteri uz tady taky bohuzel nejsou spoustu let..

ratatooy
29. lis 2015

@bianca_86 jo tady na mk se do mě plno mamin pustilo že na neschopence jako tehu nemám co dělat že budo mě musi přeřadit na jinou práci nebo nechat doma za plny plat,no nevim kde žijou

ratatooy
29. lis 2015

@jennnyg to je hezký a celkem máš vyhráno,smířila jsi se a vyrovnala se smrtí,gratuluji,

bianca_86
29. lis 2015

@ratatooy asi mají pravdu, ale bohužel praxe v ČR je jiná a je spousta pracovišť, kde se chodí rovnou na neschopenku.

bianca_86
29. lis 2015

@liberol mám to podobně. 2,5letá dcera mi nedává moc šancí truchlit. Kdybych ji neměla, určitě bych to nezvládla tak "snadno". Ale přesto moc toužím po miminku, i když už teď vím, že si těhotenství neužiju a budu stresovat. Včera jsem sledovala dokument od početí do narození a celý jsem ho probrečela, ale stejně jsem se nemohla odtrhnout od televize.

jennnyg
29. lis 2015

@ratatooy ony to urcite s tim suspendovanim za plny plat myslely dobre. Ja teda ziju ve Skotsku, ale tady je to stejne. Ale ne v pripade, ze mas manazerku jako ja.. pani okolo padesatky, co nevytahne celej den paty z kancelare a jeste si dovoli na me v sedmym mesici tehotenstvi rvat, ze dostavam zaplaceno za to, ze se tam celej den jenom valim. Kdyz nas byla schopna nechat na catering pro 2000 lidi ve 4lidech.. Prinesla jsem ji i papir od doktora, ze mi napriklad nesmi menit smeny, protoze cesta do prace a z prace mi trvala 2hodiny. Kdyz me nechala byt jenom o pul hodiny dyl, tak to pro me znamenalo prijit domu o dalsi hodinu dyl, nekdy i vic. Takze jsem byla v pohode i dvanact hodin denne na nohach.. Nehlede na to, ze tady, kdyz ti chteji zmenit smenu, tak ty s tim musis souhlasit a oni ti to musi dat vedet dopredu min. 90dni. Samozrejme, ze posledni dva tydny pred materskou mi tu smenu zmenila 4x. Ze ja budu chodit jak ona chce a jak pozaduje a ze ji zakony nezajimaji a ani papiry od doktora.. Takze jsem odesla na materskou prvni mozny termin. Dva tydny v listopadu jsem odpracovala a dva jsem mela mit uz materskou, tj. 90procent tydenniho platu..Poslali mi pasku, ze dostanu zaplaceno pouze za ty dva odpracovany tydny. Kdyz jsem se ji zeptala proc, tak mi rekla, ze nevi, ze uz to je strasne dlouho, co ona byla tehotna..A tim uzavrela rozhovor. Takze si to budu muset zase vyridit sama..Takze preju opravdu pevne nervy, jestli budes pracovat.. Ja bych to zkusila po dobrem, jestli oni vi o tom, ze je tenhle zakon, ze by te meli preradit na jinou pozici, kdyz ne, tak bych sla za doktorem, aby mi napsal nejaka omezeni a kdyztak potom bych sla na nemocenskou.. Nebo jestli si to muzete financne dovolit, tak jdi pro klid duse hned.. Nikdo te za to nemuze soudit.. Ja na nemocenskou nesla, nejak jsem to prezila a od toho nejhorsiho obdobi do matersky mi zbyvaly dva tydny, tak jsem to diky skvelym kolegum taky nejak dala, ale byl to boj.. A mimochodem moje manazerka taky vedela o moji minulosti..

Strana
z4