Úzkostne stavy, možná OCD. Máte někdo zkušenosti? Pomohla Vám terapie? Znáte příčinu?

vjem
1. pro 2019

Pomohla Vám terapie? Znáte příčinu?

berenika39
1. pro 2019

to je otázka. terapie je první volba - záleží na tom, jak jsi daleko s problémy. Někdy stačí nasadit předem ad, a pak se pustit do terapie....aby člověk byl srovnaný, věděl, proč a co dělá.

aselluska
1. pro 2019

Příčina bývá stres, je to spouštěč. Ha ha, kdo ho dnes nemá. Znám jeden případ s OCD. Četla jsem o tom zajímavou knížku. Terapie byla odhadnuta na 3 roky, nejdříve to bylo o ničem a trvalo to, bez se dalo někam pohnout. V tomto případě co jsem poznala hrál hlavní roli strach. Strach o život blízkého. Co když něco neudělám stane se něco hrozného? Co když to neudělám málokrát? Když se 3x nepodívám do zrcadla, než odejdu z domu, nestane se něco? Je hrozně těžké ty špatné myšlenky ovládnout. Je to těžké, ale chce to pevnou vůli. Podle mě je to přirovnatelné k závislosti. Prostě musíte udělat to a to, nebo ... A nakonec vás to stejně donutí to udělat. Snažila jsem se takovému člověku pomoct. První krok byl, neustále si nesrovnávat boty. No a co? Tak budou rozházené. Kdo by zařídil, že se něco špatného stane? Kdo by se tím zabýval? Člověk o kterém mluvím se z toho dostal natolik, že už ho to během dne ani nenapadne. Je to strašák, který může vylézt, ale dá se to zvládnout. Držím palce 🤗

ferdinanddeste
8. pro 2019

@vjem je hned obrovská řada věcí které tě z úzkosti vytáhnou a dají se i naučit věci které už nedovolí aby ses do úzkosti vrátila.
v první řadě magnesium, měď B6 a B12, alkoholová abstinence, přestat se solí, draslík, banány, čokoláda, nutela, ořechy, vynechat maximálně maso, dát si pálivá jídla med, česnek...

Pak musíš přesně zmapovat co způsobuje tu tvou depku =spouštěč.
A potom musíš do notesu poznamenávat všechny změny, co tě potěšilo nebo rozhodlo, i myšlenky, takové dulezite puntíky stavu mysli.
Až se z toho dostaneš tak ti to poslouží jako panoptikum tvojí mysli a pěkně uvidíš co se děje a časem se vyléčíš sama automaticky.
Máš na to 🍀🍀🍀🍀

ferdinanddeste
8. pro 2019

@ferdinanddeste nebo ještě pomáhá samozřejmě sport