V 10 měsících se miminko jenom plazí
Ahoj bylo nam 26.3.19 10 mesicu a malej se pouze plazi. Kolinka jeste nenasel a zadny naznak ani k sedu. 😐 docela me to znepokojuje. Kdyz ho zkousim davat na kolinka tak tam chvilicku vydrzi a pak se rozplacne. Cvicime vojtovku.
@chalupejda také jsme chodili na vojtovku a i na neuro.....,syn se zacal plazit v 10 měsících, po čtyřech lozil od roku a v 16 měsících začal chodit. Také jsem z toho byla špatná, ale.některé děti prostě potřebují čas.
Teď u druhého prcka budu mnohem klidnější.
Ahoj, necetla jsem celou diskuzi, ale urcite bych se nestresovala ohledne rychlosti, kazdy k tomu nejak dojde. Dcera se do 8m skoro ani neplazila, na kolena ji to skoro ani nenapadlo. A ted v necelych 11m se stavi, sama seda a leze jak dabel. Nam trosicku pomohlo takove zdrave pomahani. Davala jsem si ji pres nohy, aby byla jako na kolinkach a pak uz se i udrzela sama, kdyz jsem ji zvedla. Hlave nic pasivne, musi si na to prijit sami. A pak tohle: https://blog.evakiedronova.cz/2016/04/28/foto-s...
Hlavne od bodu 6 a dal. Je to takovy hezky cviceni
@chalupejda doporučuju pořád cvičit Vojtovku. Jinak já měla podobný ,,problém,, , ještě nás doktorka poslala na neurologii a genetiku. Naštěstí vše bylo OK. Jen byl prostě pomalejší. Posadil se a začal lézt až po roce a chodit začal v necelém roce a půl. Držím pěsti 🙂
@chalupejda snížený svalový tonus...lze najít třeba pod "hypotonický syndrom"..
Neurolozka nam rekla ze mu chybi krizovy pohyb. (RUKA,NOHA). podle me i to ho zpomaluje. Jinak jsme i resili ze byl dost od narozeni napnutej. Ted je to lepsi. No uvidime.
Každý drobeček se projevuje jinak, budte trpělivá není na tom vůbec nic špatného 🙂

@urtica a to je co?