icon

V pokojíčku se rojí divný brouci, co to je?

stefanie19
31. črc 2016

Prosím potřebuji pomoc. V detském pokojíčku se mi rojí divný brouci hledala jsem všude a nenašla nic co je podobné. Je to hlavně u zdí a pod linem. Neví někdo co to je ?

V pokojíčku se rojí divný brouci, co to je?
olga_
•
31. črc 2016

@stefanie19 Zkusila bych poslat fotku (možná i v lepší kvalitě) např. zde:

http://www.entoforum.cz/index.php

Já se jednou obracela na akademii věď, aby nám určili housenky - na stromě u domu se nám tehdy objevila hnusná asi 20 cm velká bílá "papuč" z pavučiny - byly to housenky nějakého nočního motýla.

stefanie19
autor
•
31. črc 2016

@olga_ dekuji moc za radu

olga_
•
31. črc 2016

@stefanie19 Většinou jsou odborníci i rádi, když se jim někdo z veřejnosti takto ozve. Výskyt našeho motýla si vložili do své databáze a je u toho i mé jméno 😀. Prosili nás o další hlášení.
U hmyzu v dětském pokojíku je opravdu důležité vědět, co to je, a určitě poradí - třeba i jak se toho zbavit.

Docela by mě pak zajímalo, co to je. Držím pěsti.

stefanie19
autor
•
31. črc 2016

No právě proto se bojim vystrikala jsem to vyluxovala ale stejne sem jich jeste par vydela. Tak jsem se zaregistrovala. Cekam az mi to schvali a hned tam napisu. Az budu vedet tak napisu. A jeste jednou moc dekuju. Uz sem nevedela kam se mam obratit :D

hani007
•
31. črc 2016

@stefanie19 Taky jsem zvědavá. Určitě napište, jak to dopadlo 🙂

panickatlamicka
•
31. črc 2016

@fykyska vis,prosim? 🙂

fykyska
•
31. črc 2016

Ty prazdn

fykyska
•
31. črc 2016

Priznavam se ze nevim na fotce neni moc videt, ty prazdne schranky obaly jsem ale uz videla

fykyska
•
31. črc 2016

Ale rekla bych ze ty schranky jsou id kozojeda

stefanie19
autor
•
31. črc 2016

Lepe bohuzel neslo vyfotit

stefanie19
autor
•
31. črc 2016

@fykyska koukala jsem prave a nema to ten chlupaty ocasek. Cely den koukam na internet co by to mohlo byt

fykyska
•
31. črc 2016

@stefanie19 drzim palecky, ja bohuzel nevim nevim

stefanie19
autor
•
1. srp 2016

Tak je to vrtavec prusvitny. Moc info o tom nikde nepisou aspon ze vim co je to za havet. Dekuji vam za rady 🙂

hani007
•
1. srp 2016

@stefanie19 Koukám na google a že prý jedna samice naklade kolem 100 vajíček! To je nechutný!! 😀 Ale tak hlavně, že nijak neškodí. Každopádně já to mít doma tak se stěhuju! Asi bych to nedala 😒 😀 Jak budete řešit vyhubení?

stefanie19
autor
•
1. srp 2016

@hani007 taky jsem celou noc nespala jen jsem na sobe mela vlas a uz jsem utikala pryc :D to netusim cely den strikam necim na hmyz dnes jich tu nebylo tolik cca 4 ale stejne musim neco vymyslet