icon

Vasektomie - zkušenosti ze života

vrabcak0007
14. zář 2016

Dobry vecer, devcata. Mam dotaz ohledne muzske sterilizace. Znate nejakeho muze ve svem okoli, ktery ji podstoupil (podvazani ci preruseni chamovodu) ? Mel nejake komplikace? Bylo vse v poradku? Zakrok samotny i zivot pak? Zejm v sexualni oblasti? Dekuju za odpovedi.

Strana
z3
hrosarna
10. led 2020

@lucie_j Jsem zdravotnik. Studovala jsem kde co, ptala jsem se docenta, profesora, několika lékařů, četla jsem odborné studie ze zahraničí a nikdo nespojuje rakovinu s vasektomii. Proč by přerušení chamovodu vedlo k rakovině? Spermie se přirozeně vstrebavaji i u mužů kteří vasektomii nemají.. ano, jsou staré studie kde se tyto názory objevují, ale ty už jsou vyvracene..

warotas
18. únor 2020

@tercovka Za mě dobrý... Dva a půl roku po zákroku. Bezskalpelově. Žádné komplikace ani po zákroku, ani v dalším období. Stran studií o zvýšených výskytech rakoviny varlat a stařecké demence úplně nevím.... Já jim nevěřím a dementní je v mém okolí kdekdo 😉 Žádný vliv na chtění....

darinka84
16. lis 2020

Pokusím se oživit diskuzi.. Je tady někdo kdo má zkušenosti ? Hlavně s tím, kde to udělají a kolik to stojí

petrpcv
Autor odpověď smazal
levalex
19. zář 2021

Tato diskuse mi před nadávnem pomohla v rozhodování a tak vám chci tuto službu oplatit.

Nikdy jsem se o antikoncepci nezajímal. Vnímal jsem to tak, že je to starost ženy a užíval si parádního bezstarostného sexu. Asi před 12 lety po tom, co jsme o druhé dítě ve třetím měsíci přišli a po život ohrožujícím porodu třetího potomka, jsem se o této problematice z vlastní iniciativy poprvé se ženou otevřeně pobavil a dohodli jsme se, že žádný další pokus nebude. Od té doby ještě dvakrát vzala odpovědnost na sebe v podobě nitroděložniho tělíska. Toto spolu s tím, že brala s malými přestávkami antikoncepci celkem již 25let (co se známe), si vyžádalo svoji daň. Křečové žíly, výkyvy hmotnosti, problémy se srážlivostí krve a nakonec i opakované cysty na vaječnících, které náš běžný i sexuální život zrovna neobohacovaly. A mluvím jen o viditelných škodách na jejím organismu.
Další užívání HA jsem jí proto rozmluvil. Poslední dva roky jsme experimentovali s různými druhy prezervativů, ale pro mne nepřekonatelný problém. Sex s nimi mne neuspokojuje - prostě "na ostro" je "na ostro". Ovšem tentokrát jsem naznal, že je to hlavně můj problém a také pokud si budu chtít užívat sex tak jako dříve, musím pro to něco obětovat taky já sám. Na svém mužství si jako většina chlapů hodně zakládám. V dnešní době, kdy má velká část mladších chlapů problémy, mě vždy stačil jeden šťouch na jedno těhotenství. Celý rok jsem se rozhodoval, pročítal stovky webů, několikrát objednal a zase zrušil rezervaci na klinice.
Dnes jsem třetí den po oboustranné bezskalpelové vasektomii a již teď vím, že jsem větší chlap, než kdy před tím. Né teď, ale celé ty roky jsem byl vůl a k tomu ještě korunovanej. Protože jsem kvůli vlastnímu egu a také trochu kvůli zbytečnému strachu přihlížel, jak si nejmilovanejší člověk mého života ničí zdraví HA.
Pro pochybovače, kteří mi tu budou malovat čerta na zeď, že nic netrvá věčně, že budu v p*deli, až se na mě manželka vykašle:
Jednak už jsme spolu zažili mnohé strasti a naše láska+důvěra se jimi časem spíše upevňuje a tak se o nás nebojím. Jednak ona sama mne několikrát od zákroku odrazovala, nabízela se, že sama podstoupí sterilizaci. Nakonec s mojí vasektomií souhlasila pouze pod podmínkou, že si zajdu na odběr a zmrazení spermií. Nikoli kvůli tomu, že by mne plánovala odkopnout. Pouze opět myslela jen na moje dobro. Řekla mi, že kdyby se s ní něco stalo a já chtěl začít nový život, abych nebyl nešťastný. Je to úžasná bytost, 25 let se o mě a naše děti hezky stará. Miluji ji, chci ji chránit. Vzdání se plodnosti je to nejmenší, co pro ni mohu udělat.
Chtěl bych tímto vzkázat všem ženským, zdraví máte jenom jedno, vykašlete se na ty jedy! Nikomu nic nedlužíte a už vůbec ne tohle. Pokud vám s tím chlap nehodlá pomoci, nechť si klidně vezme gumu. Na druhou stranu na něj netlačte, musí k tomu dozrát sám. Kdyby s mojí sterilizací žena vyrukovala ještě tak před 5 lety, tvrdě by narazila. Dneska lituji toho, že jsem to neudělal už před 5-10 lety. A všem chlapům vzkazuji, že pokud vedle sebe máte skutečnou životní partnerku, nepřemýšlejte nad hovadinama a udělejte všechno proto, aby tady s vámi byla ve zdraví co nejdéle!

Na závěr pár konkrétních zkušeností:
Zákrok jsem absolvoval na klinice Gynem v Praze u doktora Bittnera a rozhodně bych neměnil. Po roce shlédnutí desítek videí a pročtení stovek recenzí z celého světa si dovoluji tvrdit, že zákrok proběhl nad mé očekávaní a veškeré obavy proto byly naprosto zbytečné. Profesionální přístup, zodpovězení všech mých všetečných otázek a příjemné prostředí i lidé, až úzkostlivé dodržování čistoty. Místní umrtvení proběhlo bezjehlovým aplikátorem a bolest by se dala přirovnat k vytrhnutí chloupku. Pak jsem už necítil nic, až jsem byl překvapen, že za cca 5 minut bylo po všem. Pořád jsem čekal, kdy to teda začne a už byl i konec. Následovalo krátké zaledování šourku, poučení a rozloučení. Měl jsem to domů tři hodiny jízdy autem a bál jsem se, až to přijde k sobě. Nic se nekonalo, do dnešního dne žádné bolesti, otok nebo modřiny. Asi 36 hodin po zákroku jsem sejmul náplast (minimální stopy od krve) a šourek osprchoval. Ranky asi 5mm dlouhé, klidné uzavřené, kryté stroupkem. Protože zákrok proběhl v pátek, naordinoval jsem si odpočinek, dbal doporučení lékaře a snažil se předejít zpocení a namáhání šourku. Dnes je neděle a krom jakéhosi tupého nevýrazného tlaku v pravém třísle nic necítím. V pondělí předpokládám plné zapojení do pracovního procesu bez omezení. Ze zvědavosti jsem zkoušel i masturbaci a vše proběhlo, jak jsem byl zvyklý - žádný viditelný rozdíl. Se ženou už se nemůžeme dočkat, kdy na to pořádně skočíme, abychom měli za sebou oněch potřebných 24 očistných ejakulací. Zatím teda opravdu ze zpětného pohledu nechápu, kde se všechny ty moje strachy a obavy braly. Pokud jste rozhodnutí nemít další dítě, neváhejte ani vteřinu. A pokud máte rádi otevřená zadní vrátka, hoďte breberky k ledu, 1500,- za roční úschovu je pakatel a klidně je tam můžete skladovat i 20 let (tou dobou může být chlap dávno z mnoha důvodů stejně neplodný). Já je mám v Olomouci ve firmě My sperbank.

Tak snad to pomůže, budu informovat o dalším průběhu, kdyby jste se chtěli na něco přeptat, jsem zde k dispozici 🙂

anulox
31. říj 2021

@levalex Ahoj, vasektomii jsem podstoupil v dubnu na stejné klinice jako ty. Všechno bylo v pořádku. Horší bylo, když mi na spermiogramu v ČB zjistili 2 živé spermie a následně teď v říjnu byl výsledek " Poměrně v hojném počtu nalezeny pohyblivé i nepohyblivé spermie." . V úterý tedy jedu na danou kliniku na jejich spermiogram a následné sono vyšetření. Doufám, že zákrok nebudu muset znovu podstoupit. Jinak jsem byl naprosto spokojený a také budu! Co se týče zmrazení spermií, jsou to vyhozené peníze, neboť pokud bys někdy trval na tom, že chceš dítě, dokážou spermie pro oplodnění získat přími z tvých varlat.

kikca88
31. říj 2021

@vrabcak0007 no na ten nechraneny sex těsně před menzes bych si dala bacha😁 ja 2 dny pred ocekavanou menstruaci otěhotněla...

levalex
3. lis 2021

@anulox Spermiogram mne teprve čeká, tak snad to dopadne dobře 😨 Jinak hojení na levé straně za tři dny. Na pravé asi 14 z důvodu nutné kauterizace (zatavení) okrajů rány při zákroku. První měsíc mírná, ale opravdu mírná bolest při dotyku varlat. Jinak vše OK. Při sexu, ani ejakulaci nepozorujeme žádné změny. Množství ejakulátu pokleslo odhadem o nějakých 10-20 % ?
S tím pozdějším odběrem spermií z varlat, či nadvarlat to není tak jednoduché. Tím, že neodcházejí, mohou /nemusí vyvolávat drobnou zánětlivou reakci v místě svého vzniku. Následně může/nemusí dojít k částečnému omezení/zastavení spermatogeneze. Taky to není levný a už vůbec ne příjemný zákrok. Zkrátka se na to nedá spolehnout a vzhledem k mému věku možná breberky v mrazáku překonají svou kvalitou a množstvím ty, které bych normálně produkoval za 20 let 🙂

anulox
5. led 2022

@levalex Ahoj, tak hlásím, že spermiogram na klinice dopadl negativně, takže si mohu užívat přínosu vazektomie. V životě jsem nebyl spokojenější se svým rozhodnutím. Chápu tedy tvé rozhodnutí si spermie zmrazit. Já jsem bytostně rozhodnutý, že děti už nechci. Štve mě, když se mě někteří snaží přesvědčit, že mohu najít jinou ženou, se kterou bych dítě chtěl. Ano, může se stát, že nám to se stávajíci partnerkou jednou skončí a já si najdu jinou partnerku, ale jsem rozhodnutý té dotyčné rovnou říci, že štěstí v podobě vlastních dětí ji se mnou nečeká. Jsem rád, že mám 2 krásné dcery a pro zbytek života mi to úplně stačí. Těm, kteří na tom jsou podobně a váhají, řeknu jen, aby do toho šli! Chuť na sex se vůbec nezměnila. Ba vlastně naopak! Teď si můžeme sex užívat bez starostí a bez strachu, že by třeba ta kapka unikla.. Vazektomii a spokojeným párům zdar! 🙂

anulox
5. led 2022

@levalex Ještě bych rád podoktnul, že na dvou spermiogramech jsem byl v Centru lékařské genetiky v Českých Budějovicích. Rozhodně nedoporučuji. Pan doktor v Praze mi řekl, že pozitivní výsledek mohl vzniknout tím, že špatně vymývají komůrky, ve kterých ejakulát testují. Tudíž v mém vzorku mohla být část vzorku předchozího muže! To mi přijde naprosto špatné.

levalex
Autor odpověď smazal
Strana
z3