icon

Věkovy rozdíl dětí 10 a vice let

girl.misel
4. črc 2018
Strana
z2
obla
4. črc 2018

Mému synovi bude letos v říjnu 11 let, aktuálně se snažíme o druhé dítě. Takže budou mít od sebe teoreticky 11,5-12 let.
Já mám od sebe sestry 14 a 10 let.

areh
4. črc 2018

Brácha je mladší o 11 let. Je to spíš jak kdyby byl jedináček. Já jsem se o sebe postarala (přiměřeně k věku) a mamka se starala o bráchu...

mujdend
4. črc 2018

3e3

jadri
4. črc 2018

Mám syna 19 let, dceru 13 let - mají se rádi. Jako malinkou syn dceru zbožňoval, dneska se občas pohádají, ale dýchali by pro sebe. No a do třetice mám měsíční mimčo. To milují oba, pomáhají mi s hlídáním, třeba když malý spinká, abych mohla na zahradu nebo do krámu. Rozhodně je to neomezuje. Klidně si pořiď malé mimčo, užiješ si ho nejvíc.

snowbee
4. črc 2018

Kluci mají 15 a 10 a v listopadu k ním přibude ségra.Já sama jsem s bráchou o 10...

girl.misel
autor
4. črc 2018

Děkuji všem za odpov. Budou to 2 jedinacci. Rozhodne nechci malou vyuzuvat jako chuvu. Deti miluje takze si myslím ze pomahat bude. Jen prostw chvilkama váhám zda na to ještě mam

cerlada
4. črc 2018

@girl.misel Ahoj, můžu ti poskytnout můj pohled jako sourozenec starší o 18 let od malého novorozence. Kdyby se brácha narodil o 3 dny déle, dokonce bychom slavili narozeniny v ten samý den. Nicméně. Mamka porodila CS, rodila jako 38 letá a za pár měsíců jí bylo 39. Když jsem viděla mamku v porodnici, chtělo se mi brečet, jak hrozně po porodu vypadá. A pak mi dali brášku do náručí a šla jsem chodbou a bulela jak malá. Doma jsem se snažila pomáhat, co to šlo, aby se mamka mohla zhojit po těžkém porodu. Asi jsem chvílemi byla jako jeho maminka, protože byly noci, kdy jsem mamku střídala na houpacím míči, aby se vyspala a já ho utěšovala, když mu rostly zoubky. Jednou jsem dokonce nešla do školy, protože měla mamka střevní potíže a já jí chtěla pomoct. V tu dobu jsem měla přítele, který s bráškou skvěle vycházel, takže jsme ho i jako staršího brali s sebou na výlety. Jinak jsem kočárkovala, dělala sunar, hlídala a opravdu dost intenzivně a vše z vlastní vůle. A když brácha vyrostl, dokonce jsme měli v jednu chvíli společný pokoj a já tou dobou studovala VŠ. Jemu byly 4 roky a já se učila zootechnikem. Dodnes mám schované jeho obrázky krávy s 6 strukama, co mi namaloval do přednášek a pod. A i potom, když jsem se k přítelovi přestěhovala, byl u nás brácha na prázdninách klidně celé 2 měsíce. Teď jsme s manželem svoji, máme sami 2 letého špunta se kterým si dnes můj 10 letý bráška hraje. A spolu s mým tátou jsou to všichni nej chlapi mého života. Takže ne všechny dospívající musí vše okolo dětí brát jako nutné zlo. Starat se o bráchu mi dalo to nejcennější-zkušenosti. A taky lásku. Protože vždycky to bude můj malý velký bráška. A teď zpětně jako máma můžu zhodnotit, že jsem mamce asi opravdu hodně pomohla, i když jsem si to v tu chvíli moc neuvědomovala...

klea81
5. črc 2018

Mám bratry dvojčata mladší o 11 let. Už to není sourozenecky vztah, jsem spíš jejich druhá mamka. Více rozumět jsme si začali až po jejich 25 narozeninách. Do té doby jsme samozřejmě měli úplně odlišné zájmy.

markokolin
8. črc 2018

Tak já mám dva kluky 11 let a 1 rok ( kdyby život nebyl svině, byla by mezi nimi ještě skoro 6 letá holčička) a musím říct, že se zatím milují. Starší se na sourozence neuvěřitelně těšil. Samozřejmě ho občas použiji jako pomocníka, ale tomu se člověk nevyhne. Když třeba přebaluji a potřebuji čisté body atd. je jednodušší ho poprosit o pomoc. Když potřebuji něco dělat v domácnosti bez asistence prcka, poprosím o hlídání a nemá s tím problém a užívá si to. Za vše mu moc děkuji a chválím ho. Snažíme se, aby neměl pocit, že je právě ta starší chůva. V chozením za kamarády ho péčí o prcka nijak neomezuji, to si neumím představit. Naopak zatím se moc těší, že až bude chodit malý do školky, že ho bude cestou ze školy vyzvedávat, ale uvidíme, zda za 2 roky nebude chtít vodit za ruku místo brášky nějakou slečnu😉.

dura175
8. črc 2018

@girl.misel Mám ségry starší o 11 a 13 let. Vztahy máme skvělé. Když jsem byla malá, tak mě hlídaly, ale ne nijak přehnaně. Zapojovala se celá rodina. Když jsem byla starší, jezdila jsem s nima na tábory a po výletech. Je teda pravda, že když už měly přítele, tak mě k nim máma nastrkovala jako "kazišuka", ale to jsem si uvědomila až jako dospělá 😉
Já jsem si "na oplátku" hodně hrála se synovci a neteřemi a hlídala jsem je a dodnes máme dobré vztahy a jejich děti jsou pro mě jako vlastní.
No a jedna moje ségra má taky třetí holčičku mladší o 14 a 11 let a její starší bráchové jsou z ní poprdění.

preiba
9. črc 2018

Mně mamka říká dodnes, že si s bráchou nerozumí, protože jsou od sebe věkově daleko a dítě ve skoro pubertě asi není zvědavé na miminko, což se dá pochopit a potom má už jiné zájmy, takže tomu rozumím. Miminko asi ještě dobrý, ale pak když začíná být akční a pořád něco chce, vyžaduje pozornost, tak je to asi vůbec nezajímavé. Můj muž si se svým bráchou rozumí až poslední dva roky, jsou od sebe 6let.
Ja mám sestru o 9let mladší a jako dítě mě absolutně nezajimala, měla jsem své zájmy, rozumíme si až teď... Ale je to individuální asi 🙂

oveckaluky
9. črc 2018

Mám bráchu staršího o 11 let, sestru o 8. Dvě dcery 5 let od sebe, starší je 17, mladší 12 - a teď čekáme cca za 5 týdnů dvojčátka, takže u nás ten věkový rozdíl bude 12 a 17 let...ale vidím u svého bráchy, který má postupně dětí pět (věk 27, 26, 19, 14 a 11), jak se jeho děti mají rádi a věkový rozdíl prostě neřeší, je to jen o přístupu k dětem 🙂

babanci
10. črc 2018

Já s nadsázkou říkám, že každých deset let porodím jedno dítě. 😀 Ale není to tak úplně pravda. Nejstarší bylo 15 let, když se nejmladší narodila. Neviděla jsem v tom žádný problém, měla jsem na každé dítě dostatek času a mají se rády. Věkový rozdíl naprosto neřeší.

ahanka
12. črc 2018

Mám o 3 roky starší sestru a o 11 let mladšího bratra, se kterým jsem postupem času mámě pomáhala. V podstatě jsem byla nadšená, že mám parťáka, se kterým můžu něco podnikat. Brala jsem ho na hřiště, na procházky, ke koním a tak. Sestra spíše hlídala, aby byla máma zdravá a zvládla to 🙂. No a má roční dcera má dva 14 leté bratry a jednoho 28 letého... 🙂 všechno je možný...

Strana
z2